Αποκρουστικό θέαμα

Το βέβαιο είναι ότι μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φάνηκε πολύ καθαρά η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. Ακόμη και τα αστικά ΜΜΕ έφτασαν να διακωμωδούν τη σύσκεψη των αστικών πολιτικών αρχηγών με γαργαλιστικές λεπτομέρειες

Διέπρεψαν κάνοντας πρόσωπο της καυτής επικαιρότητας το Λεβέντη και τις  στημένες αποκαλύψεις του. Το «έγκριτο», για την αστική τάξη, «e-Βήμα» έφτασε να αναγκαστεί να γράψει: «Νοιώθει ο καθείς πια ότι κυβερνούν τα απομεινάρια του πολιτικού συστήματος»! Για να συνεχίσει: «Κακά τα ψέματα, η χώρα αντιμετωπίζει πέραν των άλλων και κρίση αντιπροσώπευσης»!

Η «Νέα Σπορά» υποστηρίζει εδώ και πολύ καιρό – από τότε που εμφανίστηκε – την άποψη ότι το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας έχει εισέλθει σε παρατεταμένη κρίση. Δεν εννοούμε, όμως, το ίδιο πράγμα με ό,τι γράφουν, ανοικτά πλέον, τα αστικά ΜΜΕ.

Ότι δεν υπάρχουν πια, υποτίθεται, πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν το βάρος της σημερινής πραγματικότητας, πολιτικές προσωπικότητες να πουν καθαρά την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για τις απαιτούμενες θυσίες, προκειμένου να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

Εδώ, είναι φανερό, ότι παίζεται ένα βρώμικο, υποκριτικό και παραπλανητικό παιχνίδι και από τα αστικά ΜΜΕ και από τις αστικές πολιτικές δυνάμεις. Τα αστικά ΜΜΕ γνωρίζουν πολύ καλά για ποιο λόγο έφτασε η χώρα μας στη σημερινή της κατάσταση. Και οι πολιτικές δυνάμεις επίσης.

Τα αστικά ΜΜΕ καλλιεργούν το έδαφος για να αναλάβουν οι πολιτικές δυνάμεις το κόστος της «αλήθειας», με στόχο να δικαιολογηθεί και συνεχιστεί η αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική. Γι’ αυτό το λόγο κατακρίνουν το ΣΥΡΙΖΑ για πράγματα που υποσχέθηκε και «γνώριζε ότι δε μπορεί να τα πραγματοποιήσει».

Τον κατακρίνουν και τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαταλείψει έστω και αυτά τα λίγα, που υποσχέθηκε με το ανεπαρκές πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τον κατακρίνουν και τώρα, που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και για το οποίο έχει δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσει.

Πρέπει να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη «μπούκα», γιατί πρέπει να παίζεται ένα πολλαπλό παιχνίδι. Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι «ένοχος» για όσα υποσχέθηκε και δεν τήρησε, να εφαρμόζει ταυτόχρονα τα του τρίτου μνημονίου απαρέγκλιτα, να παίζει το ρόλο του άλλοθι συνολικά για τις πολιτικές δυνάμεις για να δικαιολογείται η αντιλαϊκή πολιτική, που εφαρμόστηκε μέχρι τώρα και εξακολουθεί να εφαρμόζεται, να περισπάται η προσοχή των εργαζομένων στις «καθυστερήσεις», στις «μεταρρυθμίσεις», που έπρεπε να έχουν γίνει και δεν έγιναν. Πρέπει να δικαιωθεί ακόμη και ο Γιαννίτσης αναδρομικά!

Την ίδια στιγμή οι αστικές πολιτικές δυνάμεις φροντίζουν στο επικοινωνιακό επίπεδο να μην τους μείνει ο «μουτζούρης» στα χέρια και «καούν». Οι εκτός του ΣΥΡΙΖΑ αστικές πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν όλη τη «βρώμικη» δουλειά να την τελειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρ’ όλο, που δε διαφωνούν με την πολιτική, που εφαρμόζεται, και όχι μόνο δε διαφωνούν αλλά προτείνουν, στην πραγματικότητα, ακόμη σκληρότερα μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα, φροντίζει να θυμίζει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αυτούς, που «έριξαν τη χώρα από την κορυφή του βουνού στους πρόποδες και τώρα ζητάνε και τα ρέστα», την ίδια στιγμή που προσπαθεί να διευρύνει την κυβερνητική πλειοψηφία, ακόμη και με τη στήριξη του Λεβέντη. Η διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι και απαίτηση των δανειστών μας.

Αλλά όσο και εάν: «Μόνο πονηριές μηχανεύονται και τεχνάσματα επικοινωνιακά εκπονούν», όσο και εάν «Επιχειρήσεις εντυπωσιασμού στήνουν κάθε τόσο», μία εκ των οποίων ήταν και η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ένα πράγμα δεν μπορούν να κρύψουν: Τη βαθύτατη πολιτική κρίση, που υπάρχει και οξύνεται στη χώρα μας.

Μια κρίση που προφανώς δεν οφείλεται στο ότι: «Η πολιτική δεν προσελκύει πια ικανούς, παρά ναρκισσευόμενους κι απαίδευτους λαοπλάνους». Αυτοί οι ναρκισσευόμενοι και απαίδευτοι λαοπλάνοι πάντα υπήρχαν στη χώρα μας, μόνο που τώρα το βάθος και η διάρκεια της οικονομικής κρίσης τους ξεπέταξε «με τα νταούλια στο σεργιάνι». Και έχει αρχίσει να τους απεχθάνεται.

COMMENTS