Άλλα λόγια ν’ …«Αγραφιώμαστε»

Ο συντάκτης του «Εργατικού Αγώνα» Κ. Αγραφιώτης, αφού έβγαλε τα εκλογικά αποτελέσματα μέσα από τις δημοσκοπήσεις αλλά «και την καθημερινή επικοινωνία με τους εργαζόμενους», αφού διαπιστώνει ότι το ΚΚΕ θα έχει απώλεια από τις δυνάμεις του και «κινδυνεύει να συρρικνωθεί», αφού εκτιμάει ότι υπάρχει περίπτωση «να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση», οπότε στην περίπτωση αυτή: «ο κίνδυνος μεγάλων απωλειών των δυνάμεων της αριστεράς και ιδιαίτερα του ΚΚΕ θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι εύκολο να αντιληφθούμε τις συνέπειες για την εργατική τάξη και το ίδιο το κόμμα. Όπως είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι τυχόν λάθος επιλογές και θέσεις στην προεκλογική περίοδο και λάθος τακτική θα έχουν σοβαρές συνέπειες» αποφάσισε να ασχοληθεί με τη …διαχείριση των κυβερνητικών εντολών!!! Αυτό ήταν το πρόβλημά του!!!

Καταλάβαμε! «Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν»! Διαπιστώσεις αφ’ υψηλού και κατευθύνσεις για τις …κυβερνητικές εντολές! Στο μεταξύ επτασφράγιστο μυστικό παραμένει το τι ψηφίζουν όλοι αυτοί που από την «καθημερινή τους επικοινωνία» διαπιστώνουν την απώλεια δυνάμεων του ΚΚΕ.

Ούτε καν νοιάζονται για το τι σημαίνει απώλεια δυνάμεων του ΚΚΕ και για την ίδια την «ΚΚ – ΕΑ», γιατί μας έχουν προβάλει την εκτίμηση ότι η ανασυγκρότηση του Κομμουνιστικού Κινήματος και η ύπαρξη Κομμουνιστικού Κόμματος, Μαρξιστικού – Λενινιστικού, «περνάει μέσα και από το ΚΚΕ», συνεπώς, πολύ εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ένας βασικός τους στόχος πάει …περίπατο, γιατί με αδύναμο ΚΚΕ τι ανασυγκρότηση θα κάνει η «ΚΚ – ΕΑ»;

Αν ένας κόσμος του ΚΚΕ «συνηθίσει», …πρώτη φορά   στις εκλογές του ’12 …δεύτερη φορά στις εκλογές του ’14 …τρίτη φορά σ’ αυτές τις εκλογές,  να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, τότε, όσο …ελπίζει η ηγεσία του ΚΚΕ να εισπράξει τη δυσαρέσκεια από την κυβερνητική αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ από τ’ …αριστερά άλλο τόσο ας ελπίζει και η «ΚΚ – ΕΑ» στην …ανασυγκρότηση!!!

Τότε δε θα υπάρχει θέμα απλώς πολιτικής αποτυχίας του ΚΚΕ και της ηγεσίας του, αλλά θα κινδυνεύει το ΚΚΕ να συρρικνωθεί και να περιθωριοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα υπάρχει θέμα ύπαρξης του ίδιου του ΚΚΕ. Εκτός και εάν περιμένουν την ήττα του ΚΚΕ για να κάνουν εμφάνιση ως νέο …ανασυγκροτημένο ΚΚΕ!!!  Που ως ανασυγκροτημένο ΚΚΕ μας δείχνουν από τώρα δείγματα πολιτικής γραφής για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα μας.

Λαμπρά!!! Άψογη πολιτική γραφή για να διασωθεί το Κομμουνιστικό Κίνημα της χώρας μας!!!

Μ’ αυτόν τον τρόπο, τον περιούσιο, βγαίνει να τοποθετηθεί ένας συντάκτης του «Εργατικού Αγώνα», που, υποτίθεται, ότι, ως ιστοσελίδα, ξεκίνησε να υπερασπιστεί το ΚΚΕ, την ιστορία του, τους αγώνες του και την προσφορά του στους εργαζόμενους από τη λάθος πολιτική που εφαρμόζει η ηγεσία του. Να βλέπει, δηλαδή, το ΚΚΕ να συρρικνώνεται και αυτός να νοιάζεται για τη διαχείριση των κυβερνητικών εντολών!!!

Από την πλευρά μας έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη τις εγκληματικές ευθύνες της ηγεσίας του Κόμματος για την πολιτική που ακολουθεί. Το τι θα έπρεπε να κάνει το λέμε, ενδεικτικά, στο «Κείμενο εκλογικής στήριξης του ΚΚΕ». Από εκεί και μετά μπαίνει ένα θέμα πολιτικού ρεαλισμού ως προς το ΣΥΡΙΖΑ. Τι ακριβώς πιστεύουν στην «ΚΚ – ΕΑ»;

Ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει την πολιτική της μέσα από τη διαχείριση των κυβερνητικών εντολών; Ή ότι το συρρικνωμένο ΚΚΕ θα μπορέσει να ανατρέψει την πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με μια συνάντηση στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, που πιθανά θα έφτανε μέχρι και την παροχή ανοχής σε σχηματισμό κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ; «Έλεος» …που θα έλεγε και κάποιος άλλος συντάκτης από τον «Εργατικό Αγώνα»!  Αλλά θα επανέλθουμε γιατί έχει ενδιαφέρον.

COMMENTS