Επιεικώς …απαράδεκτη παρέμβαση!

Αναδημοσιεύουμε την παρέμβαση του «Ρ» για τις δηλώσεις Πορτοσάλτε σχετικά με την ανάγκη παρέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους «eθνικής aσφαλείας».


Για παρέμβαση στρατού μιλά ο Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ

Ανατριχίλα; Ανησυχία; Ερωτήματα; Πάντως σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητη η παρέμβαση του Α. Πορτοσάλτε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τρίτης, για το Προσφυγικό.

Παραθέτουμε το διάλογό του με την Σία Κοσιώνη, ο οποίος είναι τόσο αποκαλυπτικός, ώστε δε χρειάζονται ιδιαίτεροι σχολιασμοί:

Α.Π.: Προφανώς ήρθε η στιγμή να ενεργοποιηθεί ο στρατός.

Σ.Κ.: Με ποιον τρόπο; Έχει ήδη ενεργοποιηθεί ο στρατός…

Α.Π.: Περαιτέρω, περαιτέρω, καταρχάς για να πάρει ενεργό ρόλο στη διαχείριση αυτού του ανθρωπιστικού ζητήματος και δεύτερον να εμπεδωθεί στην κοινωνία ένα αίσθημα ασφάλειας, νομίζω τίθεται σε επίπεδο χώρας ένα ζήτημα που αφορά στην εθνική μας ασφάλεια, ο στρατός θα προσφέρει τη στήριξη που πρέπει να παρέχεται σε αυτούς τους ανθρώπους, βλέπουμε ότι εδώ πια η χώρα κινδυνεύει να γίνει ένα «hot spot» … έχει ήδη γίνει, νομίζω ότι είμαστε σε μια κατάσταση που έχουν παραλύσει οι δομές οι κρατικές, συνεπώς χρειάζονται ενίσχυση …πρέπει να πάρει ενεργό ρόλο ο στρατός, διότι και ο Έλληνας πολίτης πρέπει να δει ότι υπάρχει μια χώρα συντεταγμένη, έχει μια φύλαξη….

Σ.Κ.: Ο στρατός ενεπλάκη, για να στηθούν με ταχύτητα τα «hots pots» … μπορεί να παίξει ρόλο και στη φύλαξη και στην οργάνωση αυτού του πράγματος;

Α.Π.: Ναι, και να δείξουμε ότι έχουμε μια χώρα που φυλάσσεται, γιατί η εικόνα που λαμβάνουν οι εταίροι μας είναι ότι βλέπεις μια οργανωμένη φύλαξη στα Σκόπια με φρουρούς που είναι ντυμένοι στην εντέλεια, σου εμφανίζουν και ενός πιο προηγμένου κράτους εμφάνιση και είμαστε εμείς μια χώρα με εικόνα διάτρησης … να καταλάβουν κι αυτοί (σ.σ. οι πρόσφυγες) ότι κι εδώ έχουν σφίξει τα πράγματα … δεν πρέπει να έχουμε την αίσθηση ως πολίτες ότι δεν έχουμε κράτος, γιατί αυτό καταλαβαίνω. Δηλαδή όταν έγινε στο Παρίσι η βομβιστική επίθεση ο στρατός δεν βγήκε;… Πρέπει να συνδράμουν όλες οι δυνάμεις, έχει ο στρατός αυτήν τη δυνατότητα και να καταλάβουμε και να καταλάβουν και οι άλλοι ότι εδώ υπάρχει μια χώρα, δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι…!

Τα ίδια περίπου επαναλάμβανε και στην πρωινή δική του εκπομπή του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ χτες Τετάρτη.

Νομίζουμε ότι το λιγότερο που οφείλει ο κ. Πορτοσάλτε είναι να εξηγήσει τι εννοεί. Καταστάσεις όπου ο στρατός αναλαμβάνει την… «εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας» στο εσωτερικό της χώρας, γιατί κάτι τέτοιο περιγράφει σαν επιθυμητό και ευκταίο, έχουν μαύρο όνομα.

Εμείς, πάντως, αναρωτιόμαστε αν ο κ. Πορτοσάλτε εκφράζει μόνο τον εαυτό του…


Τι πρέπει να υποθέσουμε; Ότι ο «Ρ» δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοεί ο Α. Πορτοσάλτε με μια τέτοιας έκτασης ανάλυση, που κάνει για την ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων για λόγους «εθνικής σφαλείας»; Χρειάζεται άλλες εξηγήσεις ο «Ρ» από τον Α. Πορτοσάλτε για να διευκρινιστεί «τι εννοεί» και που το πάει; Και τέλος το χειρότερο. Ο «Ρ» με μια τέτοια ιστορία και περνώντας μέσα από «φωτιά και σίδερο» στη διαδρομή του “δικαιούται” να αγνοεί εάν ο Πορτοσάλτε εκφράζει τον εαυτό του ή την αστική τάξη της χώρας και τους πιο αντιδραστικούς κύκλους της; Θα ρωτάμε τον Πορτοσάλτε τι εννοεί, όταν σε ευρωενωσιακό επίπεδο «γίνεται της κακομοίρας» σχετικά με την ανάμειξη του στρατού για «λόγους ασφαλείας»; Άλλον τόνο και περιεχόμενο, κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να έχει αυτή η παρέμβαση του «Ρ». Αυτοί «οι καλοί τρόποι» του «Ρ» ορισμένες φορές είναι να σου «σπάνε τα νεύρα» για να μην πούμε κάτι χειρότερο. Θυμίζουν αστική δημοσιογραφία.

COMMENTS