Πρωτομαγιά

Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους με μια «αριστερή» κυβέρνηση, η οποία, κατά τον πρωθυπουργό, είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους λεγόμενους εταίρους μας. Οι λεγόμενες κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης αποδείχτηκαν πολύ ελαστικές, ώστε να στείλουν στις καλένδες ακόμη και αυτές τις περιορισμένου χαρακτήρα εξαγγελίες της κυβέρνησης.

Στον ορίζοντα έρχονται νέα μέτρα. Γι’ αυτήν την εξέλιξη δε μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία. Η κυβέρνηση στριμωγμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση απέδειξε τα πραγματικά της πολιτικά όρια. Οι εργαζόμενοι τώρα μπορούν να δουν ακόμη καλύτερα ότι η ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν επιτρέπουν καμία εφαρμογή πολιτικής προς όφελος του τόπου και των ίδιων των εργαζομένων.

Άμεσο καθήκον του Κομμουνιστικού και Εργατικού Κινήματος είναι η ανάπτυξη της πάλης για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τα μικροαστικά στρώματα, κατώτερα και μεσαία, με κοινό βηματισμό, με κοινούς αγώνες, με ενότητα και δράση οφείλουν να διεκδικήσουν την επίλυση των άμεσων και καυτών προβλημάτων τους, να διεκδικήσουν την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, την κατάκτηση της δικής τους πολιτικής εξουσίας.

Τιμώντας την 71η Επέτειο από την εκτέλεση των 200 της Καισαριανής αποτίουμε φόρο τιμής σ’ όλους τους νεκρούς των αγώνων της εργατικής τάξης, σ’ όλους τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.

«Νέα Σπορά»

COMMENTS