Για την ηγεσία του Κόμματος

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη, από Blogs που αναπαράγουν  την πολιτική του Κόμματος, η συνέχεια μιας προβοκάτσιας που ξεκίνησε με τη δημιουργία ενός λογαριασμού, στο γνωστό Facebook, στο όνομα του Δημήτρη Κουτσούμπα, Γραμματέα του Κόμματος.

Σ’ αυτήν την υπόθεση εντύπωση προκαλούν τρεις λεπτομέρειες:

  • Η προβοκάτσια ήταν τόσο προφανής, γεγονός που οδήγησε στην απόσυρση του λογαριασμού, γιατί ήταν πασιφανές ότι ο σχετικός λογαριασμός δεν ανήκε στον Δημήτρη Κουτσούμπα.
  • Αρχικά στο λογαριασμό αυτό οι αναρτήσεις δεν αφορούσαν τη «Νέα Σπορά». Στη συνέχεια, όμως, πραγματοποιήθηκε μια συγκεκριμένη ανάρτηση από άρθρο της «Νέας Σποράς», που αφορούσε στις εξελίξεις στην Ουκρανία (Τρίτη συνέχεια)! Από εκεί και μετά  τα φίλα προσκείμενα προς την ηγεσία Blogs αναπαράγουν το λογαριασμό αυτό αφαιρώντας τις άλλες αναρτήσεις και παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον τίτλο του σχετικού άρθρου από τη «Νέα Σπορά»!

Είναι απόλυτα προφανές ότι τα Blogs αυτά κατασκεύασαν μια νέα προβοκάτσια αποδίδοντας τη δημιουργία του λογαριασμού (στο όνομα του Δημήτρη Κουτσούμπα) στη «Νέα Σπορά»!  Ο πλήρης παραλογισμός και η σκόπιμη διαστρέβλωση στο ζενίθ!

  • Τα συγκεκριμένα Blogs χειρίζονται τη δημιουργία του λογαριασμού σαν να την ανέμεναν για να δώσουν τη δικιά τους συνέχεια στην προβοκάτσια, διαφορετικά δε θα απέδιδαν τη δημιουργία αυτού του λογαριασμού στη «Νέα Σπορά», αλλά θα περιορίζονταν στην καταγγελία του πλαστού και κατασκευασμένου λογαριασμού, μια και είναι πασίγνωστο ότι κανένας δε στήνει προβοκάτσιες αφήνοντας, ταυτόχρονα, και την υπογραφή του. Πέρα από το γεγονός ότι οι αναρτήσεις δεν αφορούσαν αποκλειστικά τη «Νέα Σπορά».

Μέχρι τώρα η ηγεσία του Κόμματος σιωπά. Θα περίμενε, όμως, κανείς να κάνει το ακριβώς αντίθετο, γιατί η αναπαραγωγή της προβοκάτσιας δείχνει, τελικά, ότι ο στόχος ήταν η «Νέα Σπορά» και ότι ήταν εντελώς «στημένη»!…

Δε μας παραξενεύει το γεγονός ότι τα Blogs που, μετά τη δημιουργία του λογαριασμού, κατασκεύασαν και αναπαρήγαγαν την προβοκάτσια μας κατατάσσουν στο «χαφιεδότσουρμο», που βγήκε στη γύρα!  Αυτό το ήθος διαθέτουν, αυτό το ήθος πλασάρουν στο όνομα της υπεράσπισης του Κόμματος!

Αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι ότι η ηγεσία του Κόμματος δε διαχωρίζει τη θέση της από τέτοιου είδους ασχήμιες και ανηθικότητες και επιτρέπει σ’ αυτά τα  Blogs να παίζουν, πρακτικά, το Γραφείο Τύπου του Κόμματος στο χώρο του διαδικτύου. Την πληροφορούμε, λοιπόν, ότι αυτού του είδους οι προβοκάτσιες δεν μας αγγίζουν και δεν πρόκειται να αναστείλουν ή να διαφοροποιήσουν τη θέση αρχών που κρατάμε απέναντι στο Κόμμα μας.

Αποτελεί, όμως, ντροπή και αίσχος αυτά τα συγκεκριμένα Blogs να κατασκευάζουν τέτοιου είδους προβοκάτσιες και από την άλλη μεριά να θεωρούν τα ίδια ότι αντιπροσωπεύουν το «πρόσωπο» του Κόμματος στο διαδίκτυο. Το ερώτημα είναι: Πώς αποδέχεται η ηγεσία του Κόμματος αυτήν την εικόνα; Αυτό είναι το πρόσωπο του Κόμματος;

Αν η ηγεσία του Κόμματος πιστεύει ότι μπορεί να ξεπερνάει τις δυσκολίες που ανακύπτουν από την ίδια την πολιτική που ακολουθεί με τη σιωπή της κάνει τραγικό λάθος, πολύ περισσότερο που από τα ίδια τα γραφτά μας μπορεί εύκολα να καταλάβει, και είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, ότι δεν ανήκουμε σε κανένα χαφιεδότσουρμο.

Και κάτι άλλο. Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αυτός ο φανατισμός που εκπέμπουν τα συγκεκριμένα Blogs, με γλώσσα χαμαιτυπείου, αποτελεί έναν από τους χειρότερους εχθρούς του Κόμματος. Και όσοι διαχειρίζονται αυτά τα Blogsσήμερα βρίσκονται εδώ αύριο βρίσκονται αλλού. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία. Τι σχέση μπορεί να έχουν τα συγκεκριμένα Blogs με το «Βασίλειο της ελευθερίας», που οραματίστηκε ο Καρλ Μαρξ;

Πολύ επικίνδυνα παιχνίδια παίζονται για την υπόθεση του Κόμματος. Δεν  αντιλαμβάνεται η ηγεσία το πόσο επικίνδυνα είναι; 

Αυτά προς το παρόν, γιατί θα επανέλθουμε. Πολύ φοβόμαστε ότι εκτός από τη «Νέα Σπορά», που πήρε το απ’ ευθείας και απολύτως συνειδητό μήνυμα, που κάποιοι ήθελαν να της στείλουν, υπάρχει και άλλος παραλήπτης ενός άλλου μηνύματος. Ενός «ασύνειδου μηνύματος»*.

*Ασύνειδο μήνυμα: Μήνυμα που αποστέλλεται, δεν φαίνεται και δεν καταγράφεται ως εικόνα, αλλά αποτυπώνεται στον εγκέφαλο. 

COMMENTS