Αλλού δεξιός ψάλτης …αλλού αριστερός τραγουδιστής

delastikΟ Γιώργος Δελαστίκ είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και ταυτόχρονα διευθυντής στην εβδομαδιαία εφημερίδα «ΠΡΙΝ». Στο «ΕΘΝΟΣ» γράφει άρθρα με τα οποία πριμοδοτεί ανοιχτά το ΣΥΡΙΖΑ και του τα αναδημοσιεύει η «ISKRA». Στο «ΠΡΙΝ» γράφει άρθρα που χρησιμοποιεί αβανταδόρικους τίτλους, όπως: «Εμπρός, ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ» ή «“Δαγκωτό” ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ». Διαλέγετε και παίρνετε.

Η δουλειά του στο «ΕΘΝΟΣ» θυμίζει εκείνο το σύνθημα που χρησιμοποιήθηκε από τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, μόλις εμφανίστηκαν για πρώτη φορά: «Ελεύθερη ιδιωτική ραδιοφωνία». Αν στη θέση της λέξης «ραδιοφωνία» βάλει κανείς τη λέξη «δημοσιογραφία» το σύνθημα «Ελεύθερη ιδιωτική δημοσιογραφία» ταιριάζει απόλυτα με τη θέση του Γιώργου Δελαστίκ στο «ΕΘΝΟΣ». Στο «ΕΘΝΟΣ» ΣΥΡΙΖΑ, στο «ΠΡΙΝ» ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ!

Στις 19/01/2015 έγραψε ένα άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ» με τίτλο: «ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ …ΣΥΡΙΖΑ»! Στο άρθρο αυτό «πιάνεται» από μια φράση του Δημήτρη Κουτσούμπα που ειπώθηκε σε ομιλία του στη Λάρισα και την παρουσιάζει με τον τρόπο του: «Θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο, ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού!».

Φυσικά, η φράση αυτή αποκομμένη από τα προηγούμενα δεν αποδίδει ακριβώς το νόημα των όσων ειπώθηκαν. Πρέπει, όμως, με ειλικρίνεια να πούμε ότι το «θέμα» μας δεν είναι αυτό, όσο και εάν θα ήταν μια πρόκληση για μας, που έχουμε τις γνωστές διαφωνίες με την ηγεσία του Κόμματός μας, να ρωτήσουμε το Γιώργο Δελαστίκ, ως διευθυντή του «ΠΡΙΝ» βέβαια: Εάν το μέτωπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, για όλους τους λόγους που ανέπτυξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στη Λάρισα, θα θεωρούσε προδοσία του λαού μια ψήφο ανοχής στο ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους του μετώπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ, εάν και εφόσον έμπαινε στη βουλή;

Το θέμα μας είναι άλλο. Ο Γιώργος Δελαστίκ, καλός χειριστής της γλώσσας, που ξέρει να υπηρετεί το βασικό αντικείμενο της αρθρογραφίας του, πιάνεται από μία φράση – ουσιαστικά την αλλοιώνει, αλλά και πάλι αυτό δε μας ενδιαφέρει για το αντικείμενο αυτού του άρθρου, επομένως το παρακάμπτουμε – για να κάνει μια διείσδυση στο χρόνο, τον παρελθόντα χρόνο, να θυμίσει την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΝ ( Ενιαίου Συνασπισμού), στην οποία συμμετείχε και το ΚΚΕ.

Ωραία, λοιπόν, εμείς σου δίνουμε δίκιο Γιώργο Δελαστίκ. Το ΚΚΕ δεν έπρεπε να συμμετέχει ούτε εκείνους τους χαλεπούς καιρούς σε μια τέτοια κυβέρνηση. Εσύ επαναστάτη δημοσιογράφε της «ελεύθερης ιδιωτικής δημοσιογραφίας», έρχεσαι μετά από 25 χρόνια να μας πεις τι; Να δοθεί ή να μη δοθεί ψήφος ανοχής σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Και εάν πρέπει να δοθεί, αλλιώς δε θα καταπιανόσουνα επαναστάτη δημοσιογράφε της «ελεύθερης ιδιωτικής δημοσιογραφίας» με τη λέξη «προδοσία», γιατί δεν έχεις τα κότσια να πας να το γράψεις στο «ΠΡΙΝ»; Γιατί ζητάς στα άρθρα σου στο «ΠΡΙΝ» “δαγκωτό” και δεν κάνεις την ίδια ατιμία στην εφημερίδα που διευθύνεις, σα και αυτήν που κάνεις στο «ΕΘΝΟΣ» που εργάζεσαι; Να βγεις και να δεσμευτείς από τώρα στο «ΠΡΙΝ» ότι σε περίπτωση που το μέτωπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ μπει στη βουλή δε θα θεωρεί «προδοσία του λαού» μια ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρακάμπτοντας όλους τους λόγους που ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας για να ισχυριστεί ότι το ΚΚΕ δε θα δώσει ψήφο ανοχής.

Και τώρα, επαναστάτη δημοσιογράφε της «ελεύθερης ιδιωτικής δημοσιογραφίας» πρέπει να σου πούμε ποια ακριβώς είναι η ατιμία σου. Το πολιτικό θέμα που βάζεις είναι και αυτό ατιμία αλλά δεν είναι η κυριότερη, γιατί δε μπορείς να πατάς πάνω σ’ ένα λάθος του ΚΚΕ για να ζητάς να το επαναλάβει με το ΣΥΡΙΖΑ. Στο κάτω -κάτω της γραφής κάνε την άποψή σου πρωτοσέλιδο στο «ΠΡΙΝ».

Η χοντροκομμένη και μεθοδευμένη ατιμία σου είναι ότι επιχειρείς μια διείσδυση στο παρελθόν, υποτίθεται για να κάνεις κριτική σε μια λαθεμένη θέση του ΚΚΕ, να ξύσεις πληγές, να αποσταθεροποιήσεις τον κόσμο του ΚΚΕ σήμερα, δε σε νοιάζει καθόλου η ηγεσία του, να του σπείρεις αμφιβολίες, να του αμβλύνεις τα κριτήρια και να τον στείλεις στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό κάνεις.

Δεξιός ψάλτης στο «ΕΘΝΟΣ» …αριστερός τραγουδιστής στο «ΠΡΙΝ».

Άλλο πρόσωπο για την «ελεύθερη ιδιωτική δημοσιογραφία» στο «ΕΘΝΟΣ»…

Άλλο πρόσωπο για το αριστερό προφίλ του «ΠΡΙΝ»…

Δυστυχώς μερικοί νομίζουν ότι αν τα «βάλουν» με το ΚΚΕ θα κερδίσουν οι ίδιοι. Αφέλεια, πολύ μεγάλη αφέλεια, αν δεν ήταν στη μέση η «ελεύθερη ιδιωτική δημοσιογραφία», θα ήταν πολύ, μα πάρα πολύ μεγάλη αφέλεια. Τώρα είναι και κάτι παραπάνω. Είναι και ατιμία.

COMMENTS