Τα κλειδιά παραδόθηκαν

Η κυβέρνηση, με την υποστήριξη των άλλων μνημονιακών κομμάτων – Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, ψήφισε το τρίτο μνημόνιο γνωρίζοντας ότι παραδίδει τα κλειδιά της χώρας μας στο κουαρτέτο. Δεν το γνώριζε μόνο αυτή, το γνώριζαν και τα άλλα κόμματα που ψήφιζαν μαζί της.

Σήμερα έρχεται η κυβέρνηση και, δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας. Σε ποιους; Προφανώς στο κουαρτέτο! Δηλαδή σ’ αυτούς με τους οποίους υπέγραψε το μνημόνιο. Η κοροϊδία είναι κραυγαλέα.

Η δήλωση γίνεται μπροστά σ’ έναν πρωταγωνιστή της διαμόρφωσης και της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, το Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επισκεπτόμενος τη χώρα μας ξεκαθαρίζει, μπροστά στον ίδιο τον πρωθυπουργό, ότι το τρίτο μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει!

Είναι αυτός που, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση τον θεωρεί και σύμμαχο για να αλλάξει την Ευρώπη! Καταλαβαίνουμε πολύ καλά για ποια αλλαγή νοιάζεται η κυβέρνηση! Καταλαβαίνουμε και το μέγεθος της υποκρισίας της.

Το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ, μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου αλλά και των αντιθέσεων, που επικρατούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέφθασε στη χώρα μας, μαζί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, για να επωφεληθεί από τις αποκρατικοποιήσεις, για ένα κομμάτι ψωμί – από τα νερά μέχρι την ενέργεια, να αρπάξει από τον παραγόμενο και προς εκποίηση πλούτο της χώρας μας, από «τα έτοιμα» και άμεσης απόδοσης έργα, αυτό αποδεικνύει ότι η χώρα μας έχει μπλέξει για τα καλά στα δίχτυα της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης.

Αυτή η πραγματικότητα δε μπορεί να αγνοείται πλέον από κανέναν και προπαντός από την ηγεσία του Κόμματος.

Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, φροντίζουν να βγάλουν την ουρά τους απ’ έξω, να αποστασιοποιηθούν από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου.

Δημαγωγούν ασύστολα δηλώνοντας ότι για τους εφαρμοστικούς νόμους δε φέρουν καμία ευθύνη και ότι αυτή βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, η οποία οφείλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ισχυρίζονται τα κόμματα αυτά ότι ψήφισαν μόνο μια συμφωνία, που δε θα έβγαζε την Ελλάδα από το ευρώ! Κρύβονται, υποτίθεται, πίσω από το γεγονός ότι στις πρόσφατες εκλογές ο Ελληνικός λαός τους επιφύλαξε τη θέση της αντιπολίτευσης και ότι αυτά τα κόμματα θα δρομολογούσαν μια διαφορετική πορεία στη χώρα με επίκεντρο την ανάπτυξη.

Και δεν περιορίζονται μόνο στο να αποστασιοποιούνται από την πολιτική της κυβέρνησης. Φροντίζουν να την καταγγείλουν ότι έλεγε ψέματα προεκλογικά προς τον Ελληνικό λαό, ότι, τώρα, κάνει ακριβώς τα αντίθετα απ’ ότι υποσχέθηκε!

Είναι φανερό ότι τα κόμματα αυτά κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η παραμονή στο ευρώ πρόβλεπε μνημόνιο και ότι το μνημόνιο πρόβλεπε ανάλογα μέτρα. Υποκρίνονται, γιατί γνώριζαν τις απαιτήσεις των λεγόμενων εταίρων, γιατί απαιτούσαν συμφωνία έτσι κι αλλιώς, γιατί και τα κυβερνητικά μνημονιακά κόμματα, που προηγήθηκαν των σημερινών κυβερνητικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, είχαν βρεθεί μπροστά στις ίδιες απαιτήσεις των εταίρων.

Το κουαρτέτο, που αποτελεί την προέκταση της τρόικα, απαιτεί σήμερα να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα π.χ. για τους φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων, για τους πλειστηριασμούς, για το ασφαλιστικό, για τις ιδιωτικοποιήσεις, ακόμη και για το γάλα, κ. α., που απαιτούσε η τρόικα από την κυβέρνηση των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει, επομένως, θέμα άγνοιας ή κάποιων διαφορετικών μέτρων τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τα αντιπολιτευόμενα μνημονιακά κόμματα. Και τα ισοδύναμα ακόμη έχουν στερέψει, η κυβέρνηση συναντάει τεράστιες δυσκολίες από πού να κόψει και από πού να πάρει. Κραυγαλέο παράδειγμα το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η δε επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Βάλντις Ντομπρόφσκις, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την οποιαδήποτε «παρεξήγηση». Έκλεισε κάθε θέμα χαλάρωσης της εφαρμογής του προγράμματος. Ακόμη και με αφορμή το προσφυγικό θέμα.

Τέτοιου είδους «παρεξηγήσεις» φροντίζει και η ίδια η κυβέρνηση να τις διαλύει! Οι φαρμακοποιοί από το Γιώργο Σταθάκη στο δικαιολογημένο ερώτημα: «γιατί πάτε να εφαρμόσετε ένα μέτρο, που δεν ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτες αυτές που απαιτούσαν το μνημόνιο;», πήραν την απάντηση, τόσο σαφή όσο και κυνική: «Δανειστήκαμε και πρέπει να τα εφαρμόσουμε»!

Μπορεί τα κλειδιά της χώρας μας να παραδόθηκαν από τα μνημονιακά κόμματα στους λεγόμενους ισχυρούς εταίρους μας, αλλά ο Ελληνικός λαός δεν παραδόθηκε ακόμη.

COMMENTS