Αστυνομία – παρακρατικοί, κοινός αγώνας

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Paul Mason, απεσταλμένος του BBC στην Ελλάδα, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, απευθύνεται προς την κυβέρνηση και της θέτει το παρακάτω ερώτημα: «Γιατί η αστυνομία και πολίτες, που πετούν πέτρες, φαίνεται να συνεργάζονται (λειτουργούν από κοινού) σ’ αυτό το βίντεο;».

Το άκρως αποκαλυπτικό αυτό βίντεο (διάρκειας δύο λεπτών απ’ το info-war, το οποίο το έχει αναρτήσει και η «Νέα Σπορά») αφορά στις πορείες που έγιναν την Τετάρτη το απόγευμα στο Κερατσίνι εναντίον της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σ’ αυτό το βίντεο φαίνεται καθαρά ότι τα ΜΑΤ και «άγνωστοι», – που πρέπει να είναι πολύ γνωστοί στην αστυνομία (Χρυσαυγίτες;), αφού «συνεργάζονται» – πετούν πέτρες στους διαδηλωτές. Από τη δράση των ΜΑΤ και των «αγνώστων» υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ένας διαδηλωτής κινδυνεύει να χάσει την όραση του. Όλα αυτά, ενώ το αίμα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα ήταν ακόμα νωπό!

Το βίντεο μιλάει από μόνο του και αποδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία,  τη σχέση της αστυνομίας με παρακρατικούς μηχανισμούς, που η κυβέρνηση, από αμέτρητες αποδείξεις που υπάρχουν, το σχετικό βίντεο είναι μια τέτοια απόδειξη, είναι αδύνατο να αγνοεί αλλά δεν την αντιμετωπίζει. Επομένως την πριμοδοτεί.

Για τις σχέσεις της αστυνομίας με παρακρατικούς μηχανισμούς έχει γίνει πολύ συζήτηση. Όπως πολύς συζήτηση  γίνεται τώρα και για τις σχέσεις της αστυνομίας με Χρυσαυγίτες, πέρα από την ανοχή που δείχνει η αστυνομία στην δράση της Χρυσής Αυγής.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, που ήδη έχουν καταθέσει στην αστυνομία, η Ομάδα ΔΙΑΣ που ήταν παρούσα στο συγκεκριμένο σημείο τη μοιραία ώρα της δολοφονίας, άφησε το επεισόδιο να εξελιχτεί. Επενέβη  αφού ο Παύλος Φύσσας δέχτηκε τη θανάσιμη μαχαιριά! Στο μεταξύ η αστυνομία διαψεύδει ότι η Ομάδα ΔΙΑΣ ήταν στο χώρο της δολοφονίας.

***

Πολύς λόγος έγινε για την πολιτική ταυτότητα του δράστη Γιώργου Ρουπακιά, την ώρα που η Χρυσή Αυγή διέψευδε ότι έχει την οποιαδήποτε σχέση  με τη στυγερή δολοφονία.

Όμως, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι: «Ο Γιώργος έπαιρνε μεροκάματα από την “Χρυσή Αυγή” όπως και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Δούλευε στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, όπως και η γυναίκα του που δούλευε σαν καθαρίστρια αλλά και η κόρη του. Συμμετείχε σε διανομή τροφίμων της “Χρυσής Αυγής” αλλά και σε άλλες κινήσεις της τοπικής οργάνωσης και έπαιρνε λίγα χρήματα. Παλιά υποστήριζε άλλο πολιτικό κόμμα και μας έλεγε ότι πήγε στην Χρυσή Αυγή για το χαρτζιλίκι» (tovima.gr, «Τα έκανε όλα για το χαρτζιλίκι της Χρυσής Αυγής», Βασίλης Λαμπρόπουλος).

Οι φωτογραφίες δε, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στον  ημερήσιο Τύπο είναι κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή. Ο Γιώργος Ρουπακιάς «φιγουράρει» δίπλα στο νεοναζιστή βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπαρμπαρούση αλλά και σε άλλες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, κάτω από τα χιτλερικά σύμβολα, φορώντας την κλασική μαύρη μπλούζα και φόρμα παραλλαγής κατά το πρότυπο των ταγμάτων εφόδου των Ναζί στη Γερμανία. Άρα, δεν πρόκειται απλά για κάποιον «εργαζόμενο» που εργαζόταν στο κυλικείο των γραφείων της Χρυσής Αυγής αλλά για «κανονικό» Χρυσαυγίτη.  

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα  δεν ισχύει το «δεν ήξερα, δε γνώριζα». Ας το ξανασκεφτούν, λοιπόν, όλοι όσοι δείχνουν ανοχή στις απόψεις  και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Και πάνω απ’ όλους πρέπει να το σκεφτούν οι εργαζόμενοι που παρασύρθηκαν και πίστεψαν «στο νόμο και την τάξη» της Χρυσής Αυγής. 

 

 

COMMENTS