Ανακοινώσεις του ΚΚΕ και του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

Αναδημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις του Κόμματός μας και του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος (KP) σχετικά με την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Η ανακοίνωση του KP έχει μεταφραστεί από τα αγγλικά από τη Νέα Σπορά.


Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη, στο λαό της Τουρκίας, στις οικογένειες των θυμάτων.

Τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του ΑΚΡ της Τουρκίας, που στήριξαν το λεγόμενο “Ισλαμικό Κράτος”, αξιοποιούν τις βομβιστικές επιθέσεις για κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην περιοχή και συμμετέχουν δραστήρια στον “κύκλο του αίματος”, που έχουν ανοίξει οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, στους ανταγωνισμούς τους με τη Ρωσία, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρώτα απ’ όλα στη Συρία, σπέρνοντας στους λαούς το θάνατο και την προσφυγιά, για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Το ΚΚΕ τονίζει πως οι λαοί με την κοινή τους δράση, μπορούν και πρέπει να συγκρουστούν με τα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών, να βάλουν τέλος στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που πλέον το μόνο που κάνει είναι να σκορπά τον πόνο και τη δυστυχία στους λαούς»


Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (KP)

«Καταδικάζουμε όσους μετέτρεψαν τη χώρα μας σε ένα λουτρό αίματος»

Η επίθεση στην Άγκυρα η οποία είναι ταυτόχρονα απάνθρωπη και επιθετική για όλους τους ανθρώπους, είναι μία ακόμα ένδειξη για το γεγονός ότι η χώρα έχει οδηγηθεί στην καταστροφή.

Καταδικάζουμε την επίθεση στο Kizilay, όπου πολλοί σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν.

Η επίθεση στην Άγκυρα πρέπει να θεωρηθεί ταυτόχρονα ως απάνθρωπη και επιθετική προς όλους τους ανθρώπους. Η ταυτότητα των βομβιστών δεν έχει πλέον σημασία. Είναι η κυβέρνηση του AKP που μετέτρεψε τη χώρα σε αρένα τυφλής βίας με τις αιματηρές της περιπέτειες όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε όλη την περιοχή γενικότερα.

Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του μπορούν μονάχα να οδηγήσουν την Τουρκία στην καταστροφή. Όλοι οι δημόσιοι αξιωματούχοι, γραφειοκράτες, δημόσιοι λειτουργοί της κυβέρνησης πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε πρακτική που υπηρετεί αυτή την καταστροφή τους αφορά και ότι θα πρέπει να συμπεριφερθούν αναλόγως, εγκαταλείποντας αυτή τη συμμορία.

Ο λαός μας πρέπει άμεσα να διεκδικήσει την πτώση αυτής της κυβέρνησης και δεν πρέπει να αναζητά λύση στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, σε στρατιωτικά πραξικοπήματα, επιχειρήσεις ομοσπονδιοποίησης, εθνικού ή σεκταριστικού εμφυλίου πολέμου.

Τα συλλυπητήρια μας στην Τουρκία και την ανθρωπότητα.

Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία

Πηγή: http://icp.sol.org.tr/europe/kp-ankara-attack-we-condemn-ones-who-have-turned-our-country-blood-bath

COMMENTS