Εκδοτικό ξεκίνημα

Εγκαινιάζουμε σήμερα την ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη με την έκδοση του πρώτου μας ηλεκτρονικού βιβλίου με τίτλο: «Προσέγγιση της βασικής και κυρίαρχης αντίθεσης στην Ελλάδα». Πρόκειται για τη δημοσιευμένη σειρά άρθρων στην ιστοσελίδα μας με το γενικό τίτλο: «Πρέπει… Πρέπει… Πρέπει…», που είχε γραφεί με κεντρικό θέμα το πώς εκφράζονται η βασική και κυρίαρχη αντίθεση στη χώρα μας σε συνδυασμό με την τακτική, που πρέπει να ακολουθήσει το Επαναστατικό Κίνημα στη χώρα μας.

Επιλέξαμε αυτήν τη σειρά των άρθρων λόγω της σημασίας και της επικαιρότητας που παρουσιάζει αυτήν τη στιγμή, που οι αντιθέσεις στην Ελληνική κοινωνία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα και στο επίκεντρο της πολιτικής διαπάλης βρίσκεται το ζήτημα της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς», την τρόικα, για τη νέα συμφωνία.

Το ζήτημα αυτό έχει φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα των σχέσεων της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα διλήμματα: «εντός ή εκτός ευρώ», «μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση» κυριαρχούν στην πολιτική ζωή. Την τελευταία εκδοχή αυτού του διλήμματος την παρουσίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης: «Αριστερά και Ευρωπαϊκή πορεία ή Δεξιά και πορεία προς το Κούγκι, προς την καταστροφή»;

Με τα διλήμματα διαπιστώνουμε ότι αντιστρέφεται η πραγματικότητα. «Αριστερά» σημαίνει παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Δεξιά σημαίνει έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πορεία στα βράχια!

Το πώς, λοιπόν, τοποθετείται το ζήτημα των αντιθέσεων στην Ελληνική κοινωνία και η σχέση τους με την τακτική, που πρέπει να ακολουθήσει το Επαναστατικό Κίνημα, είναι ένα μεγάλης σπουδαιότητας πρόβλημα, που πρέπει να το επιλύσει το Επαναστατικό Κίνημα με προοπτική το σοσιαλισμό.

Και σ’ αυτό το σημείο συγκεντρώνεται η κριτική στάση της «Νέας Σποράς» προς την ηγεσία του Κόμματος, η οποία με την τακτική που έχει υιοθετήσει πρακτικά την έχει καταργήσει.

Κατάργηση της τακτικής σημαίνει να απαντάς στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης για το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να υπογράψει νέα συμφωνία η κυβέρνηση, εάν πρέπει να σταματήσει ή να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, με τη θέση «κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και λαϊκή εξουσία», δηλαδή με τον άμεσο σοσιαλισμό.

Κατάργηση τακτικής σημαίνει να μην τολμάς να απαιτήσεις από την κυβέρνηση ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένη από τον Ελληνικό λαό να υπογράψει μια αντιλαϊκή συμφωνία και επομένως ότι πρέπει να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.

Κατάργηση τακτικής σημαίνει να έχεις δικαιωθεί ιστορικά απέναντι σε καίρια ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής και να εμφανίζεις αδυναμία να γονιμοποιήσεις τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις προς όφελος του Επαναστατικού Κινήματος, να καλυτερέψει τη θέση του στους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων, να ενδυναμώσει τη θέση της η εργατική τάξη στους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των τάξεων.

Κατάργηση τακτικής σημαίνει να μην παίρνεις υπόψη την κοινωνική συνείδηση, το επίπεδο ανάπτυξής της, την ταξική και πολιτική συνείδηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της και να μην τις εντάσσεις στην τακτική σου, όχι για να υποκλιθείς στο δεδομένο επίπεδο της συγκυρίας αλλά για να τις οξύνεις, να τις αναπτύξεις και να φτάσεις τις λαϊκές μάζες στην αυτοτελή τους δράση, με καθοδήγηση το Κόμμα της εργατικής τάξης.

Σ’ αυτά τα ζητήματα επιχειρήσαμε να απαντήσουμε, πάντα με την έγνοια να αποκαταστήσουμε την επαναστατική Λενινιστική τακτική, στις συνθήκες της χώρας μας, να βοηθήσουμε το Επαναστατικό Κίνημα στον προσανατολισμό του και στα «συγκεκριμένα βήματα», που πρέπει να κάνει για να ανοίξει ο δρόμος για το σοσιαλισμό.

Ξεκινάμε με την αισιοδοξία την πρώτη ηλεκτρονική εκδοτική μας προσπάθεια να την ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ανάλογες προσπάθειες. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να εφοδιάζουμε τους αναγνώστες μας με τους προβληματισμούς μας και τις θέσεις μας και με τη μορφή ηλεκτρονικών βιβλίων, όπως θέλουμε να ελπίζουμε και στην ανταπόκριση των αναγνωστών μας.

COMMENTS