Ψήφισμα του Συντονιστικού των μπλόκων (Νίκαια)

Δημοσιεύουμε το ψήφισμα του Συντονιστικού των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια. Το ψήφισμα, ως πρωτότυπο υλικό για γράψιμο, είναι πάντα πιο αυθεντικό από ένα άρθρο για τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Δείχνει με τον πιο απτό τρόπο το επίπεδο της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης και τη στάση της μικρομεσαίας αγροτιάς.


ΨΗΦΙΣΜΑ

«Η πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Γενάρη στη Νίκαια της Λάρισας, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 37 μπλόκα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, χαιρετίζει τον πανελλαδικό αγωνιστικό ξεσηκωμό των μικρομεσαίων αγροτών. Όλους τους εργαζόμενους που αντιδρούν στην καταιγίδα του Ασφαλιστικού, του Φορολογικού κ.ά. Τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους που με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα έχουν στήσει  μπλόκα σ’ όλη τη χώρα.  Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν βγει ακόμα στον αγώνα να συστρατευτούν μαζί μας για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρά τα μπλόκα.

Βγήκαμε στους δρόμους ν’ αγωνιστούμε για την επιβίωσή μας. Να αντιπαλέψουμε την  πολιτική που θέλει να μας ξεπαστρέψει, να μας πετάξει στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, ώστε να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματικών ομίλων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της ΕΕ. Για να μην περάσουν τα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα του τρίτου μνημονίου που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους συνεταίρους της στην ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με άλλα κόμματα. Αυτά τα μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όχι μόνο αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, αλλά μας επιτίθεται, εξακοντίζοντας εναντίον μας όχι μόνο συκοφαντίες, βρισιές και χυδαιότητες περί φοροδιαφυγής, αλλά και χημικά. Κι ύστερα μας καλεί σε συναντήσεις και σε “διάλογο”.

Δεν πρόκειται να  πέσουμε στην παγίδα ενός “διαλόγου” που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το Ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθούν η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα. Καλούμε όλα τα μπλόκα σε κλιμάκωση της πάλης στη βάση του πλαισίου αιτημάτων μας, όπως έχουν διαμορφωθεί, ως το ελάχιστο για να επιβιώσουμε και να ικανοποιήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καταλήξαμε σε πανελλαδική δράση, όλα τα μπλόκα να προχωρήσουμε σε συντονισμένο κλείσιμο για περισσότερες ώρες δρόμων, τελωνείων, λιμανιών κ.ά.

Κάθε μπλόκο να οργανώσει και τις δικές του αγωνιστικές παρεμβάσεις, π.χ. στα γραφεία του ΟΓΑ, του ΕΛΓΑ, του ΟΠΕΚΕΠΕ, σε τράπεζες, Δικαστήρια για τις διώξεις κ.ά.

Στόχος των ενεργειών μας είναι να εκφράζεται η αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα μας. Να ενισχύεται η ενότητα και η κλιμάκωση του αγώνα.

Επόμενος βασικός σταθμός της αγωνιστικής μας πορείας θα είναι η πανελλαδική απεργία στις 4 Φλεβάρη. Πάμε με όλους όσοι στοχεύουν μαζί μας τον ίδιο αντίπαλο. Καλούμε τους αγρότες των μπλόκων να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις και, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουν την ίδια με μας αγωνιστική στόχευση κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και των μονοπωλιακών ομίλων, να διαδηλώσουμε την αγωνιστική αντίστασή μας σ΄ αυτή την πολιτική που μας καταστρέφει.

Κοινός αγώνας όλων των παραγωγών του πλούτου, μικρομεσαίων αγροτών, βιοτεχνών, εμποροϋπαλλήλων ενάντια στους ληστές του μόχθου, απέναντι στην κερδοφορία της εκμετάλλευσης, του ιδρώτα μας».

Τα μπλόκα που συμμετείχαν

Στη χτεσινή σύσκεψη στη Νίκαια συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα παρακάτω μπλόκα: Νίκαιας (Καρδίτσα – Λάρισα – Τρίκαλα), Δαμασίου (Λάρισας), Τυρνάβου (Λάρισας), Μελούνας (Ελασσόνα), Ελευθεροχωρίου (Ελασσόνα), Γερακαρίου (Αγιά Λάρισας), Αερινού (Μαγνησίας), Καστανιών (Εβρος), Κορνοφωλιά (Εβρος), Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης (Εβρος), Προμαχώνα (Σέρρες), Γυψοχωρίου (Πέλλα), Νάουσας (Ημαθία), Αργους Ορεστικού (Καστοριά), Διοδίων Πολυμύλου (Κοζάνη), Κόμβου Νεάπολης (Κοζάνη), Αγιάς Κυριακής (Κοζάνη), Γρεβενών, Τελωνείου Νίκης (Φλώρινα), Τελωνείου Κρυσταλοπηγής (Φλώρινα), Αμύνταιου (Φλώρινα), Κατερίνης (Πιερία), Δομοκού (Φθιώτιδα), Δρούγου (Φθιώτιδα), Ανθήλης (Φθιώτιδα), Λοκρίδας (Φθιώτιδα), Ιστιαίας (Εύβοια), Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία), Κάστρου (Βοιωτία), Αρτας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Αιγίου (Αχαΐα), Δαλαμανάρα (Αργολίδα), Μεσσήνης, Μεσσηνίας, Αρκαδίας. Οι αγρότες των Χανίων έστειλαν χαιρετιστήριο μήνυμα.

COMMENTS