Κόλαφος για την κυβέρνηση

Κόλαφος αποδεικνύεται για την κυβέρνηση το σχετικό βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, στο οποίο εμφανίζεται ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπαλτάκος να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Αυτό που εντυπωσιάζει δεν είναι η οικειότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, γιατί ήταν γνωστό σε όλους ότι ο τελευταίος συνομιλούσε τακτικά με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και δεχόταν εξ ίσου τακτικές επισκέψεις στο γραφείο του από σημαντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε η οικειότητα αυτή εξηγείται και από το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, «γεννημένος αντικομμουνιστής», ήταν από τους κυβερνητικούς παράγοντες που είχαν διατυπώσει ανοιχτά την άποψή τους για μια ενδεχόμενη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Χρυσή Αυγή σε κυβερνητικό επίπεδο.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τον Παναγιώτη Μπαλτάκο ως άνθρωπο που από ένα σημείο και μετά είχε προσωπική ατζέντα, ότι αυτονομήθηκε από τον πρωθυπουργό.

Αυτή, όμως, η δικαιολογία δε μπορεί να σταθεί στα πόδια της, γιατί ο Παναγιώτης Μπαλτάκος είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, είναι προσωπικός φίλος του, και ο εξ απορρήτων άνθρωπός του, που τίποτα δε μπορούσε από το κυβερνητικό έργο να προωθηθεί εάν δεν είχε περάσει από τα χέρια του. Επομένως ο πρωθυπουργός γνώριζε πολύ καλά τον πιο άμεσο συνεργάτη του και πολύ περισσότερο γνώριζε ότι ήταν ένας αρρωστημένος αντικομμουνιστής.

Το πράγμα γίνεται ακόμη σοβαρότερο, όταν από το ίδιο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχουν και άλλοι προσωπικοί του φίλοι και συνεργάτες, όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης, που περηφανεύονται ότι είναι αντικομμουνιστές!

Αν, όμως, πάρουμε υπόψη, ακόμη παραπέρα, ότι η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία ήταν προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, όταν είναι γνωστό ότι ο Μάκης Βορίδης ήταν, επίσης, προσωπική επιλογή του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου για να ηγηθεί της νεολαίας της ΕΠΕΝ, ότι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιλογή και αυτός του πρωθυπουργού, είναι ένας άλλος πατενταρισμένος αντικομμουνιστής που «σιχαίνεται τους κομμουνιστές», τότε εμφανίζεται ένα τοπίο που αναδεικνύει ότι ο αντικομμουνισμός είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Εξ ου και οι θεωρίες για τα δύο άκρα.

Την ίδια ώρα βέβαια όλοι αυτοί, που παρουσιάζονται ανενδοίαστα ως αντικομμουνιστές, παραδίδουν μαθήματα ενάντια στον κάθε είδους ολοκληρωτισμό, «το μαύρο και τον κόκκινο», εξισώνοντας την κομμουνιστική ιδεολογία με το ναζισμό και το φασισμό.

Αυτό, όμως, που αποδεικνύεται από το βίντεο είναι ότι όλοι αυτοί που παρουσιάζονται ως αντικομμουνιστές και αντιναζιστές είναι μόνο και αποκλειστικά αντικομμουνιστές και τίποτα άλλο περισσότερο, γιατί οι διασυνδέσεις τους με το ναζισμό της Χρυσής Αυγής δεν είναι πλέον μια εικασία αλλά ένα πραγματικό γεγονός, που έχει εικόνα και αποκαλυπτικούς διαλόγους.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο αντικομμουνισμός που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση χρησιμεύει για να περάσει η αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική της και για να σπείρει την ιδεολογική τρομοκρατία.

Είναι φανερό, τέλος, ότι αυτή η διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο δεν αντιπροσωπεύει μια απλή ανταλλαγή επισκέψεων, μία παρεκτροπή από την επίσημη πολιτική της κυβέρνησης. Ο διάλογος που υπάρχει στο βίντεο μας αποκαλύπτει ότι το κράτος (δια της κυβέρνησης) με το παρακράτος της Χρυσής Αυγής έχουν στενή σχέση μεταξύ τους, ότι είναι σε  σύνδεση και ότι έχουν και κοινή ιδεολογία.

 

[embedplusvideo height=”350″ width=”500″ editlink=”http://bit.ly/1hi8Td6″ standard=”http://www.youtube.com/v/NuyMHo_53YU?fs=1″ vars=”ytid=NuyMHo_53YU&width=500&height=350&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8605″ /]

Ο απομαγνητοφωνημένος διάλογος

«ΚΑΣ.: Όταν κατ’ αρχήν όταν βγήκα εγώ τι έπαθε ο Σαμαράς, μπορείς να μου πεις;

ΜΠΑ.: Ήταν στην Αμερική τότε.

ΚΑΣ.: Ναι, ήταν στην Αμερική, αλλά εγώ έχω μάθει ότι έπαθε εγκεφαλικά.

ΜΠΑ.: Σοκ και δέος! Χαμός έγινε, της πουτάνας… δεν με πήρε εμένα, του ’χα πει ότι αυτά που κάνεις… του τα είχα πει. Δεν θα μου έλεγε εμένα γι’ αυτό το πράγμα. Πήρε τους άλλους δυο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια: «με κοροϊδέψατε, μ ε δουλέψατε, τι είναι αυτά ξεφτιλίστικα». Γιατί είχε κάνει την προηγούμενη μέρα δήλωση στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο ότι: «τελείωσε, τους έδεσα, τους έδεσα γειά σας!» και την άλλη μέρα βγαίνετε εσείς.

ΚΑΣ.: Με τους ανακριτές που μας αφήσανε, εκεί στο επίμαχο στάδιο, τι έγινε; Γιατί αυτοί το γυρίσανε κωλοτούμπα μετά, αφ’ ότου αφήσανε εμάς, μετά που πήρανε τους άλλους το γυρίσανε κωλοτούμπα.

ΜΠΑ.: Σας αφήσανε για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία.

ΚΑΣ.: Ναι, ωραία δεν υπήρχε τίποτα.

ΜΠΑ.: Και δεν τους πήρε κανείς τηλέφωνο να τους πιέσει, γιατί το θεωρούσαν όλοι αυτονόητο… όλοι θεωρούσαν σαν δεδομένο: «ε, τι θα κάνει ο ανακριτής;» Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ! ΚΑΝΕΝΑ!

ΚΑΣ.: Ούτε για τους άλλους είχε όμως…

ΜΠΑ.: Μα με τους άλλους ήτανε… (κάνει την κίνηση κλήσης στο τηλέφωνο και τηλεφωνικής συνομιλίας).

ΚΑΣ.: Ποιος την έκανε τη ζημιά εκεί; ΜΠΑ.: Και οι δυο. ΚΑΣ.: Δένδιας, Αθανασίου; ΜΠΑ.: Ποιος άλλος να το κάνει…

ΚΑΣ.: Και τι λέει ο Σαμαράς γι’ αυτά; Έχει συναίσθηση του τι γίνεται;

ΜΠΑ.: Όχι, στην αρχή δεν είχε… τώρα όμως που είδε τα γκάλοπ… αυτός νόμιζε, σαν μεγαλοαστός που είναι, ότι όλα αυτά τα τρομερά «2% – μου λέει – θα πάνε»… του λέω: «εγώ σου λέω 20% θα πάνε». Μου λέει: «Είσαι μαλάκας».

ΚΑΣ.: Ποιος του ’πε να τα κάνει αυτά;

ΜΠΑ.: Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα.

ΚΑΣ.: Κόβει ψήφους ’ντάξει;

ΜΠΑ.: Είναι λογικό.

ΚΑΣ.: Κι επειδή του κόβουμε ψήφους δηλαδή θα μας βάλει φυλακή;

ΜΠΑ.: Τον πούστη… απίστευτο πράγμα, απίστευτο. ΚΑΣ.: Κι αυτά που είπε ο Ρουπακιώτης;

ΜΠΑ.: Αυτό είναι σίγουρο, αφού το ’κανε την εβδομάδα που θα πήγαινε εκεί.

ΚΑΣ.: Η Γκουτζαμάνη, αυτά τα πράγαμτα που έκανε, που εγώ πράγματι είχα τις πληροφορίες ότι ήτανε δεξιά και με το γράμμα του νόμου.

ΜΠΑ.: (κάνει τον σταυρό του).

ΚΑΣ.: Θεούσα.

ΜΠΑ.: Ναι.

ΚΑΣ.: Πώς τα ’κανε αυτά τα αίσχη με τον Βουρλιώτη και με το στήσιμο αυτού του πορίσματος;

ΜΠΑ.: Την πείσανε ότι: «είναι παγανιστές, ειδωλολάτρες, ναζί και ότι είναι αντίθετιο με τον Χριστιανισμό».

ΚΑΣ.: Ποιος την έπεισε γι’ αυτά τα πράγματα;

ΜΠΑ.: Ο Αθανασίου κι ο Δένδιας.

ΚΑΣ.: Να πας στον Εισαγγελέα και να πεις ποιοι έστησαν όλη αυτή την σκευωρία: ότι ο Αθανασίου έδωσε εντολή στην Γκουτζαμάνη, ότι ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή στον Αθανασίου και όλοι αυτοί να πάνε να δικαστούνε. Αν είσαι δίκαιος άνθρωπος αυτό πρέπει να κάνεις.

ΜΠΑ.: Άμα το κάνω αυτό τώρα θα κάνει προκαταρκτική εξέταση μισής ώρας και θα την βάλει στο αρχείο.

ΚΑΣ.: Λες ε; ΜΠΑ.: Ε, βέβαια! Με κυβέρνηση Σαμαρά θα το κάνω; Σε ποιον εισαγγελέα θα πάω; Εισαγγελέας είναι η ίδια η Γκουτζαμάνη. Θα πάω να καταγγείλω την Γκουτζαμάνη στον εαυτό της;

ΚΑΣ.: Πώς μπήκε η Γκουτζαμάνη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;

ΜΠΑ.: Αφού είναι απ’ το ίδιο χωριό. ΚΑΣ.: Άρα τώρα ξεπληρώνει το γραμμάτιο.

ΜΠΑ.: Ναι, είναι από το ίδιο χωριό. Δηλαδή δεν είναι απ’ το ίδιο χωριό είναι από απέναντι χωριά, έτσι. Αλλά έχουν μπει στον ίδιο διαγωνισμό, είναι συνομίληκιο σχεδόν. Είναι συντοπίτες, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε.»

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Σχετική αρθρογραφία της Νέας Σποράς:

Αντικομμουνισμός που βρωμάει…

Η θεωρία των δύο άκρων σε εφαρμογή

Ακροδεξιά και ευρωσκεπτικισμός

Περί συνταγματικού τόξου

Μετά το φλερτ ανακάλυψαν το Ναζισμό!

COMMENTS