Σφυριές – 5/2/2014

Μίζες και …άγιος ο ισχυρός…

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το πώς δουλεύει ένα κύκλωμα μίζας

euros

και για να μη θεωρούνται οι «δικοί» μας μιζαδόροι «κατώτερα» παιδιά του θεού καλό είναι να μάθουμε το πώς «δούλευε» το κύκλωμα, για παράδειγμα, στον εξοπλιστικό τομέα. Μίζες έπαιρναν οι Γερμανοί που διαμεσολαβούσαν για την πώληση του οπλισμού στη χώρα μας. Μίζες έπαιρναν οι Έλληνες που διαμεσολαβούσαν για την πώληση στο υπουργείο άμυνας. Μίζες έπαιρναν όσοι έπρεπε να εγκρίνουν την αγορά του οπλισμού. Ακόμη και πολιτικά πρόσωπα. Όλες αυτές οι μίζες προστίθονταν στο κόστος πώλησης του οπλισμού.

Λεπτομέρεια πρώτη: κάθε φάκελος για την αγορά συγκεκριμένου οπλισμού εγκρίνεται τελικά από τη Στρατιωτική Δικαιοσύνη, όπου γίνεται νομικός έλεγχος. Λεπτομέρεια δεύτερη: Μέχρι και σήμερα εκτελούνται όλες οι παραγγελίες αγοράς εξοπλισμού.

Επιτέλους! Καταλάβαμε τώρα γιατί παρενέβη η ίδια η Άγκελα Μέρκελ και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι για το σκάνδαλο Ζίμενς. Αλλά καταλάβαμε και γιατί έφυγε σαν «κύριος» ο Χριστοφοράκος, με συνοδεία στο αεροδρόμιο, για Γερμανία. Που αλλού να πήγαινε ο άνθρωπος…

Και η συνέχεια…

Μια Γερμανική πολεμική βιομηχανία ήταν να «τινάξει τα πέταλα», δηλαδή να πάει σε «άτακτη χρεοκοπία». Να φαλιρίσει, κατά το κοινώς λεγόμενο.

merkel-samaras

Όμως …έγινε το θαύμα! Η εταιρεία «κατόρθωσε» και πούλησε…

Που αλλού …στη χώρα μας. Και φυσικά απέτρεψε τη χρεοκοπία της. Το πώς κατόρθωσε να εξασφαλίσει παραγγελία από τη χώρα μας δεν το ξέρουμε και διαβεβαιώνουμε πως δεν θα κάνουμε τίποτα για να το μάθουμε. Μας αρκεί το γεγονός ότι ο εξοπλισμός που πουλήθηκε ήταν άχρηστος για τη χώρα μας.

Πρώτη φορά είναι!!!…

Και κάτι άλλο …για τα …«δικά» μας τώρα… Καταλάβαμε επιτέλους τι σημαίνει «αλληλεξάρτηση»!!!

Βρε τι μας έκανε ο Ντράγκι…

Ο Μάριο Ντράγκι (Ιταλός) είναι ο πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

dragi

Ο Ντράγκι, λοιπόν, έδωσε αρνητική απάντηση στο Ελληνικό αίτημα για μετακύλιση των ομολόγων που λήγουν (το κατά την τραπεζική ορολογία rollover) ύψους 5.6δισ. ευρώ. Στις ειδήσεις, όμως, ενός ραδιοφωνικού σταθμού ακούσαμε το πώς θα γινόταν η μετακύλιση. Οι κάτοχοι των ομολόγων θα αγόραζαν ξανά τα ομόλογα, που κατείχαν, και θα μετέθεταν την ημερομηνία λήξης τους. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, θα επρόκειτο για ένα νέο δανεισμό προς τη χώρα μας. Η κυβέρνηση, βέβαια, σε όλους τους τόνους, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαλαλεί ότι δεν «έχουμε ανάγκη από νέο δανεισμό» αλλά στα μουλωχτά καταφεύγει σε τέτοια δανειακά τερτίπια.

Άι …χάσου Ντράγκι… Δε φτάνει που μας έκλεισες την πόρτα μας χάλασες και τη σούπα πάνω που θα τη σερβίραμε!!!…

Θλιβερή πρωτιά…

Μεταφέρουμε την είδηση αυτούσια από το «e – Βήμα».

«Αυξήθηκαν κατά 80% οι χρήστες ηρωίνης στην Αμερική το 2012.

Η αντιναρκωτική υπηρεσία υπολογίζει ότι θα ξεπεράσουν τους 820.000 το 2013.

 

drugs

Επτακόσιες χιλιάδες περίπου έκαναν «συχνή είτε συνεχή χρήση» ηρωίνης στην Αμερική το 2012, σχεδόν 80% περισσότεροι από ο,τι το 2007 όταν οι χρήστες ηρωίνης ήταν 373.000, ανακοίνωσε η αντιναρκωτική υπηρεσία των ΗΠΑ, σχολιάζοντας τον θάνατο του ηθοποιού Φιλιπ Σειμουρ Χόφμαν από υπερβολική χρήση ηρωίνης, όπως πιστεύεται. Δεν υπάρχουν  νεότερα επίσημα στοιχεία αλλά υπολογίζεται ότι το 2013 οι χρήστες θα ξεπεράσουν τις 820.000. Το 2010 στις ΗΠΑ 3.094 άτομα πέθαναν από τη χρήση ηρωίνης, υπερδιπλάσια από ο,τι το 2000.

Η αύξηση αποδίδεται στο ότι οι χρήστες του ναρκωτικού δεν περιορίζονται, γεωγραφικά, όπως άλλοτε στις πόλεις αλλά έχουν επεκταθεί σε «αθώες» ως πρόσφατα αγροτικές και ορεινές περιοχές.

Στη Νέα Υόρκη η προσφορά ηρωίνης σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση από το 2009, ως και τρεις φορές, με κύριους χρήστες εύπορους και νεαρά άτομα, αναφέρει η αστυνομία.«Λειτουργούν εργαστήρια, στην πόλη και στις συνοικίες, που μπορούν να παράγουν εκατοντάδες χιλιάδες σκονάκια», λέγει εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η αύξηση της κυκλοφορίας και κατανάλωσης στην Αμερική της ηρωίνης οφείλεται κυρίως σε δυο παράγοντες. Στο ότι η παραγωγή της στο Μεξικό «έχει λάβει τρομακτικά μεγάλες διαστάσεις» και στο ότι είναι σχετικά φθηνότερη από άλλα ναρκωτικά, ακόμη και από εκείνα που πωλούνται σε φαρμακεία. Οι οκτώ στους δέκα χρήστες ηρωίνης κάνουν για πρώτη φορά χρήση της ακριβώς επειδή είναι “φθηνότερη και κυκλοφορεί ευρύτερα και ευκολότερα” από άλλα ναρκωτικά, λέγει η αστυνομία.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχειά το 2012 στα σύνορα με το Μεξικό  κατασχέθηκαν 1.855 κιλά ηρωίνης, 232% περισσότερα από ο,τι το 2008».

COMMENTS