Μπροστά και μόνο μπροστά

nslogotransparentΑλλάζουμε τη μορφή της «Νέας Σποράς». Οι ανάγκες μας επέβαλαν αυτήν την αλλαγή. Κάνουμε αυτό το βήμα για να συνδυάσουμε τόσο τη δυνατότητα της πιο εύκολης προσέγγισης της θεματολογίας της «Νέας Σποράς» όσο και της εικόνας, της αισθητικής της ιστοσελίδας μας.

Με την αναβάθμιση που προωθούμε δεν έχουμε τελειώσει ακόμη. Η τελική της διαμόρφωση θα έρθει στην πορεία και, κατά το δυνατό, όσο πιο γρήγορα. Το ελπίζουμε. Γι’ αυτό οι αναγνώστες μας πιστεύουμε ότι θα δείξουν κατανόηση για τις όποιες πρώτες αδυναμίες μας.

Γράφουμε και μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε και γράφουμε. Για να γινόμαστε καλύτεροι, για ό,τι υπηρετούμε. Για ό,τι πιστεύουμε. Και αυτό αφορά και το προφίλ της ιστοσελίδας μας.

Για ένα πράγμα, όμως, οι αναγνώστες μας πρέπει να είναι βέβαιοι. Συνεχίζουμε αποφασιστικά στο δρόμο που χαράξαμε. Τον πιστεύουμε και τον ακολουθούμε. Και δεν είναι εύκολος δρόμος, γιατί δεν πρόκειται για μια επιλογή χωρίς κόστος. Ήδη έχουμε εισπράξει διάφορους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, από διάφορες πλευρές, που, ουσιαστικά, έχουν διαφορετική ιδεολογικοπολιτική οπτική από τη δική μας.

Τους προσπερνάμε αυτούς τους χαρακτηρισμούς, τους αφήνουμε να κριθούν από την ίδια τη ζωή, από την ίδια τη στάση μας. Δίνουμε τη μάχη πάνω σε ιδεολογικοπολιτικό επίπεδο. Και συνεχίζουμε. Αυτό είναι το κριτήριο το δικό μας. Η πράξη θα βάλει ανεξίτηλα τη σφραγίδα της. Θα αποκαλύψει και θα επιβεβαιώσει την αλήθεια.

Τι είναι αυτό, όμως, που μας οπλίζει με την αισιοδοξία του δρόμου που επιλέξαμε; Η απάντηση εδώ δεν είναι και τόσο εύκολη. Γιατί ήδη δώσαμε το στίγμα μας: «Γράφουμε και μαθαίνουμε, μαθαίνουμε και γράφουμε».  Δεν είμαστε οι επαΐοντες, ούτε τους παριστάνουμε. Το Κομμουνιστικό Κίνημα, ειδικά σε περιόδους κρίσης, πάσχει από τους πολλούς «επαΐοντες», που με έπαρση και κομπασμό, πριν απ’ όλα, αφορίζουν. Καθαρό σημάδι της κρίσης του Κομμουνιστικού Κινήματος.

Αλλά έχουμε ένα στέρεο βάθρο που μπορούμε να πατήσουμε. Είναι η κοσμοθεωρία μας. Και η δική μας απόφαση είναι να υπερασπιστούμε την κοσμοθεωρία μας. Το Μαρξισμό – Λενινισμό. Να τον διαδώσουμε. Και αυτό είναι ένα δύσκολο έργο, που μας οδηγεί στο να μη δίνουμε εύκολες απαντήσεις, αλλά να προσπαθούμε, γιατί μας εμπνέει ο στίχος του ποιητή, του μεγάλου Κώστα Βάρναλη: «Κι’ όμως πάνω απ’ εδώ θα περάσει ο δρόμος»!

Πάνω από τον Μαρξισμό – Λενινισμό περνάει ο δρόμος για την εργατική τάξη και τους εργαζόμενους, τον τόπο μας. Ο Μαρξισμός – Λενινισμός, πάντα επίκαιρος και πάντα αναγκαίος. Κανένας Φράνσις Φουκουγιάμα δεν θα τελειώσει την Ιστορία. Είναι πολύ πιο γενναία απ’ όσο νομίζουν ορισμένοι νεκροθάφτες της. Και θα προχωρήσει μπροστά.

Από την εμφάνισή της η «Νέα Σπορά» ήταν ειλικρινής για την ταυτότητά της και τους στόχους της. «Δεν έχουμε διαφορές με το Κουκουέδικο». Είμαστε ΚΚΕ. Το υπηρετούμε. Οι διαφορές είναι στην πολιτική που εφαρμόζει. Στην τακτική που ακολουθεί.

Και όπως μας έχει διδάξει ο Β. Ι. Λένιν η «τακτική είναι πολιτική». Θεωρούμε ότι το ΚΚΕ έχει αριστερή παρέκκλιση. Ίσως περισσότερο στην έκφραση, στο λόγο, παρά στο περιεχόμενο. Στην ουσία της έχει δεξιό περιεχόμενο. Είναι προτιμότερο να πούμε δημόσια τη γνώμη μας για την πολιτική του Κόμματος και πολύ καλύτερο να διαψευστούμε, παρ’ όλο που αυτό το δεύτερο δεν το πιστεύουμε.

Στην κατεύθυνση αυτή καταθέσαμε την άποψή μας. Και θα επιμείνουμε, γιατί νομίζουμε ότι οι πολιτικές εξελίξεις μας δικαιώνουν. Αποκρούουμε την εσκεμμένη κατηγορία ότι όποιος διαφωνεί στην τακτική του Κόμματος διαφωνεί και στη στρατηγική του. Τη θεωρούμε πολύ αδύναμη, ως κατηγορία, και πολύ απολογητική. Όποιος στερείται επιχειρημάτων επιστρατεύει τα ιδεολογήματα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Την ίδια στιγμή παραμονεύει και μια άλλη επί της ουσίας δεξιά παρέκκλιση, που μας έχει συνηθίσει και αυτή στις εύκολες και συκοφαντικές κατηγορίες, στις αποκρουστικές μεταμορφώσεις, που δυσκολεύουν το έργο της επιστροφής του Κόμματος στο δρόμο του Μαρξισμού – Λενινισμού. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι «το ένα χέρι νίβει το άλλο».

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες μας, σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Κόμμα μας και το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, ότι πάνω απ’ όλα στη σκέψη μας πρυτανεύει το συμφέρον της υπόθεσης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Και στο δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε για να πάει το Κόμμα μας μπροστά και μόνο μπροστά.

COMMENTS