Πολιτική δολοφονία

Μετά τη δολοφονική επίθεση ενάντια σε συντρόφους, μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, στο Πέραμα, πολύ γρήγορα, στην Αμφιάλη αυτή τη φορά, ήρθε μια πολιτική δολοφονία. Πρόκειται για τον 34χρονο γνωστό μουσικό Παύλο Φύσσα (Killah P) που δέχθηκε επίθεση από ομάδα δολοφόνων που φορούσαν μαύρες μπλούζες.

Πριν καταλήξει ο Παύλος Φύσσας υπέδειξε το δολοφόνο, που πρόκειται για γνωστό χρυσαυγίτη. Η αστυνομία κατέχει το μαχαίρι με το οποίο ο δολοφόνος χρυσαυγίτης επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα, που το πέταξε στο δρόμο, όταν έτρεχε να διαφύγει. Τότε τον συνέλαβαν και οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ. Η αστυνομία βρίσκεται στη διαδικασία πιστοποίησης του δράστη. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου μίλησε για στημένη ενέδρα.

Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ γρήγορη κλιμάκωση της δράσης της Χρυσής Αυγής, που εξελίσσεται με συγκεκριμένο σχεδιασμό. Στο μεταξύ η Χρυσή Αυγή έσπευσε να βγει με ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία.

Από την ιστορική πείρα, όμως, γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει καμία εγκληματική πράξη του φασισμού – ναζισμού, που, αφού την πραγματοποιούσε,  εκ των υστέρων και να μην την καταδίκαζε.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πασιφανείς. Με τη θεωρία των δύο άκρων, την οποία ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την επισημοποίησε με προκλητικό  τρόπο στην ομιλία του στη ΔΕΘ, «φύσηξε αέρα στα πανιά» της Χρυσής Αυγής για την κλιμάκωση της εγκληματικής της δράσης.

Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, όπου και εκεί έχουν αναγνωριστεί γνωστοί χρυσαυγίτες, ακολούθησε η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης από τη Χρυσή Αυγή στο Μελιγαλά και τα επεισόδια στα Γιαννιτσά. 

Η κυβέρνηση συνειδητά έχει επιλέξει έναν επικίνδυνο δρόμο, που λανσάροντας τη θεωρία των δύο άκρων, επιδιώκει να αξιοποιήσει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή, αφού της δίνει, ταυτόχρονα, την πολιτική δυνατότητα να αναπτύξει τη δράση της.

Είναι ενδεικτικό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση για να καταδικάσει την επίθεση στο Πέραμα. Ο, κατά τα άλλα, λαλίστατος  αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας σιώπησε παντελώς. Τη «διεκπεραίωσε» με δηλώσεις του ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, που κινήθηκαν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης μιας εγκληματικής ενέργειας, που εμπίπτει στην υπάρχουσα νομολογία του Ποινικού Δικαίου.

Την ίδια τακτική κράτησε και τώρα η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση. Εμμέσως πλην σαφώς με τη δήλωση του Χρύσανθου Λαζαρίδη «ας μη ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» νομιμοποιεί και επαναλαμβάνει τη θεωρία των δύο άκρων, ενώ, και πάλι, αντιμετωπίζει τη νέα δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο «του νόμου».

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου περιορίστηκε να δηλώσει ότι η πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα «είναι ένα τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους». 

Κατά τη γνώμη μας βρισκόμαστε μπροστά σε συγκεκριμένο σχέδιο της αστικής τάξης, που στο ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο «καλύπτεται» από τη θεωρία των δύο άκρων και στην εφαρμογή του χρησιμοποιεί ως ομάδα κρούσης τη Χρυσή Αυγή.

Στο μεταξύ το Γραφείο Τύπου του Κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση που σημειώνει: «Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει».

Μία και μόνο παρατήρηση για αυτήν την ανακοίνωση. Πουθενά δεν αναφέρονται οι ευθύνες της κυβέρνησης, που με τη θεωρία των δύο άκρων που προωθεί και υποστηρίζει ουσιαστικά διευκολύνει και ενθαρρύνει τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής.

Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τη σημασία της δολοφονίας ως πολιτικού γεγονότος και το περιορίζει στο πλαίσιο της εφαρμογής της ποινικής νομολογίας, σαν να ήταν ένα κοινό έγκλημα.

Γιατί αυτό το εμφανές γεγονός το αγνοεί η ανακοίνωση; 

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά οι δράστες και οι συνεργάτες τους τόσο της δολοφονικής απόπειρας στο Πέραμα κατά των μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ όσο και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

COMMENTS