Το όνομά μας είναι «Νέα Σπορά»

Προς το παρόν στις αχαρακτήριστες αθλιότητες του «Εργατικού Αγώνα» που εκτοξεύει ενάντια στη «Νέα Σπορά» αντιπαραθέτουμε ένα απόσπασμα από τον Β. Ι. Λένιν  από το μεγαλειώδες έργο του «Τι είναι οι “φίλοι του λαού” και πως πολεμούν τους Σοσιαλδημοκράτες;», ορισμένες διευκρινίσεις μας και για τους ανυπόμονους υποσχόμαστε μια λεπτομερή απάντηση.

«Να χρησιμοποιείς «σκιάχτρα» και «τρομερά λόγια» σημαίνει να δίνεις στον αντίπαλό σου ένα χαρακτηρισμό έντονα αποδοκιμαστικό, χωρίς ο χαρακτηρισμός αυτός να είναι ταυτόχρονα καθαρά και συγκεκριμένα αιτιολογημένος, χωρίς να απορέει αναπόφευκτα από την άποψη εκείνου που γράφει (άποψη καθαρά διατυπωμένη), αλλά απλώς από την επιθυμία σου να βρίσεις, να κακολογήσεις τον αντίπαλο» (Β. Ι. Λένιν, Άπαντα, Τόμος 1, σελ. 334).

Από την πλευρά μας διευκρινίζουμε για άλλη μια φορά, ότι στις σημερινές συνθήκες, που περνάει το Κομμουνιστικό Κίνημα στη χώρα μας και διεθνώς, η υπεράσπιση του Κόμματος από αντικομμουνιστικές επιθέσεις που δέχεται είτε στο όνομα της ηγεσίας που διαθέτει είτε στο όνομα των λαθών που διαπράττει η ηγεσία του είναι υποχρέωση και καθήκον των μελών και στελεχών του Κόμματος, όλου του κόσμου του Κόμματος, της εργατικής τάξης, των λαϊκών μαζών.

Αυτός είναι, κατά τη δική μας αντίληψη, ο καλύτερος τρόπος για να διεκδικήσουμε την επαναφορά των Μαρξιστικών – Λενινιστικών αρχών στο Κόμμα, να υπερασπιστούμε την ιστορία του και την αναντικατάστατη προσφορά του στη χώρα μας, στους εργαζόμενους, στον Ελληνικό λαό.

Εμείς, ως «Νέα Σπορά», αν και διαφωνούμε ριζικά με την εγκατάλειψη του Προγράμματος του Κόμματος του 15ου Συνεδρίου από την ηγεσία του, αν και διαφωνούμε ακόμη περισσότερο με το 19ο Συνέδριο δεν εγκαταλείπουμε το ΚΚΕ. Δε θα πάψουμε να παλεύουμε για την αποκατάσταση της ιδεολογίας του Μαρξισμού – Λενινισμού στο Κόμμα μας.

Οι χαρακτηρισμοί, που μεθοδευμένα και σταθερά εκτοξεύονται από την πλευρά του «Εργατικού Αγώνα», ότι είμαστε χαφιέδες της ηγεσίας δε μας τρομάζουν ούτε θα μας οδηγήσουν να αναστείλουμε την κριτική μας στο δεξιό οπορτουνισμό που εκφράζει και τις πραγματικά εχθρικές επιθέσεις του ενάντια στο Κόμμα. Δε θα παραιτηθούμε, επίσης, από την κριτική μας στην ηγεσία του Κόμματος για τη λάθος πολιτική που εφαρμόζει.

Η σκέψη ότι θα μας κατονομάσουν ως χαφιέδες της ηγεσίας, προδότες, φραξιονιστές, ύπουλους εχθρούς ή «άσπονδους φίλους» του Κόμματος μας αφήνει αδιάφορους μπροστά στο βασικό καθήκον της υπεράσπισης του Μαρξισμού – Λενινισμού, στο όνομα του οποίου εκατομμύρια αγωνιστές έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για να τον υπερασπιστούν.

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των αγωνιστών, των μελών του Κόμματος, των στελεχών του, όλου του κόσμου του ΚΚΕ, που με την ίδια τους την πείρα διαπιστώνουν τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει το ΚΚΕ από την αριστερή παρέκκλιση της ηγεσίας του, που εκφράζεται στην πολιτική που ακολουθεί και που του στερεί τη δυνατότητα να επιτελέσει τα επαναστατικά του καθήκοντα.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε. Δικαιώματα, όμως, στην αστική τάξη να χτυπήσει το ΚΚΕ δε θα δώσουμε, τον κατήφορο του «Εργατικού Αγώνα» δε θα τον ακολουθήσουμε, πολύ περισσότερο τώρα που μας απειλούν φίλοι του ή μέλη του με προσφυγές στα δικαστήρια.

Το πρόβλημα της ηγεσίας του ΚΚΕ θα λυθεί στο πλαίσιο της πάλης για την αποκατάσταση της ιδεολογίας του. Ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ δε θα έχει πρόβλημα ηγεσίας, θα έχει πρόβλημα ύπαρξης. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να παρασυρθούμε από την στείρα αντιηγετική υστερία του «Εργατικού Αγώνα», από τις συνεχείς προκλήσεις που προβαίνει, τις ύβρεις που εκτοξεύει ενάντιά μας.

Με την κλιμακούμενη επίθεση ενάντια στη «Νέα Σπορά» ο «Εργατικός Αγώνας» αποκαλύφθηκε πλέον ολοκληρωτικά. Ο πραγματικός στόχος του «Εργατικού Αγώνα» είναι να παρεμποδίσει, να απαλλαγεί και να σταματήσει μια φωνή που του χαλάει τα σχέδια, μια και η βασική κατεύθυνση της δράσης του είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ.

Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι από τότε που διαμορφώθηκε ως πολιτική κίνηση έχει πέσει σε χειμερία νάρκη και δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για κανένα θέμα των πολιτικών εξελίξεων.

Όσο γι’ αυτούς που με τα e-mail τους μας ζητάνε να τους πούμε τα ονόματά μας για να προσφύγουν στα αστικά δικαστήρια τους απαντάμε: Το όνομά μας είναι «Νέα Σπορά».

COMMENTS