Η επιστροφή του Αυριανισμού και η … «επανάσταση των Λενινιστών»!

Είναι εξόφθαλμο πια ότι η εξελισσόμενη πολιτική κρίση της αστικής τάξης έχει μετατραπεί και σε κυβερνητική κρίση, αλλά και σε κρίση της πολιτικής γενικά. Είναι εμφανής η εξάντληση του συστήματος από πολιτικές εφεδρείες στο πλαίσιο του αστικού κοινοβουλευτισμού.

Έχει εκλείψει για λογαριασμό της αστικής τάξης κάθε επιχείρημα υπεράσπισης της στρατηγικής της για την παραμονή στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι’ αυτό το λόγο και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα της αστικής τάξης καταφεύγουν στην τρομοκράτηση, τη χυδαιότητα και τη γελοιοποίηση όσων θεωρούν αντιπάλους τους.

Τα βρώμικα αστικά ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τα αδιέξοδά του το φθαρμένο, διεφθαρμένο και καταρρέον αστικό πολιτικό σύστημα, έχουν αγκαλιάσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον καλούν να απαλλαγεί από τα «βαρίδια» ακόμα και απ’ αυτόν τον ίδιο το κομματικό σχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σύνθημα δόθηκε ήδη μετά την ψηφοφορία του πρώτου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το τρίτο μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν περάσει ολοκληρωτικά στο αστικό στρατόπεδο.

Η κίνησή του πρωθυπουργού, παραμονές της ψήφισης του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, να απαξιώσει τις διαφωνίες και τα πρόσωπα – φορείς αυτών των διαφωνιών, που υπάρχουν εντός του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας την έως και αήθη «επιχειρηματολογία» των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, που μέχρι πριν λίγες μέρες τον καθύβριζαν και τώρα του πλέκουν το εγκώμιο, ως «υπεύθυνου» και «ρεαλιστή» πολιτικού, είναι πολύ σοβαρή ομολογία για του λόγου το αληθές.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν στοχοποιηθεί συγκεκριμένα πρόσωπα από το ΣΥΡΙΖΑ ως «συμμορία της δραχμής». Κατά την άποψή μας η επίθεση αυτή υπερβαίνει τα συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως αυτό του Παναγιώτη Λαφαζάνη, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωσταντοπούλου και υποκρύπτει πραγματικές πολιτικές καταστάσεις, που φέρνουν και αντίστοιχα πραγματικές δυσκολίες στην αστική τάξη και το πολιτικό της σύστημα.

Οι πραγματικοί αποδέκτες του υβρεολόγιου της αστικής τάξης και του ξεπεσμού της αστικής δημοσιογραφίας στο επίπεδο των λιβελογραφημάτων των τελευταίων εβδομάδων και ειδικότερα των τελευταίων ημερών -που όπως δείχνει η εξέλιξη των πραγμάτων έχουν την ίδια μήτρα προέλευσης, παρά τις όποιες παραλλαγές τους- είναι οι προδομένες, από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λαϊκές μάζες, που αναζητούν μια πραγματικά ριζοσπαστική διέξοδο από την κρίση και τη χρεοκοπία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι παρά τις έτσι και αλλιώς πολιτικές μας διαφορές με αυτά τα πρόσωπα, κατά τη γνώμη μας η στοχοποίηση αυτή δείχνει τρία πολύ σοβαρά πράγματα για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.

Η στοχοποίηση του Γιάννη Βαρουφάκη αποδεικνύει την οξύτατη, θα λέγαμε αδυσώπητη διαπάλη μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κέντρων στις δύο όχθες του Ατλαντικού, που διαπερνάει το εγχώριο πολιτικό σύστημα, ή τουλάχιστον δείχνει ικανή να διαπεράσει την ίδια την αστική τάξη της χώρας δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα γι’ αυτήν και το πολιτικό της σύστημα.

Οι επιθέσεις σε βάρος της προέδρου της βουλής, που έχουν πάρει και έναν ανήθικο και χυδαίο χαρακτήρα, καταδεικνύουν ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η αστική τάξη της χώρας δεν είναι σε θέση να ανεχθεί ούτε την τήρηση της Συνταγματικής επιταγής, που απαιτεί το σεβασμό του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ενάντια στο μνημόνιο. Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια Συνταγματική εκτροπή, που ανατρέπει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης – αν και ατελώς και χωρίς φυσικά να ξεφεύγει από το πλαίσιο της αστικής στρατηγικής – εκφράζει τη λανθάνουσα διάθεση των λαϊκών μαζών, που ακολουθούν το ΣΥΡΙΖΑ, για τη ρήξη με τη μνημονιακή πολιτική, που σε τελική ανάλυση θέτει σε αμφισβήτηση την αστική στρατηγική της παραμονής στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά πως φαίνεται την πιο χυδαία έκφραση αυτών των επιθέσεων την έχει αναλάβει ένας παλιός γνώριμος για το «ήθος» του και την «εντιμότητά» του στην πολιτική ζωή της χώρας. Το συγκρότημα του Κουρή. που διέπρεψε με την αλήστου μνήμης Αυριανή ως ο πιο χυδαίος υποστηρικτής του Αντρέα Παπανδρέου.

Με αρθρογραφία του εν λόγω εκδότη και συνεντεύξεων του ίδιου στον κανάλι του (Kontra), που βρίθουν από εκφράσεις χαμαιτυπείου, τις οποίες και αρνούμαστε να αναπαράγουμε, καλεί τον πρωθυπουργό να φτιάξει νέο κόμμα. Ένα κόμμα το οποίο το χαρακτηρίζει «πατριωτικό κεντροαριστερό» με τη συμμετοχή και δεξιών!

Ο λαός μας λέει μια φράση, η οποία, στην προκειμένη περίπτωση, ισχύει απολύτως για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση: «Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι».

Ο λαός μας, όμως, δε θα πρέπει να ξεχνάει ότι ο «Αυριανισμός», στη σύγχρονη έκδοσή του, μπορεί να έχει πάρει υπό τη σκέπη του τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά στην πραγματικότητα χρησιμεύει, ως το καλύτερο λίπασμα, για μια στροφή προς την πολιτική αντίδραση, για την ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής.

Το μέγεθος της κρίσης της αστικής τάξης είναι τέτοιο και τόσο, που θα διακινδυνεύσουμε την πρόβλεψη, ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή αυτού του ξεπεσμού του πολιτικού λόγου, που παίρνει κανιβαλικού χαρακτήρα διαστάσεις, που καταρχήν στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου Βοναπάρτη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εγκλωβίσει για μια άλλη φορά τον Ελληνικό λαό σε πλαστά διλήμματα..

Το λέμε αυτό γιατί παίρνουμε στα σοβαρά την εκτίμηση του διευθυντή της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας «Κεφάλαιο», ο οποίος με άρθρο του στην ιστοσελίδα του συγκροτήματος, που διευθύνει, κάνει μια σημαντικής σημασίας για το Κομμουνιστικό και Εργατικό Κίνημα παραδοχή, αλλά και για την κατάσταση της ίδιας της αστικής τάξης.

Γράφει, λοιπόν, ο Θανάσης Μαυρίδης: «ο κόσμος μισεί το σύστημα» και «προτιμά το χάος από το να γυρίσει στο παλιό»! Στη συνέχεια μιλάει απαξιωτικά για την ίδια την αστική τάξη, που είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση της και επισημαίνει ότι αυτή η ανικανότητα του συστήματος «δημιούργησε τους μύθους της Ζωής, του Βαρουφάκη και της επανάστασης των Λενινιστών. Ναι! Αν υπήρχαν Λενινιστές θα έκαναν επανάσταση»!

Από την πλευρά μας θα επισημάνουμε, κατ’ αρχάς, πως η ηγεσία του ΚΚΕ, του Κόμματός μας, θα ήταν χρήσιμο να διαβάζει καλύτερα την αστική τάξη και να μελετάει τις κινήσεις της. Και κατά δεύτερο, σε ότι μας αφορά ως «Νέα Σπορά», μπορούμε να διαβεβαιώσουμε το διευθυντή του «Κεφαλαίου» ότι υπάρχουν οι Λενινιστές και παλεύουν μέσα και μαζί με το ΚΚΕ για την επανάσταση. Παλεύουν το ΚΚΕ να αποκτήσει πραγματικά επαναστατική και Λενινιστική τακτική και στρατηγική για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της ταξικής πάλης.

Οι αναγνώστες μας, τουλάχιστον, από την εμφάνισή μας, αλλά κυρίως τις τελευταίες δύσκολες και σύνθετες συνθήκες, από την άποψη των καθηκόντων της όξυνσης της ταξικής πάλης και των σχέσεων των τάξεων, θα διαπίστωσαν την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στα τόσο δύσκολα καθήκοντα της υπόθεσης της εργατικής τάξης.

Σ’ αυτά τα καθήκοντα θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε και στη συνέχεια, αυτή είναι η δέσμευσή μας, καλώντας τους αναγνώστες μας να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τη φωνή της ιστοσελίδας μας.

COMMENTS