Σφυριές – 7/2/2014

Τι γίνεται με τις ΑΟΖ;…

Η Αιγυπτιακή εταιρεία Egyptian Natural Gas Holding Company δημοσίευσε χάρτη με την ΑΟΖ που διεκδικεί στη Μεσόγειο από τον οποίο έχει εξαφανίσει το Καστελλόριζο! Από την άλλη μεριά η Τουρκία προτίθεται να διαπραγματευτεί με την Αίγυπτο για να μοιράσει τη διαφορά στη μέση. Ποια διαφορά; Αυτή που αφορά σε οικόπεδα που περιλαμβάνονται στην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ. Στο μεταξύ η χώρα μας δεν έχει έρθει σε συμφωνία με καμία από τις γειτονικές χώρες, Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία και Αίγυπτο.

Τι συμβαίνει; Και γιατί τόση μεγάλη σιωπή από την κυβέρνηση; Μήπως αυτή η σιωπή σχετίζεται με τους υπερατλαντικούς φίλους μας που συνέστησαν να μην προβεί η Αθήνα σε μονομερείς ενέργειες; Πολύ υποψιαζόμαστε πως όταν «οι μεγάλοι» μοιράσουν τα οικόπεδα θα λυθούν και τα όρια των ΑΟΖ.

Σε βάρος της χώρας μας φυσικά…

Η Κυπριακή Δημοκρατία σε κίνδυνο…

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται στην Αθήνα για συνεννοήσεις με την Ελληνική κυβέρνηση.

cypriot flag

 

Η σημαία της Κύπρου καθιερώθηκε το 1960 με την ανεξαρτησία της νήσου Κύπρου από τους Βρετανούς. Προέκυψε από διεθνή διαγωνισμό. Προϋποθέσεις ήταν στη σημαία να μην εικονίζεται σταυρός ή ημισέληνος, και να μην περιέχονται το μπλε και το κόκκινοχρώμα, σύμβολα και τα δυο της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Στη σημαία προβάλλεται η Κύπρος με πορτοκαλί χρώμα σε άσπρο φόντο. Κάτω από την Κύπρο δύο πράσινα κλαδιά ελιάς, ενωμένα στις άκρες που συμβολίζουν την ειρήνη μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων της Κύπρου. Το χρώμα της Κύπρου στη σημαία συμβολίζει τον άλλοτε άφθονο χαλκό που υπήρχε στο νησί.Ακόμη το λεύκο φόντο συμβολίζει την ελευθερία. Το σχέδιο που κέρδισε στο διαγωνισμό ήταν του Τουρκοκύπριου ζωγράφου Ισμέτ Γκιουνέι και επιλέχθηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μακάριο Γ΄ και τον αντιπρόεδρο Φαζίλ Κιουτσούκ (Fazil Küçük).

 

Και ενώ η κυβέρνηση και η σημερινή ηγεσία της Κύπρου υποτίθεται ότι επιδιώκουν το ενιαίο και αδιαίρετο της Κύπρου, μία ιθαγένεια, μία εθνικοκρατική συγκρότηση (με δύο κοινότητες),

samaras-anastasiadis

όλα δείχνουν ότι όλα τα παραπάνω θα ανατραπούν. Εκτίμηση που στηρίζεται στο Κοινό Ανακοινωθέν, που είναι προϊόν των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο κοινοτήτων και που βέβαια δεν έχει ακόμα οριστικά καταλήξει, αλλά είναι στο τέλος του. Λέγεται ότι το Κοινό Ανακοινωθέν κατοχυρώνει την ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών, που θα συγκροτήσουν (από την αρχή) ένα νέο ομοσπονδιακό κράτος με ξεχωριστές ιθαγένειες.

Φυσικά, για αυτές τις εξελίξεις, και πάλι ο αμερικανικός παράγοντας έβαλε το χεράκι της. Ενεργειακά αποθέματα γαρ…   

Αρτέμιος Σώρρας, απατεώνας με πατέντα…

Όλοι γνωρίζουμε τον περίφημο απατεώνα Αρτέμιο Σώρρα, τον “τρισεκατομμυριούχο”, που είχε την πρόθεση, ως σύγχρονος ευεργέτης,  να αγοράσει το Ελληνικό χρέος για να σώσει τη χώρα μας!!!…

sorras

Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο απατεώνας αυτός έχει σχέσεις με τη «Χρυσή Αυγή» και ότι φιλοξενήθηκε στο κανάλι του Θ. Καρυπίδη, υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη μερικοί αφελείς που τον πιστεύουν…

Καρυπίδη συνέχεια…

Τα μπλεξίματα δεν τελείωσαν για το ΣΥΡΙΖΑ με την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη.

karypidis

Μετά την απόφαση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ να επαναβεβαιώσει την υποστήριξή της στο πρόσωπο του Θ. Καρυπίδη και το ενδεχόμενο να επιμείνει ο ίδιος στην υποψηφιότητά του, έστω και εάν δεν θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, τα πράγματα δυσκολεύουν. Το παιχνίδι πλέον είναι πολύ καθαρό. Από την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ πίεζαν τον Θ. Καρυπίδη να αποσυρθεί. Από τη δική του πλευρά ο Θ. Καρυπίδης πίεζε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει αυτή την ευθύνη της πολιτικής απόφασης για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του, έχοντας εξασφαλισμένη, βέβαια, την υποστήριξη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς για να την αξιοποιήσει στην περίπτωση καθόδου του στις εκλογές.

Καλά ξεμπερδέματα…

 

 

COMMENTS