Πράκτορες μυστικών υπηρεσιών ή τουρίστες;

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός είπε κάτι πολύ σοβαρό, που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο. Αναφέρθηκε στις συλλήψεις των 15 αλλοδαπών στα επεισόδια, που έγιναν στις διαδηλώσεις τις ημέρες ψήφισης στη βουλή των προαπαιτούμενων για το 3ο μνημόνιο και υπαινίχθηκε ότι πρόκειται για «προβοκάτορες κέντρων μυστικών υπηρεσιών»!

 Η απάντηση δόθηκε με αφορμή ερωτήσεις που δέχτηκε από το διευθυντή του «Κόκκινου 105,5» ότι «και με κυβέρνηση της Αριστεράς πέφτει ξύλο και σπάνε χέρια». Παραθέτουμε ολόκληρο το διάλογο για να έχουν πλήρη γνώση οι αναγνώστες μας:

«ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Κοιτώ και τους ακροατές εδώ που μου λένε και για τη βία της αστυνομίας, εδώ στην προκειμένη περίπτωση, με αφορμή αυτό που είπα για τις Σκουριές. Και με κυβέρνηση της Αριστεράς πέφτει ξύλο, κύριε Πρόεδρε, σπάνε και  χέρια μερικές φορές.

 ΤΣΙΠΡΑΣ: Εγώ ξέρω, δεν θα το αμφισβητήσω αυτό. Η διαφορά είναι ότι εδώ υπάρχει μια πολιτική ηγεσία με πολιτική βούληση, όπου υπάρχουν τέτοια φαινόμενα να μην τα κουκουλώνει να τα αναδεικνύει και να τιμωρεί ή να θέτει στην κρίση του νόμου αυτούς που διαπράττουν. Ο ρόλος του αστυνομικού δεν είναι ο ρόλος του να ξυλοκοπεί ή να δημιουργεί συνθήκες κατάλυσης της δημοκρατικής νομιμότητας μιας διαδήλωσης, όπως ζήσαμε σε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εδώ θέλουμε να πούμε ότι έχουν γίνει σημαντικές τομές σε αυτή την κατεύθυνση.

 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Εγώ ήμουν από τους ανθρώπους που πανηγύρισα εδώ όταν φύγαν τα κάγκελα απ’ τη Βουλή, τα οποία τα ξαναείδα.

 ΤΣΙΠΡΑΣ: Που τα είδατε τα κάγκελα. Ναι, αλλά λέτε μόνο τη μια πλευρά. Το γεγονός ότι μιλάτε για τα επεισόδια που έγιναν… κατ’ αρχάς δεν υπήρχαν κάγκελα. Όλος ο κόσμος ήταν στο προαύλιο της Βουλής. Δημοσιογραφικά δεν πρέπει να λέμε πράγματα που δεν συνέβησαν. Τα γεγονότα δημοσιογραφικά καλύφθηκαν; Το γεγονός, δηλαδή, ότι υπήρξε μια συρροή από βόμβες που εξερράγησαν μπροστά στον κόσμο και κόντευε να καεί ο κόσμος; Και αυτοί που συνελήφθησαν γι` αυτό ήταν 15 αλλοδαποί; Αυτό αποτυπώθηκε πουθενά; Ή μόνο το ένα κομμάτι αποτυπώθηκε; Για να συνεννοηθούμε. Ποιο ήταν το μέγα πλήθος και το μέγα πάθος, λοιπόν, των 15 αλλοδαπών; Τι δουλειά είχαν 15 αλλοδαποί; Δεν ήταν μετανάστες στη χώρα. Δεν ξέρω αν ήταν εν πάση περιπτώσει προβοκάτορες κέντρων μυστικών υπηρεσιών, θα αποδειχθεί αυτό. Μπορεί να ήταν αλληλέγγυοι, δεν με ενδιαφέρει. Αλλά, με συγχωρείτε, γιατί δεν καταγράφετε και αυτό το γεγονός; Εδώ πρέπει να συνεννοηθούμε για κάποια πράγματα και πρέπει να καταλάβουμε ορισμένες ενέργειες και κινήσεις, αντικειμενικά λέω, όχι συνειδητά, λειτουργούν προβοκατόρικα. Και όταν λοιπόν, η δημοκρατική αστυνομία τι πρέπει να κάνει όταν υπάρχει ένας καταιγισμός βομβών μέσα σε μια διαδήλωση που κινδυνεύουν οι διαδηλωτές να καούν ζωντανοί. Πρέπει να το αφήσεις να εξελιχθεί μέχρις ότου καεί και σκοτωθεί άνθρωπος; Για σιγά τώρα, για να συνεννοηθούμε».

Αφού ο πρωθυπουργός αφήνει ανοιχτό το ζήτημα οι συλληφθέντες να είναι πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών ρωτάμε λοιπόν:

  • Γιατί αρχικά οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν ως τουρίστες;
  • Αληθεύει ότι ένα μέρος των συλληφθέντων αλλοδαπών είναι Ουκρανοί νεοναζί του Δεξιού Τομέα;
  • Ισχύει ότι έχουν σχέση με αυτούς, καθώς λέγεται από δημοσιογραφικούς κύκλους, που ήρθαν για νοσηλεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας κατόπιν πρωτοβουλίας του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών;
  • Ισχύει η πληροφορία για δύο Γερμανούς πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών του Βερολίνου;

Αφού ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο της αστυνομίας, «δημοκρατική» την αποκάλεσε κιόλας και μάλιστα εξήρε το ρόλο της για την προστασία των διαδηλωτών από τους «προβοκάτορες» και τον «καταιγισμό βομβών» ρωτάμε λοιπόν:

Τι είδους προστασία της διαδήλωσης είναι να βαράει η δημοκρατική αστυνομία ανηλεώς τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και να αφήνει ανενόχλητους τους «προβοκάτορες» και τον «καταιγισμό βομβών»; Σημειωτέον ότι αυτή την εικόνα δεν την έχουν μόνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ αλλά αποτελεί μαρτυρία από διαδηλωτές και άλλων μπλοκ, που επίσης αποχώρησαν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ δοκιμάζοντας στο πετσί τους τα κλομπ και τα χημικά της «δημοκρατικής αστυνομίας».

Αφού ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν υπήρξαν κιγκλιδώματα στη βουλή προκειμένου να απορρίψει τις αιτιάσεις για πολιτική καταστολής από την «κυβέρνηση της Αριστεράς», ρωτάμε λοιπόν: Ο σωρός από κλούβες των ΜΑΤ που περικύκλωσαν και πάλι μετά από ένα εξάμηνο τη βουλή τι έκαναν στο χώρο της διαδήλωσης; Και γιατί τελικά δεν απέτρεψαν τον «καταιγισμό βομβών» από τους προβοκάτορες αλλά επιδόθηκαν στο ίδιο «σπορ», που επιδίδονταν και από τις κυβερνήσεις του «νόμου και της τάξης»;

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει κύριε πρωθυπουργέ αφού σας αρέσει να επικαλείστε το Λένιν, αυτό να μην το κάνετε επιλεκτικά διαστρέφοντάς τον κιόλας, αλλά να τον θυμάστε για όλες τις περιπτώσεις. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Λένιν πιστός στα διδάγματα που εξήγαγαν από την ταξική πάλη οι Μαρξ και Ένγκελς, επέμεινε πως πρέπει να «τσακιστεί» το αστικό κράτος και κυρίως οι μηχανισμοί του που αφορούν στις δυνάμεις καταστολής για να μπορέσει να σταθεί μια κυβέρνηση που θέλει –υποτίθεται στην περίπτωσή σας- να τα βάλει με την αστική τάξη της χώρας.

Αλλά εσείς τι κάνατε κύριε πρωθυπουργέ; Βάλατε υπουργό δημόσιας τάξης το Γιάννη Πανούση. Δώσατε το υπουργείο Εξωτερικών στο Νίκο Κοτζιά, το Άμυνας στον Πάνο Καμμένο και ήρθατε σε συναλλαγή με την αστική τάξη της χώρας με το καλημέρα ψηφίζοντας για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον εκλεκτό του Κώστα Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλο.

Εν ολίγοις και για να χρησιμοποιήσουμε τις δικές σας εκφράσεις αφήσατε συνειδητά τους «αρμούς της εξουσίας» στην αστική τάξη της χώρας και στρέψατε την πλάτη στον ελληνικό λαό επιχειρώντας να μεταστρέψετε το αγωνιστικό του φρόνημα όπως αυτό εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.

Ύστερα απ’ όλα αυτά αργά ή γρήγορα θα αναλάμβαναν δράση και η «δημοκρατική» αστυνομία χέρι-χέρι με τους «προβοκάτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών».

COMMENTS