Η «διπλωματική» συγκάλυψη ενός ειδεχθούς εγκλήματος

Ο Παλαιστινιακός λαός ζει τη βαρβαρότητα της κατοχής των εδαφών του από το κράτος του Ισραήλ και αγωνίζεται για να αποκτήσει πατρίδα. Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί το κράτος του Ισραήλ από την πρώτη στιγμή της κατοχής για να εδραιώνει τις δικές του θέσεις και να δημιουργεί τετελεσμένα, καθιστώντας ανεφάρμοστες παλιότερες αποφάσεις του ΟΗΕ, είναι ο εποικισμός στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Μέθοδος που εφαρμόζεται από κατοχικές δυνάμεις και τη γνωρίζουμε και από την κατοχή του Βορείου τμήματος της Κύπρου από την Τουρκία.

Το κράτος του Ισραήλ για να ανταποκριθεί σ’ αυτή την κατοχική και τρομοκρατική δράση του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού έχει διαμορφώσει και την ανάλογη ιδεολογία προκειμένου να μπορεί να διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ανθίσει ακροδεξιές εξτρεμιστικές εβραϊκές ομάδες, που δεν διστάζουν να δολοφονούν, ως σύγχρονος Ηρώδης, ακόμα και βρέφη. Ένα τέτοιο έγκλημα συντελέστηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Δυτική Όχθη, όπου ένα 18μηνο μωρό κάηκε από φωτιά, που ξέσπασε στο σπίτι της οικογένειάς του από τη δράση αυτών των ισραηλινών παρακρατικών εθνικιστικών ομάδων. Οι γονείς του βρέφους και το τετράχρονο αδερφάκι του υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα. Ενώ, ακολούθησαν ως το Σάββατο συγκρούσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα άλλους τρεις νεκρούς εφήβους Παλαιστινίους από δολοφονικά πυρά του Ισραηλινού στρατού κατοχής.

Το ξεχωριστό στοιχείο στη δράση των ακροδεξιών και εθνικιστικών ομάδων του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη έγκειται στο γεγονός ότι η πυρπόληση σπιτιών Παλαιστινίων γίνεται –όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση– ως αντίποινα για αποφάσεις Ισραηλινών αρχών που ζητούν την κατεδάφιση εποικιστικών κατοικιών, διότι έχουν παραβιαστεί σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό ακόμα και οι οδηγίες των αρχών κατοχής για τον εποικισμό!!!

Γκρεμίζουν, δηλαδή, οι Ισραηλινές αρχές «παράνομα» σπίτια εποίκων και οι εθνικιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις ισραηλινών εποίκων, σε αντίποινα, πάνε και γκρεμίζουν αντίστοιχα, σε αριθμό, σπίτια των Παλαιστινίων!!!

Εκτός από τη διεθνή κατακραυγή που συνάντησε αυτό το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα του καψίματος ενός βρέφους ζωντανού, Ισραηλινοί πολίτες διαδήλωσαν στο Τελ Αβίβ καταγγέλλοντας ότι «το μίσος της άκρας δεξιάς σκοτώνει».

Ωστόσο η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει διαφορετική γνώμη για το γεγονός και αυτό αποτυπώνεται σε μια κατάπτυστη ανακοίνωση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία και παραθέτουμε ως έχει:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τον χθεσινοβραδινό εμπρησμό οικίας Παλαιστινίων στο χωριό Duma στην Δυτική Όχθη που οδήγησε στην τραγική απώλεια της ζωής ενός βρέφους. Πρόκειται για μια εγκληματική ενέργεια που αποδεικνύει την τραγικά αδιέξοδη δράση του φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος της αποκρουστικής αυτής επίθεσης, οι υπαίτιοι της οποίας πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης από τις Ισραηλινές Αρχές που έσπευσαν να καταδικάσουν την επίθεση. Η ανθρώπινη αυτή τραγωδία καταδεικνύει ότι, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες για τη δημιουργία του απαραίτητου κλίματος εμπιστοσύνης που θα οδηγήσει στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την επίλυση της Ισραηλο-Παλαιστινιακής διένεξης».

Όπως διαπιστώνουμε σ’ αυτό το όχι μόνο πολιτικά, αλλά από κάθε άποψη απαράδεκτο κείμενο η Ισραηλινή κατοχή μετατρέπεται σε «ισραηλο-παλαιστινιακή διένεξη» σπεύδοντας κιόλας να μας πληροφορήσει το υπουργείο Εξωτερικών, ότι η δολοφονική δράση ακροδεξιών καταδικάστηκε και από την Ισραηλινή κυβέρνηση, περιορίζοντας τη βαρβαρότητα της κατοχής στην «τραγικά αδιέξοδη δράση του φανατισμού και της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας». Εξαφανίστηκαν οι ευθύνες του Ισραήλ για το συστηματικό του εποικισμό.

Παραπέρα. Φαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική κυβέρνηση αγνοεί το γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ (ΜΟΣΑΝΤ) είναι αδύνατον να μη γνωρίζουν ποιες εθνικιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις δρουν στις εποικισμένες περιοχές, αφού, κατά τεκμήριο, μας έχουν αποδείξει ότι γνωρίζουν πολύ καλά το τι συμβαίνει σ’ ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν τόλμησε να αποποιηθεί την ευθύνη ότι η ενέργεια αυτή προέρχεται από Ισραηλινές εθνικιστικές εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Αυτή η συγκεκριμένη στάση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι μια στιγμιαία και τυχαία κίνηση, αλλά μια πέρα για πέρα συνειδητή πολιτική επιλογή στο πλαίσιο της γενικότερης εξωτερικής πολιτικής, και της παρούσας Ελληνικής κυβέρνησης, που συνεχίζει το έργο των προκατόχων της με βάση τους γενικότερους διεθνείς προσανατολισμούς της αστικής τάξης της χώρας μας τα τελευταία χρόνια.

Πληροφορούμε τους αναγνώστες μας, για να έχουν πλήρη εικόνα και γνώση των γεγονότων, ότι στις 21 του Μάη με αφορμή τη συμπλήρωση των 25 χρόνων από τη σύναψη αναβαθμισμένων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς πλήρεις διπλωματικές σχέσεις αποκαταστάθηκαν το 1990, το υπουργείο του οποίου προΐσταται ο Νίκος Κοτζιάς εξέδωσε μια επίσης κατάπτυστη ανακοίνωση όπου ανέφερε πως «τα τελευταία χρόνια, κοινές δημοκρατικές αξίες και συμφέροντα οδήγησαν στη σφυρηλάτηση μιας σημαντικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Το κατάπτυστο του πράγματος είναι οι «κοινές δημοκρατικές αξίες», που μοιράζεται η Ελληνική κυβέρνηση, «πρώτη φορά Αριστερά», με ένα κράτος τρομοκράτη και καταχτητή, που στερεί την πατρίδα και την ελευθερία από έναν άλλο λαό.

Προφανώς η στάση αυτή της κυβέρνησης δεν είναι άσχετη και με μια άλλη εξέλιξη προ 10 ημερών περίπου, όπου υπογράφτηκε, από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, στρατιωτική συμφωνία (Status of Forces Agreement-SOFA) με το Ισραήλ, όπου επιτρέπει τη διαμονή στρατευμάτων της μιας χώρας στο έδαφος της άλλης!

Η Ελλάδα γίνεται μόλις η δεύτερη χώρα, που έχει συνάψει τέτοια συμφωνία με το Ισραήλ. Η άλλη χώρα με την οποία το Ισραήλ έχει ανάλογη στρατιωτική συνεργασία είναι οι ΗΠΑ!

Να, λοιπόν, ο περιβόητος άξονας ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ. Μπορούμε τώρα να ερμηνεύσουμε και τις αντίστοιχες εξελίξεις που συμβαίνουν στην Κύπρο για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Από τα πολλά, που προκύπτουν σ’ αυτό το άρθρο μας, θα σταθούμε σε ένα και μόνο γεγονός. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία του νέου μνημονίου, που θα υπογραφεί, γιατί είναι προϊόν επιβολής και πραξικοπήματος από τους δανειστές της χώρας και η Ελλάδα υποχρεώνεται σε καθεστώς περιορισμένης εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.

Θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε τον ισχυρισμό του αναφορικά με τις προθέσεις του αν από τη στάση της κυβέρνησης σε ζητήματα όπως αυτό του Παλαιστινιακού και Κυπριακού προβλήματος βλέπαμε μια διαφορετική τοποθέτηση και πολιτική στάση. Ωστόσο τι διαπιστώνουμε;

Διαπιστώνουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα παρέχει υποστήριξη και διευκολύνσεις, διπλωματικές, στρατιωτικές κ.α. σε ένα κράτος, το Ισραήλ, που κατέχει ξένα εδάφη και βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, στερώντας την πατρίδα από έναν άλλο λαό, έχοντας μάλιστα το θράσος να δηλώνει ότι «μοιραζόμαστε κοινές δημοκρατικές αξίες».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία, όταν ακολουθείς μια τέτοια εξωτερική πολιτική, την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας σου να κόπτεσαι για τον περιορισμό της εθνικής ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας σου.

Και αυτή η υποκρισία του Αλέξη Τσίπρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η υποκρισία της αστικής τάξης και η εγκληματική της περιφρόνηση τόσο προς τον δικό της λαό όσο και προς κάθε άλλο λαό που ζει σε καθεστώς ταξικής και εθνικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

COMMENTS