Χρυσή Αυγή: «Ευρώ και ξερό ψωμί»

Με την παρέα των πολιτικών δυνάμεων του «ευρωπαϊκού», «δημοκρατικού» και «συνταγματικού τόξου» συμπαρατάχθηκε απροκάλυπτα και η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα του ευρώ και της διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς».

Αδιάψευστη απόδειξη είναι η ομολογία του ίδιου του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου, τα τελευταία κρίσιμα για τη διαπραγμάτευση 24ωρα, με αλλεπάλληλες δηλώσεις και συνεντεύξεις του σε συγκροτήματα του αστικού τύπου και ιστοσελίδες, που του δίνουν απλόχερα βήμα για να προβάλει τις απόψεις του.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος προσχωρεί – φανερά τώρα, και κάτω από την πίεση των εξελίξεων για την αστική τάξη, στην άποψη, ότι η ρήξη με τους εταίρους-δανειστές (ή τοκογλύφους όπως αρεσκόταν να τους χαρακτηρίζει η δημαγωγία της φασιστικής ρητορείας) είναι καταστροφική για τη χώρα, επειδή, όπως αναφέρει, «η Ελλάδα δεν έχει εθνική παραγωγή για να υποστηρίξει το εθνικό νόμισμα», καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κλείσει τη διαπραγμάτευση!!!

Μέσα από πολλές λεκτικές περικοκλάδες, ώστε να συγκαλύψει το ξεγύμνωμα της μέχρι σήμερα «αντισυστημικής», ακόμα και «αντικαπιταλιστικής» δημαγωγίας του, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζει «εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους» μια ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ερώτημα-δίλημμα που του τίθεται για «ευρώ ή δραχμή» απαντάει: «Η δραχμή είναι εθνικός τελικός στόχος αλλά όχι τώρα». Προσθέτει δε, πως «αν φύγουμε από το ευρώ τώρα θα τους κάνουμε δώρο στους ευρωπαίους δανειστές μας». Τώρα, όπως αναφέρει, χαρακτηριστικότατα: «Η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτήν τη στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους».

Ακόμα και την προσχηματική θέση για διαγραφή του χρέους που είχε η Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο του φασιστικού της λαϊκισμού, για να προσεγγίζει καθυστερημένες πολιτικά λαϊκές μάζες, τώρα, για τις ανάγκες της αστικής τάξης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος συντάσσεται, χωρίς προσχήματα, με τις υπόλοιπες δυνάμεις της αστικής αντιπολίτευσης αλλά και μέρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διατυπώνει τη θέση του για το χρέος ως εξής: «πρέπει ριζικά να αναδιαρθρωθεί με όλους τους τρόπους».

Αυτά αναφέρει τη Δευτέρα 22 του Ιούνη (ημέρα κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στις Βρυξέλλες για να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές) ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα bankingnews.gr, η οποία και τιτλοφορείται: «Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Η Ελλάδα τώρα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του ευρώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει βραχυχρόνια».

Η ίδια συνέντευξη αναπαράγεται ολόκληρη από τον ακροδεξιό «Στόχο» με πιο εύγλωττο τίτλο για τις ανάγκες της …διαπραγμάτευσης: «ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ…!!! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΡΗΞΗ…!!!».

Ας σημειωθεί, και αυτό έχει προφανώς την πολιτική του σημασία, ότι το εν λόγω «δημοσιογραφικό» όργανο στήριξε και προέβαλλε με πάθος και με όλες του τις δυνάμεις τα συλλαλητήρια της αστικής αντιπολίτευσης, του «Μένουμε Ευρώπη» στην πλατεία Συντάγματος.

Παραπέρα, η ίδια συνέντευξη παρουσιάζεται, επίσης, ολόκληρη, και από την επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, με πιο προσεκτικό τίτλο, που στέλνει, όμως, σαφές το μήνυμα, ότι συντάσσεται με την άποψη: «η ρήξη είναι καταστροφή». Ο τίτλος της φασιστικής ιστοσελίδας είναι: «Νικόλαος Μιχαλολιάκος στο Bankingnews.gr: “Για να υπάρξει εθνικό νόμισμα, θα πρέπει να υπάρχει εθνική παραγωγή”».

Βέβαια ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μία μόλις μέρα πριν, την Κυριακή 21 Ιούνη, δηλαδή τις παραμονές της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών του ευρώ με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες, με δήλωσή του στην εφημερίδα Real News είχε ήδη δείξει τη στάση του: «Επιτέλους η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να κυβερνήσει. Η “δημιουργική ασάφεια” εξελίσσεται σε ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Ας πάρουν επιτέλους μια απόφαση! Η οικονομία καταρρέει και αυτοί δεν κάνουν τίποτε για να σταματήσουν την καταστροφή της». «Ν. Γ. Μιχαλολιάκος, γενικός γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή».

Έτσι, λοιπόν, οι «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις, που θεωρούν καταστροφή τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι τόσο ευρύχωρες, που χωράνε από την κυβέρνηση, μέχρι το Σπύρο Λυκούδη και τον Γρηγόρη Ψαριανό, τον Αντώνη Σαμαρά και τη Φώφη Γεννηματά ως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη-Μάκη Βορίδη και Θανάση Πλεύρη, και στις κρίσιμες στιγμές, που περνάει η χώρα μας, να αποκαλύπτεται ως μέρος της παρέας του ευρώ και η Χρυσή Αυγή.

Και φυσικά προξενήτρες των αποκαλυπτηρίων δεν μπορεί παρά να είναι συγκροτήματα του αστικού τύπου όπως αυτό του «αντικειμενικού» και «πλουραλιστή» Νίκου Χατζηνικολάου, του οποίου η πλουραλιστική αγκαλιά δεν σταματάει στον Τάκη Μπαλτάκο, αλλά ζεσταίνει μέχρι και το υπόδικο φασίστα Μιχαλολιάκο.

Όπως ήταν φυσικό, μόλις η κυβέρνηση έθεσε τις βάσεις για την συμφωνία και απέφυγε το «έγκλημα κατά του έθνους» ο Νίκος Μιχαλολιάκος φόρεσε την ίδια μάσκα με το προσωπείο της αστικής αντιπολίτευσης και των αστικών ΜΜΕ και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «προδοσία», που μετατρέπει τη χώρα σε «προτεκτοράτο» και δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή «θα καταψηφίσει το μνημόνιο υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ». Υπόδειγμα Γκεμπελικής ρητορείας και δημαγωγίας!!!

Καιρός είναι, λοιπόν, να προβληματιστούν οι πάντες από την τοποθέτηση της Χρυσής Αυγής, για το τι πραγματικά σημαίνει η θέση πως η «ρήξη είναι καταστροφή». Καιρός είναι επίσης να πάρει και ένα μάθημα η ηγεσία του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, τόσο για την υποτίμηση και την υποβάθμιση του θέματος του ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή, που απορρέει από τη θέση  της για «αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο με άμεσο σοσιαλισμό». Το πώς το τοποθετεί και το επιχειρηματολογεί.

Και σε συνδυασμό με τα παραπάνω: Οι τελευταίες ομολογίες του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι χρήσιμες και πειστικές για να αντιληφθεί κάποιος στο βάθος τους και στις προεκτάσεις τους τα όσα υποστηρίζει η «ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ» για τη σχέση «βασικής και κυρίαρχης αντίθεσης στον καπιταλισμό» και κυρίως για το γεγονός ότι προτάσσοντας την κυρίαρχη αντίθεση (ιμπεριαλισμός-λαός) στη διαλεκτική της πάντα ενότητα με τη βασική αντίθεση (κεφάλαιο – εργασία) μπορείς να αντιμετωπίσεις τη φασιστική δημαγωγία και το φασιστικό κίνδυνο.

Το θέμα της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ είναι από κάθε άποψη ο κρίκος, που ξεκλειδώνει το σύνολο των πολιτικών εξελίξεων και δίνει την πολιτική πρωτοβουλία στο Εργατικό και Επαναστατικό-Κομμουνιστικό Κίνημα με τον τρόπο, που τον προβάλλει η «Νέα Σπορά», με την ανάγκη κατάθεσης μιας προγραμματικής πρότασης Αντιιμπεριαλιστικής – Αντιμονοπωλιακής – Δημοκρατικής, που θα φέρει στην εξουσία την εργατική τάξη και τα μικροαστικά στρώματα, κυρίως τα κατώτερα και μεσαία, για να ανοίξει ο δρόμος για το σοσιαλισμό.

Ο άμεσος σοσιαλισμός, όπως διατυπώνεται και προβάλλεται από την ηγεσία του Κόμματος, ή η αποσπασματική ενασχόληση με τα λαϊκά προβλήματα, για να ζυμώνεται και να κηρύσσεται  η …αμεσότητα της σοσιαλιστικής επανάστασης, δεν οδηγούν στην πραγματοποίηση της στρατηγικής του Κόμματος. Αντίθετα την απομακρύνουν.

COMMENTS