Τα πολλά πρόσωπα της αστικής αντιπολίτευσης και των αστικών ΜΜΕ

Η συμφωνία είναι «επί θύραις». Απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Μόλις οι εταίροι μας αποδέχτηκαν την πρόταση της Ελληνικής κυβέρνησης ως βάση συζήτησης ξεσπάθωσαν, από τη «δικαίωση», σύσσωμη η αστική αντιπολίτευση και τα αστικά ΜΜΕ.

Η στάση τους «άλλαξε». Έγινε «φιλική» προς την κυβέρνηση, γιατί, επιτέλους, μπήκε στο δρόμο του «ρεαλισμού». Ταυτόχρονα της κάνουν και «μετρημένη» κριτική, για το χρόνο που έχασε, γιατί εάν είχε ακολουθήσει το δρόμο, που τελευταία ακολούθησε, με την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης, και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, που υπέγραψε την παράταση της συμφωνίας της 20ης του Φλεβάρη, θα είχε κερδηθεί χρόνος και ο «λογαριασμός» θα ήταν πιο μικρός.

Μέχρι και ο Βαρουφάκης τους έγινε «συμπαθητικός», εκεί που έκαναν το παν για να τον γελοιοποιήσουν. Μάλιστα ορισμένοι, από αυτούς τους «ευρωπαίους» δημοσιογράφους και εκπροσώπους των αστικών κομμάτων, του έδωσαν και δίκιο, γιατί αυτά που λέει πρέπει η «Ευρώπη» να τα πάρει υπόψη της, γιατί δε μπορεί να «συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο». Πρέπει «να αλλάξει και η Ευρώπη», γιατί «η αλήθεια είναι ότι δεν πάει καλά»!!!

Τώρα, όμως, η χώρα μας έπρεπε να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ. Να μην ανοίξει την πόρτα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να αποφύγει την καταστροφή. Και μπροστά στον κίνδυνο της καταστροφής είναι προτιμότερη η συμφωνία. Έστω και αυτή, που δεν είναι καλή!!!

Αυτό είναι το ένα πρόσωπο της αστικής αντιπολίτευσης και των αστικών ΜΜΕ, το «φιλικό», αυτό που «χαϊδεύει» τα αυτιά της κυβέρνησης για να συνεχίσει στο δρόμο των μνημονίων, επειδή τελικά δεν τίναξε στον αέρα τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έκανε την «τρέλα», που, τελικά, πρόσφερε υπηρεσίες στην «εθνική υπόθεση».

Είναι το υποκριτικό πρόσωπο της αστικής αντιπολίτευσης και των αστικών ΜΜΕ, που δείχνουν τώρα, σε αντικατάσταση του άλλου προσώπου, που έδειχναν μέχρι που η κυβέρνηση να καταθέσει τη «συγκεκριμένη πρόταση». Εν πολλοίς μια πρόταση που έτεινε να συμπέσει με την πρόταση της Κομισιόν!

Μάλιστα τώρα επιδίδονται και σε συμβουλές προς την κυβέρνηση: «Μήπως το ασφαλιστικό πρέπει να το λύσετε μ’ αυτόν τον τρόπο και όχι με τον άλλο»; «Μήπως οι φορολογικοί συντελεστές θα μπορούσαν να είναι αυτοί και όχι οι άλλοι»; «Μήπως οι κρατικές δαπάνες είναι υψηλές»; «Τι θα γίνει με τις υψηλές συντάξεις»; «Τι θα γίνει με την υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις»;

Το άλλο πρόσωπο που έδειχναν μέχρι τώρα, αστική αντιπολίτευση και αστικά ΜΜΕ, ήταν να ασκούν αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, δηλαδή να κάνει ό,τι της έλεγαν οι εταίροι, ό,τι έκανε τελικά.

Υιοθετούσαν τις απόψεις των λεγόμενων εταίρων. Κινδυνολογούσαν σε βάρος της χώρας, Καλλιεργούσαν την καταστροφολογία. Μετέφεραν όλες τις κατασκευασμένες ειδήσεις των ξένων ΜΜΕ. Πρόβαλαν τις θέσεις των αφεντικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις απαιτήσεις τους. Τους έκαναν ήρωες, που αγωνίζονταν να σώσουν την Ελλάδα.

Πρόβαλαν όλες τις συκοφαντίες σε βάρος του Ελληνικού λαού, που κατασκεύαζαν τα Δυτικά χαλκεία, τις απειλές τους. Υιοθετούσαν τη στάση οικονομικής ασφυξίας της χώρας. Προκαλούσαν τον Τσίπρα να πάρει την υπόθεση πάνω του, να ξεμπερδέψει με την «κακή» πλευρά του κόμματός του.

Όλα αυτά για να φέρουν τα πράγματα εκεί που ήρθαν. Δεν τόλμησαν να πουν, έστω, «για τα μάτια του κόσμου», ότι η απαίτηση για το ΦΠΑ στα νησιά ήταν δώρο στις χώρες του Νότου, την Ισπανία την Ιταλία. Και όλα αυτά φρόντιζαν να τα καλύπτουν κάτω από το μανδύα προτάσεων για «εθνική συναίνεση», «να καθίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων σ’ ένα τραπέζι και να τα βρουν»!!!

Δεν τόλμησαν να κάνουν την παραμικρή κριτική στη στάση των εταίρων και όταν καμιά φορά το έκαναν ήταν για να μην έρθουν σε ευθεία αντίθεση με τα αισθήματα του λαού. Μερικοί μάλιστα έφτασαν να αντιγράψουν το κατοχικό «αγάντα Ρόμελ» και να το μεταφέρουν στη σύγχρονη πραγματικότητα και να το κάνουν «βάστα Ντράγκι»!!!

Δηλαδή ευνοούσαν φανερά την εκβιαστική στάση των εταίρων και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας με στόχο να «στριμωχτεί» από κάθε άποψη η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση η χώρα μας, γιατί αυτό πρακτικά σήμαινε οικονομική αφαίμαξη με τη διαρροή κεφαλαίων.

Φυσικά το έργο τους ήταν εύκολο. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση έδινε τη δυνατότητα για μια τέτοια στάση, μια και ήταν παγιδευμένη στην αστική στρατηγική της και δεν είχε καμία διάθεση για σύγκρουση και ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό ήταν το απεχθές πρόσωπο της αστικής αντιπολίτευσης και των αστικών ΜΜΕ, το υποτελές, το διατεταγμένο, το διεφθαρμένο. Αυτό το πρόσωπο, που καπηλευόταν την έννοια της υπεράσπισης της πατρίδας για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της αστικής τάξης. Αυτό το πρόσωπο, που ταύτιζε το «εθνικό», το «πατριωτικό» με το «αστικό» (αλλά και το ωφέλιμο).

Δηλαδή εννοούσε ότι εθνικό, πατριωτικό (και ταυτόχρονα ωφέλιμο) είναι ό,τι αντιλαϊκό, ό,τι ήταν σε βάρος των εργαζομένων αλλά συμφέρον για την αστική τάξη, για το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Γι’ αυτό και αναρωτιούνταν: «γιατί η κυβέρνηση φέρνει εμπόδια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, γενικότερα της δημόσιας περιουσίας»;

Στα δελτία ειδήσεων ορισμένοι δημοσιογράφοι ξεπουλούσαν τη δημόσια περιουσία σε δέκατα των δευτερολέπτων και έλυναν το οικονομικό πρόβλημα της χώρας!!! Τόσο νεοφιλελεύθερος αντιλαϊκός και αντεθνικός οίστρος. Σα να ήταν η κρατική περιουσία δικιά τους!!!

Ακόμη και εάν τους ήταν παραχωρημένη με σουλτανικά φιρμάνια, σαν αζημίωτο για τις υπηρεσίες τους στο σουλτάνο, πάλι δε θα την εκποιούσαν με τόση ευκολία!!!  Μπορεί να την έπαιζαν στο καζίνο της Πάρνηθας αλλά δε θα την ξεπουλούσαν, όπως θέλουν να ξεπουληθεί η κρατική περιουσία στους ξένους.

Από τη στιγμή, όμως, που τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ πήραν τη «συγκεκριμένη πρόταση» στα χέρια τους (δεν τους πήρε και πολύ για να καταλάβουν ότι ήταν σε «σωστή» κατεύθυνση – άλλη μπλόφα και αυτή που συντηρείται επίτηδες) και μάντρωσαν την κυβέρνηση στο δικό τους το τερέν, μόλις ένιωσαν την ανακούφιση ότι το «κακό» δεν έγινε και η ρήξη δεν ήρθε, έδειξαν και ένα άλλο πρόσωπο.

Άρχισαν να κάνουν κριτική στο περιεχόμενο της «συγκεκριμένης πρότασης» που κατατέθηκε. Την έβγαλαν άχρηστη. Αυτοί που πίεζαν την κυβέρνηση να καταθέσει «συγκεκριμένη πρόταση», τώρα φρόντιζαν να βγουν και «από πάνω». Αυτή ήταν η συνέχεια της υποκρισίας που έδειχναν μέχρι τώρα!!! Αφορούσε, όμως, το «εθνικό» τους και «πατριωτικό» τους (υποτιθέμενο) καθήκον!!! Υπερασπίζονταν τα εθνικά συμφέροντα από μια< τουλάχιστον, λάθος πολιτική της κυβέρνησης!!!

Βρήκαν την πρόταση υφεσιακή (και «μεταξύ» μας έχουν δίκιο), ισχυρίστηκαν ότι η πρόταση της κυβέρνησης «θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει», ότι «εάν η κυβέρνηση είχε ακολουθήσει το e-mail του Χαρδούβελη τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης θα ήταν πολύ καλύτερα»!!! Μέχρι και τα Ζάππεια του Σαμαρά ξεθάψανε για να ισχυριστούν ότι τα υλοποιήσανε!!!

Το μόνο που δεν έκαναν και δεν εξήγησαν είναι το πώς νομιμοποιούνται να κάνουν κριτική σε μια πρόταση, που είναι περίπου η πρόταση της Κομισιόν, γιατί περί αυτού πρόκειται, και την ίδια στιγμή να πιέζουν να γίνει δεκτή …η περίπου πρόταση της Κομισιόν!!!

Όσο πιο εύκαμπτη και ευλύγιστη ήταν η σπονδυλική στήλη στις επικύψεις, όσο πληθωρική ήταν η υποτέλεια προς τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο απέκρυβαν ότι η «συγκεκριμένη πρόταση» της κυβέρνησης «έπεσε» πάνω στην πρόταση της Κομισιόν, που στην πραγματικότητα ήταν και η μόνη πρόταση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και η κυβέρνηση κινούνταν συνέχεια προς αυτήν.

Τελικά η αστική αντιπολίτευση στο στημένο ερώτημα από τα αστικά ΜΜΕ «εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία», όταν αυτή θα έρθει στη βουλή, αφού απέκλεισε να τη δεχτεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κράτησε και τις αποστάσεις της!!! Διευκρίνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της συμφωνίας, και σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τη στάση των βουλευτών της συμπολίτευσης!!! Πάντως έτσι κι αλλιώς διευκρίνιζε ότι πρόκειται για μια κακή συμφωνία!!!

Τελικά η κυβέρνηση «τα κατάφερε» να βγάλει «λάδι» την αστική αντιπολίτευση και να σηκώσει όλο το άγος του νέου μνημονίου από μόνη της. Και όχι μόνο αυτό. Στο τέλος θα χρωστάει και «υποχρέωση» στην αστική αντιπολίτευση και θα απολογείται στις κατηγορίες της αστικής αντιπολίτευσης για το χαμένο χρόνο και ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια – ήδη αυτό λέγεται, για να φτάσει η χώρα μας εκεί που την παρέδωσε η «σωτήρια» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ!!!

COMMENTS