Δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας

Και σήμερα, Σάββατο, και αύριο, Κυριακή, που θα γίνει και ο γιορτασμός της Πρωτομαγιάς, δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, μικροαστικά μικρομεσαία στρώματα, να μπουν στη μάχη ενάντια στη ψήφιση του ασφαλιστικού (φόρο – ασφαλιστικού για την ακρίβεια), που η κυβέρνηση κατέθεσε και συζητάει στην ολομέλεια της βουλής και ο υψιπετής Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι: «αισθάνομαι πολύ περήφανος για το νομοσχέδιο του ασφαλιστικού»!!!

Είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να περάσει το νομοσχέδιο και να το κάνει νόμο του κράτους, στο πλαίσιο των προαπαιτουμένων που της ζητάει το κουαρτέτο και οι δανειστές.

Αυτήν τη στιγμή αυτό το καθήκον χρειάζεται να εκπληρωθεί. Φυσικά θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλά περισσότερα και καλύτερα. Και ήδη, πιο ανοιχτά από κάθε άλλη φορά, διατυπώνονται απόψεις, κριτικές γνώμες, ενστάσεις για το πώς σχεδιάστηκε η απάντηση απέναντι στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις από τις 4 του Φλεβάρη και μετά.

Από την πλευρά μας έχουμε να σημειώσουμε ότι δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε το σχεδιασμό, που θα έπρεπε να υπάρχει, ούτε τις μορφές πάλης, που θα έπρεπε να ακολουθήσουν αυτόν το σχεδιασμό. Μόνο που όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής πρότασης, που καταθέτεις μπροστά στους εργαζόμενους και τα μικροαστικά μικρομεσαία στρώματα. Αυτό το γεγονός καθορίζει και τις «συντεταγμένες» της μάχης ενάντια στο ασφαλιστικό και γενικότερα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Αδιαμφισβήτητα από τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις εξάγονται πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Πριν απ’ όλα πολιτικά συμπεράσματα για το με ποια πρόταση μπορεί να συσπειρωθεί και να αγωνιστεί ο εργαζόμενος κόσμος, αλλά και χρήσιμα συμπεράσματα για το ίδιο το Εργατικό Κίνημα και την πορεία του. Και με αυτά τα συμπεράσματα πρόκειται να ασχοληθεί η «Νέα Σπορά» στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα.

Σήμερα δίνουμε τη μάχη για να γεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες. Αύριο μετράμε τα βήματά μας, κρίνουμε τα αποτελέσματα και την πολιτική μας. Αυτό είναι το μέτρο της ευθύνης αλλά και της απόδοσης των πολιτικών ευθυνών.

COMMENTS