Αρχίσανε οι παιάνες… Συμφωνία εν όψει…

Επιτέλους! Αποφύγαμε την καταστροφή! «Δεν πέσαμε πάνω στον τοίχο με διακόσια χιλιόμετρα την ώρα»!!! Αυτά ακούμε από τα αστικά ΜΜΕ σε όλους τους τόνους. Ήδη αυτήν τη στιγμή συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει τη στάση της απέναντι στην πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός έπιασε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από το λαιμό βάζοντας το δίλημμα: «Όλοι μαζί ήρθαμε ή όλοι μαζί θα φύγουμε»!!! Είναι προφανές ότι θέλει να πάρει το «ΝΑΙ» της κοινοβουλευτικής ομάδας, αφήνοντας πίσω το «ΟΧΙ» «εντός 48 ωρών» για να φέρει την πιο αντιλαϊκή συμφωνία, που θα έχει κάνει η χώρα μας στη νεότερη ιστορία της.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι προτάσεις, που κατέθεσε η κυβέρνηση, αφορούν στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας. Προσθέτουμε δε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα έχει δημοσιονομικό κόστος 13δισ. ευρώ και δεν είναι βέβαιο ότι το ποσό αυτό θα παραμείνει σ’ αυτό το επίπεδο, μια και όλα τα αστικά ΜΜΕ βεβαιώνουν ότι θα προστεθούν μερικά δισ. ακόμη από τους εταίρους.

Το συνολικό κόστος της πρότασης της κυβέρνησης ξεπερνάει τα 70δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα μας υποθηκεύει το μέλλον της, όπως είχε σημειώσει η «Νέα Σπορά», για τον 21ο Αιώνα.

Θα πρέπει, επίσης, να τονίσουμε ότι τα μέτρα που προβλέπονται και αυτά που θα προστεθούν από τους εταίρους θα τελούν υπό το συνεχή έλεγχο των εταίρων (αξιολόγηση) και όπου υπάρχουν αποκλίσεις θα πρέπει να παίρνονται και άλλα ισοδύναμα μέτρα.

Η κυβέρνηση μπροστά στο τελεσίγραφο, που της έβαλαν οι εταίροι: «ή συμφωνία ή έξοδος από το ευρώ και χρεοκοπία», υποχώρησε κατά κράτος και δέχτηκε με τα ίδια της τα χέρια να καταθέσει μια πρόταση, που εξιλεώνει στα μάτια του Ελληνικού λαού την προηγούμενη πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις. Για πρώτη φορά οι εταίροι, εκτός της Γερμανίας, που δεν έχει εκφραστεί ακόμα, μίλησαν για «αξιόπιστη πρόταση». Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε το βαθμό της αντιλαϊκότητας της συμφωνίας που θα έρθει.

Από την άλλη μεριά τα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης, για να βοηθήσουν την κυβέρνηση, έχουν ρίξει αποφασιστικά τους τόνους και θα εξουσιοδοτήσουν την κυβέρνηση για να πάει να διαπραγματευτεί το τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Η χώρα μας «γλύτωσε» από μια καταστροφή, που δε θα βγει από το ευρώ, και μπαίνει σ’ ένα νέο καταστροφικό κύκλο, που θα τον υποστούν οι εργαζόμενοι και τα μικροαστικά στρώματα, η ίδια η χώρα μας, μια και μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα ξεπουληθούν «τα ασημικά» της πατρίδας μας και η παραγωγική της βάση θα υποστεί ένα νέο χτύπημα.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως για την επίτευξη της συμφωνίας, που μένει ακόμη να τη δούμε στην τελική της μορφή, η χώρα μας έγινε μπαλάκι στα γεωστρατηγικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Από αυτήν την άποψη είναι αποκαλυπτικότατος ο διάλογος ανάμεσα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Τζακ Λιου, υπουργών οικονομικών της Γερμανίας και των ΗΠΑ αντίστοιχα, όπου μ’ ένα βάρβαρο κυνισμό ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε στον Τζακ Λιου να ανταλλάξουν το Πόρτο Ρίκο με την Ελλάδα.

Ο Ελληνικός λαός δεν έχει άλλο δρόμο από το να πάρει την υπόθεση της επιβίωσής του στα ίδια του τα χέρια. Η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά» μετέτρεψε ένα συντριπτικό «ΟΧΙ» στη μνημονιακή πολιτική, εν μία νυκτί, σ’ ένα «ΝΑΙ» στη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, που θα βυθίσει ακόμη πιο πολύ στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους, αποδεικνύοντας πλέον ότι έχει εγκλωβιστεί οριστικά και αμετάκλητα στην αστική στρατηγική, στο να υπηρετεί τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, βαθαίνοντας την πολιτική και οικονομική εξάρτηση της χώρας μας.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, εκ των πραγμάτων, αναδεικνύεται ο ρόλος που πρέπει να παίξει το ΚΚΕ. Και θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά την πάγια θέση μας, που τώρα προσλαμβάνει μια τραγική επικαιρότητα.

Το Κόμμα μας για να μπορέσει να παίξει αποφασιστικά το ρόλο του χρειάζεται να καταθέσει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την οικονομική κρίση και τη χρεοκοπία, να πάρει πολιτικές πρωτοβουλίες με ορίζοντα τη συσπείρωση και την κινητοποίηση των λαϊκών μαζών, την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων τους, την κοινή τους δράση.

Στην κατεύθυνση αυτή δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να υιοθετήσει το Κόμμα την Πρόταση της «Νέας Σποράς», που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει προς την ηγεσία του.

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 7.00

COMMENTS