Σφυριές – 6/2/2014

Ασυδοσίας το ανάγνωσμα…

Ο πρόεδρος των εφοπλιστών Θοδ. Βενιάμης

veniamis

σε ομιλία του στην τακτική συνέλευση της ΕΕΕ ισχυρίστηκε ότι η φορολόγηση των εφοπλιστών είναι αντισυνταγματική!!! Παραθέτουμε το απόσπασμα: «Δυστυχώς, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013 το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αιφνιδιαστικά και παρασυρόμενο, όπως θέλω να πιστεύω, από τις πιεστικές συνθήκες των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, προέβη σε κατάφωρη συνταγματική εκτροπή, ακυρώνοντας στην πράξη όλη την προαναφερόμενη διαδικασία του συνυποσχετικού, το οποίο φέρει την υπογραφή του Πρωθυπουργού μας».

Όχι παίζουμε!!! Τι το περάσαμε δηλαδή!!! Εργάτες είναι οι εφοπλιστές για να φορολογούνται;…

Γερμανική αλληλεγγύη!!!…

Προ ημερών ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Ζίγμαρ Γκάμπριελ σε ομιλία του στο Πότσνταμ

gabriel

ισχυρίστηκε ότι η χώρα μας ταιριάζει, εννοείται

για να δανείζεται, «περισσότερο για την Παγκόσμια Τράπεζα παρά για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Διευκρινίζουμε ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ξεζουμίζει τις χώρες του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, μέσα από ληστρικά δάνεια. Αυτή η αναφορά του Ζίγμαρ Γκάμπριελ θεωρήθηκε από τα ντόπια ΜΜΕ και πολιτικούς φορείς πολύ προσβλητική!!!

Ερώτημα: Πολιτισμένες χώρες θεωρούνται εκείνες που ξεζουμίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο;…

Και η συνέχεια…

Η συνέχεια μας ήρθε από το Γερμανικό περιοδικό Σπίγκελ,

spiegel

το οποίο μας «στόλισε» και αυτό δεόντως! Το σημαντικό, όμως, είναι ότι αναφέρει πως «ενώ η Ισπανία και η Ιρλανδία δεν εξαρτώνται πλέον από τη βοήθεια της ευρωπαϊκής ομπρέλας σωτηρίας, με τους Έλληνες είναι το ακριβώς ανάποδο. Από εξαιρετικά λίγες επιτυχίες παίρνουν το δικαίωμα να απλώνουν πάλι το χέρι». Και συνεχίζει αποκαλώντας «τεμπέληδες τους Έλληνες», επειδή δεν προωθούν με τη δέουσα ταχύτητα τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και κυνικά ομολογεί ότι: «Γι’ αυτό ελπίζουν ο Σόιμπλε και οι δικοί του ότι η ευρισκόμενη σε δεινή θέση κυβέρνηση θα σπεύσει να συμμορφωθεί για να εισπράξει τις καθυστερούμενες δόσεις των δανείων.

Εξαιτίας αυτού ο Σόιμπλε μαζί με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του οικοδομούν ένα παρασκήνιο απειλής!»

Φτάνει παιδιά! Χορτάσαμε και από την αλληλεγγύη σας, και από την πληθωρική ισοτιμία των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά …και από την …αλληλεξάρτηση!!!…

Τρέχει και δεν προλαβαίνει…

Δεν πρόλαβε να αναγγείλει τους υποψήφιους περιφερειάρχες ο ΣΥΡΙΖΑ και του προέκυψε πρόβλημα τόσο με τον Οδυσσέα Βουδούρη, ο οποίος βγήκε και δήλωσε ότι δε μετανιώνει που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, όσο και με τον Θ. Καρυπίδη, που στο κανάλι που διατηρεί είχε καλέσει τον Ηλία Κασιδιάρη! Το αστείο είναι ότι ο Γιάννης Μπαλάφας, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα δήλωσε ότι όταν η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε, ειδικά για τον Θ. Καρυπίδη, να τον χρήσει υποψήφιο δεν γνώριζε όσα τώρα του καταλογίζουν. Ο Δημήτρης Στρατούλης, όμως, δήλωσε στον Real FM ότι όλα ήταν γνωστά!

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ανοίγματά της, μπροστά στο ενδεχόμενο της ανάληψης της διακυβέρνησης, δεν κρατάει ούτε τα αντιμνημονιακά της προσχήματα. Όσο για την «Αριστερή Πλατφόρμα» δικαιώθηκε, γιατί ο Θ. Καρυπίδης μάλλον θα αποσυρθεί.

Τέλος καλό, όλα καλά και όλοι αγκαλιά!!! 

COMMENTS