Σφυριές – 3/2/2014

Πρωτογενές…

Μεγαλώνει… μεγαλώνει… και όλο μεγαλώνει!!!… Γίγαντας έγινε, που να μη βασκαθεί…

clip_image002

Τι συμβαίνει με το πλεόνασμα; Το πρωτογενές εννοείται! Σήμερα στη χώρα μας για κανένα άλλο είδους πλεονάσματος δεν μπορείς να μιλήσεις παρά μόνο για το πρωτογενές. Τη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης! Το πρωτογενές, λοιπόν, μοιάζει με μωρό που έπαθε πρόωρο γιγαντισμό. Ξεκίνησε, την άνοιξη, από τα 150εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι έγινε 350εκατ. ευρώ. Το φθινόπωρο πήγε στα 500εκατ. ευρώ. Τώρα που είναι χειμώνας φαίνεται ότι το πρωτογενές βρήκε την κατάλληλη εποχή που το θρέφει. Δύο μέρες πριν τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πήγε γύρω στα 600εκατ. ευρώ. Στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο 1δισ. ευρώ και τώρα, δυο μέρες μετά, και αμέσως μετά τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που θα καθόριζαν η στάση της κυβέρνησης απέναντι στη τρόικα, ξεπερνάει κάθε πρόβλεψη.

Θα υπερδιπλασιαστεί. Οι δημοσιογράφοι που μεταφέρουν την είδηση δεν τολμούν να πουν το νούμερο εάν δε το διαβάσουν με τα ίδια τους τα μάτια, γιατί τους ειπώθηκε προφορικά.

Γιατί ρε παιδιά μας στερείτε τέτοια χαρά; Μήπως εκτός από πρόωρο γιγαντισμό το πρωτογενές παρουσιάζει και τερατομορφία, που δεν μπορείτε να την πιστέψετε;

Το χεράκι του Σόιμπλε…

Η είδηση ενθαρρυντική για την Ελληνική κυβέρνηση. Ο Σόιμπλε δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει την

clip_image0021

Ελλάδα, αν θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό (για εκλογές πάμε, λέγε με Σαμαρά). Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι αυτό, γιατί χρηματοδοτικό κενό οπωσδήποτε θα υπάρξει και υπολογίζεται στα 11δισ. ευρώ. Το πρόβλημα είναι εάν υπάρξει και νέο μνημόνιο με το νέο δανεισμό. Και ο Σόιμπλε, διπλωματικώς,  άφησε ανοιχτό το θέμα. Είπαμε εκλογές έχουμε και ένα ξερό «όχι» από τώρα βλάφτει… Άλλωστε πάντα υπάρχει η ελπίδα να βρεθεί μια φόρμουλα. Πάντως για να δανειστεί η Ελλάδα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής

Σταθερότητας πρέπει να υπογραφεί οπωσδήποτε καινούργια δανειακή σύμβαση.  Λέει κάτι αυτό;

Ενάντια στο μνημόνιο ή …Οδυσσέας;

Αντιθέσεις υπήρξαν στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

clip_image0022

Το πρόβλημα επικεντρώθηκε στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, που ως πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» καταψήφισε την υποψηφιότητα. Αλλά τα πράγματα έχουν μπλέξει αρκετά. Από τη μια οι ευρωπαϊστές, που  μπροστά στην προοπτική να κυβερνήσουν δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Από το αντιμνημόνιο πάνε στο μνημόνιο. Τι άλλο δείχνει η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη;   Από την άλλη η «Αριστερή πλατφόρμα», που, όμως,  για άλλη μια φορά, διέσωσε την «τιμή και την υπόληψη» του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν θα καταλάβει η «Αριστερή Πλατφόρμα» ότι έχει χάσει τη δική της τιμή και υπόληψη, τότε θα είναι πολύ αργά… Θα έχει σφραγίσει το ρόλο της ως αναχώματος.

COMMENTS