Χίλαρι Κλίντον: Καταστρέψτε τη Συρία για το Ισραήλ

Η Χίλαρι Κλίντον είναι υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ. Έχει χρηματίσει και υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να διεκδικήσει την εκλογή της ως Προέδρου των ΗΠΑ. Έχει ενδιαφέρον να γνωρίζει κανείς ορισμένες απόψεις της για το πώς εφάρμοζε την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η σημασία του άρθρου συγκεντρώνεται στο γεγονός ότι αποδεικνύει ότι η πολιτική των ΗΠΑ ήταν η καταστροφή της Συρίας και η ανατροπή της κυβέρνησης Άσαντ. Το άρθρο εκφράζει επίσης την ανησυχία του στο ενδεχόμενο ανάληψης της Προεδρίας από την Χίλαρι Κλίντον. Ας σκεφτούμε σε τι σημείο έχει φτάσει η πολιτική αντίδραση στις ΗΠΑ, μια ιμπεριαλιστική χώρα, όταν ο επικρατέστερος συνυποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον για την Προεδρία, από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων, είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.


Χίλαρι Κλίντον: Καταστρέψτε τη Συρία για το Ισραήλ

Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα ηλεκτρονικό μήνυμα της Χίλαρι Κλίντον, που επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα προκάλεσε εσκεμμένα τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, ως το «καλύτερο τρόπο για να βοηθήσει το Ισραήλ».

Σε μια ένδειξη της εγκληματικής και ψυχοπαθούς φύσης της, η Κλίντον έγραψε, επίσης, ότι ήταν το «σωστό πράγμα» να απειλήσει προσωπικά την οικογένεια του Bashar Assad με  θάνατο.

Στο e-mail, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Wikileaks, η τότε υπουργός εξωτερικών Κλίντον λέει ότι ο «καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει κανείς το Ισραήλ» είναι η «χρήση βίας» στη Συρία για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Το έγγραφο (Σ. ΝΣ, που δόθηκε στη δημοσιότητα) ήταν ένα από τα πολλά αταξινόμητα (Σ.ΝΣ, μη απόρρητα) από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με αριθμό υπόθεσης F-2014 – 20439, Doc Νο C05794498, μετά το σάλο που ακολούθησε για ιδιωτικό email server της Κλίντον που φυλάσσονταν στο σπίτι της, όταν διετέλεσε υπουργός το 2009-2013.

Αν και η μεταγραφή Wikileaks χρονολογεί το e-mail ως της 31ης Δεκεμβρίου του 2000, αυτό είναι ένα λάθος από την πλευρά τους, καθώς το περιεχόμενο του email (ειδικά η αναφορά στις συνομιλίες μεταξύ του Ιράν και της Δύσης για το πυρηνικό του πρόγραμμα στην Κωνσταντινούπολη το Μάιο του 2012) δείχνουν ότι το email στην πραγματικότητα στάλθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Το email καθιστά σαφές ότι η πολιτική των ΗΠΑ ήταν ευθύς εξ αρχής να ανατρέψουν βίαια τη συριακή κυβέρνηση, και συγκεκριμένα να πραγματοποιηθεί αυτό, γιατί είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ.

Η Κλίντον ξεκινάει ευθέως λέγοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει το Ισραήλ να χειριστεί την αυξανόμενη πυρηνική ικανότητα του Ιράν είναι να βοηθήσουν το λαό της Συρίας να ανατρέψει το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ».

Ακόμα και εάν όλες οι εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είχαν από καιρό απορρίψει το πρόγραμμα της «ατομικής βόμβας» του Ιράν ως φάρσα (ένα συμπέρασμα που υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας), η Κλίντον εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτά τα ψέματα για να «δικαιολογήσει» την καταστροφή της Συρίας στο όνομα του Ισραήλ.

Η Κλίντον συνδέει συγκεκριμένα το πρόγραμμα – μύθο της ατομικής βόμβας του Ιράν με τη Συρία, επειδή, λέει, το πρόγραμμα «ατομικής βόμβας» του Ιράν απειλεί το «μονοπώλιο» του Ισραήλ για τα πυρηνικά όπλα στη Μέση Ανατολή.

Αν το Ιράν ήταν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, η Κλίντον ισχυρίζεται, αυτό θα επέτρεπε στη Συρία (και σε άλλους «αντίπαλους του Ισραήλ», όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος) για να «γίνουν πυρηνικές δυνάμεις», καθώς το σύνολο των οποίων θα έθετε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Ως εκ τούτου η Κλίντον λέει ότι η Συρία πρέπει να καταστραφεί.

Το  πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μπορεί να φαίνονται ασύνδετα γεγονότα, αλλά συνδέονται. Γιατί οι ισραηλινοί στρατιωτικοί ηγέτες πραγματικά ανησυχούν – αλλά δεν μπορεί να μιλήσουν γι’ αυτό – ότι θα χάσουν το πυρηνικό τους μονοπώλιο.

Μια πυρηνική δυνατότητα του Ιράν όχι μόνο θα έβαζε τέλος στο πυρηνικό μονοπώλιο, αλλά θα μπορούσε επίσης να προτρέψει άλλους αντίπαλους, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος, για να ακολουθήσουν επίσης πυρηνικά. Το αποτέλεσμα θα ήταν μια επισφαλής πυρηνική ισορροπία στην οποία το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις προκλήσεις με τις συμβατικές στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία και το Λίβανο, καθώς μπορεί σήμερα.

Αν το Ιράν ήταν να φτάσει στο κατώφλι ενός κράτους με πυρηνικά όπλα, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για την Τεχεράνη να ζητήσει από τους συμμάχους της στη Συρία και τη Χεζμπολάχ να χτυπήσουν το Ισραήλ, γνωρίζοντας ότι τα πυρηνικά όπλα του θα χρησίμευαν ως αποτρεπτικός παράγοντας για το Ισραήλ να ανταποκρίνεται κατά του ίδιου του Ιράν.

Είναι, η Κλίντον συνεχίζει, η «στρατηγική σχέση μεταξύ του Ιράν και του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ στη Συρία», που καθιστά δυνατό για το Ιράν να υπονομεύσει την ασφάλεια του Ισραήλ.

Αυτό δεν θα προκύψει μέσα από μια «άμεση επίθεση», παραδέχεται η Κλίντον, επειδή «στα τριάντα χρόνια εχθρότητας μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ», αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλά μέσω των υποτιθέμενων  «πληρεξούσιων».

Το τέλος του καθεστώτος Άσαντ θα τελείωνε αυτήν την επικίνδυνη συμμαχία. Η ηγεσία του Ισραήλ καταλαβαίνει καλά, γιατί συντρίβοντας τον Άσαντ είναι πλέον προς το συμφέρον της.

Ανατρέποντας τον Άσαντ δεν θα ήταν μόνο μια τεράστια ευλογία για την ασφάλεια του Ισραήλ, θα διευκόλυνε επίσης την κατανόηση του φόβου του Ισραήλ να χάσει το πυρηνικό μονοπώλιο.

Τότε, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι σε θέση να αναπτύξουν μια κοινή άποψη για το πότε το ιρανικό πρόγραμμα είναι τόσο επικίνδυνο, που η στρατιωτική δράση θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη.

Η Κλίντον συνεχίζει να θεωρεί ατού,  που άμεσα απειλώντας τον Μπασάρ Άσαντ «και την οικογένειά του» με τη βία είναι το «σωστό πράγμα» που πρέπει να κάνει.

 Με λίγα λόγια, ο Λευκός Οίκος μπορεί να διευκολύνει την ένταση που έχει αναπτυχθεί με το Ισραήλ  γύρω από το Ιράν κάνοντας  το σωστό πράγμα στη Συρία.

Με τη ζωή του και την οικογένειά του σε κίνδυνο, μόνο υπό την απειλή ή τη χρήση βίας θα αλλάξει το μυαλό του Σύρου δικτάτορα Μπασάρ Άσαντ.

Το email αποδεικνύει-λες και κάποιος θα χρειαζόταν περισσότερες αποδείξεις, ότι  η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν ο κύριος χορηγός της αύξησης της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, και όλα αυτά προκειμένου να «προστατεύσουν» το Ισραήλ.

Είναι απογοητευτικό να αναλογίζεται κανείς ότι  η «προσφυγική κρίση», η οποία σήμερα απειλεί να καταστρέψει την Ευρώπη  πυροδοτήθηκε  άμεσα από τη δράση της παρούσας κυβέρνησης των ΗΠΑ  μέχρι του σημείου να υπάρχουν πραγματικοί πρόσφυγες που φεύγουν εξ αιτίας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.)

Επιπλέον, πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συριακή σύγκρουση, η οποία έχει εξαπλωθεί και στο Ιράκ – όλα αυτά χάρη στην Κλίντον και την κυβέρνηση Ομπάμα, που στηρίζει τους «αντάρτες» και υποδαυλίζει τις φωτιές του πολέμου στη Συρία.

Η πραγματική και ανησυχητική δυνατότητα ότι μια ψυχοπαθής, όπως η Κλίντον – της οποίας η πολιτική έχει προκαλέσει το θάνατο και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Αμερικής είναι η πιο βαθιά σοκαριστική σκέψη όλων.

Ο δημόσιος ισχυρισμός της Κλίντον  ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος, «θα φέρει  τη σχέση με το Ισραήλ στο επόμενο επίπεδο», αναμφίβολα θα τη σημαδεύσει, και το Ισραήλ, ως εχθρούς όχι μόνο ορισμένων αραβικών χωρών στη Μέση Ανατολή, αλλά και όλων των ειρηνόφιλων λαών στη γη.

Πηγή: http://newobserveronline.com/clinton-destroy-syria-israel/

COMMENTS