Φτύστε τους για τις αθλιότητες σε βάρος των συνταξιούχων

Ποιος δε θυμάται την αναφορά του Ανδρέα Παπανδρέου στα περήφανα γηρατειά! Σε κάθε του ομιλία, ιδιαιτέρως στις προεκλογικές περιόδους, υπήρχε ειδική αναφορά στα «περήφανα γηρατειά»! Παρ’ όλα αυτά δεν τόλμησε να αλλάξει τη πρακτική, που είχαν καθιερώσει οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις, τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων των εργαζομένων να κατατίθενται άτοκα στις τράπεζες και η άρχουσα τάξη μέσω των τραπεζών να δανειοδοτείται με «τζάμπα» χρήμα και πάνω απ’ όλα, αγύριστο χρήμα.

Ποιος δε θυμάται, επίσης, την εποχή της μεγάλης ακμής του Χρηματιστήριου Αθηνών, που η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη ουσιαστικά υποχρέωσε τα Ασφαλιστικά Ταμεία να παίξουν ένα μέρος από τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο, το οποίο, βέβαια, «έκανε φτερά», αφού μετά την ακμή ήρθε το κατρακύλισμα. Ήταν τότε, που μερικά «σαΐνια» οικειοποιήθηκαν τους κόπους μιας ζωής των αφελών «παικτών» και μέσα σ’ αυτούς και των εισφορών των ασφαλισμένων.

Αργότερα ήρθαν τα ομόλογα, τα οποία τα «κατάπιε» το περίφημο PSI και μετά ακολούθησαν οι περίφημες αναλογιστικές μελέτες ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία «στέγνωσαν» και ότι αδυνατούν να πληρώσουν τις συντάξεις των συνταξιούχων. Και έτσι οι κυβερνήσεις άρχισαν τις «επιχειρήσεις διάσωσης» των Ασφαλιστικών Ταμείων, που όλως τυχαίως όλες αυτές οι επιχειρήσεις κατέληγαν στο ίδιο «δια ταύτα»: στη μείωση των συντάξεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αντιγράφοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου, μίλησε και αυτός για τα «περήφανα γηρατειά». Και μάλιστα προχώρησε ακόμη περισσότερο και έκανε και κάτι «εξυπνότερο». Συνδύασε τα «περήφανα γηρατειά» με τους αγώνες τους, για να επαναφέρει τις μνήμες, και αυτό εξ ονόματος της Αριστεράς. Υποσχέθηκε, λοιπόν, ότι θα εξασφαλίσει τις συντάξεις, τα φάρμακα στους συνταξιούχους, και παραπέρα δεσμεύτηκε ότι σε καμία περίπτωση δε θα τις μειώσει. Μίλησε και για επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Και σήμερα που βρισκόμαστε;

Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων. Να έχουν μειωθεί οι συντάξεις τους και από αυτές τις συντάξεις να μη μπορούν να βοηθήσουν και τα άνεργα παιδιά τους.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια άθλια παράσταση, που παίζεται ταυτόχρονα από τρεις έκφυλους πολιτικούς θεσμούς. Την κυβέρνηση, την αστική αντιπολίτευση και τα αστικά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση, δια μέσου του Γιώργου Κατρούγκαλου (ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, «καλός λογάς», πολύ καλύτερος λογοπλόκος) προσπαθεί να πείσει ότι οι συντάξεις δε μειωθήκανε!

Όλοι οι συνταξιούχοι πήραν μικρότερες συντάξεις! Και η κυβέρνηση δεν …καταλαβαίνει ότι οι συνταξιούχοι μετράνε τα λεφτά …που εισπράττουν και είναι …λιγότερα. Όχι, απαντάει η κυβέρνηση. Δεν είναι λιγότερα! Οι συντάξεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα αλλά …αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές.

Η κυβέρνηση έχει περιπέσει στην πιο «βολική» θέση γι’ αυτήν. Παριστάνει την ηλίθια. Και αυτό εμάς δε θα μας ενδιέφερε καθόλου, γιατί η διαφορά από το να παριστάνεις τον ηλίθιο από το να είσαι πραγματικά ηλίθιος ή για να το πούμε με διαφορετικούς όρους, από το να σε θεωρεί ο κόσμος πραγματικά ηλίθιο, είναι δυσδιάκριτη.

Η κυβέρνηση, όμως, ασκεί πολιτική και μπορεί να έχει φτάσει στα έσχατα όρια της αναλγησίας, παριστάνοντας την ηλίθια, αλλά ας μη νομίζει ότι ο Ελληνικός λαός είναι και …ηλίθιος. Και προπαντός ας μη νομίζει ότι οι συνταξιούχοι, που κουβαλάνε επάνω τους τόσα χρόνια δουλειάς και πείρας, είναι και αυτοί …ηλίθιοι και ότι δεν καταλαβαίνουν τις π——-ς της κυβέρνησης.

Από την άλλη μεριά η αστική αντιπολίτευση παριστάνει τον …προστάτη των συνταξιούχων! Στο ίδιο έργο θεατές με την κυβέρνηση, στον ίδιο ρόλο. Παριστάνει και αυτή την …ηλίθια. «Ξεχνάει», όμως, ότι η πολιτική που εφαρμόζεται έχει και τη δικιά της υπογραφή, τόσο για τη μείωση των συντάξεων όσο και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Άλλωστε η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, μέσω της αρχής «του μηδενικού ελλείμματος» είχε δρομολογήσει τη μείωση των συντάξεων, όπως είχε δρομολογήσει και την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Και πάνω απ’ όλα ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, που περιελάμβανε όλα τα μέτρα, τα οποία εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Αλλά εκεί που υπάρχει το πιο εκρηκτικό μείγμα …ηλιθιότητας, …παραπλάνησης, …αναλγησίας, …ανηθικότητας, …παραπληροφόρησης και …ψευτιάς είναι στα αστικά ΜΜΕ.

Έχουν …ξεσηκώσει τον κόσμο, έχουν βάλει …τις φωνές για τη …μείωση των συντάξεων και για την …εξαθλίωση των συνταξιούχων, που δε μπορούν να προμηθευτούν …τα φάρμακά τους, που δε μπορούν να …βοηθήσουν τα άνεργα παιδιά τους και για το πόσο …κακή είναι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση!

Με καθημερινά ρεπορτάζ και εικόνες προσπαθούν να δείξουν την …ευσπλαχνία τους για τους ανήμπορους συνταξιούχους! Ποιοι;…

Αυτοί οι καλοπληρωμένοι απολογητές του πολιτικού συστήματος, με ορισμένους ξεπουλημένους ακαδημαϊκούς, που έχουν καταντήσει οι πιο αχρείοι υπερασπιστές της πολιτικής που εφαρμόζεται, γιατί από την άλλη μεριά κάνουν κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν έχει πιστέψει στο πρόγραμμα που εφαρμόζει και ακόμα …ταλαντεύεται! Και την καλούν να το εφαρμόσει. Και όχι μόνο αυτό…

Προπαγανδίζουν και τις «μεταρρυθμίσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που επιχειρεί να μας μεταφέρει τον καιρό του «καλού» νεοφιλελευθερισμού, που η εφαρμογή του έφτασε στα έσχατα όρια της εξαθλίωσης ολόκληρους λαούς με πρωτοφανή φαινόμενα φτώχιας και ανισοτήτων, που δε συγκρίνονται με καμία περίοδο στην πρόσφατη ιστορία, όπως στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στη Γαλλία κ.α.

Αυτοί που δε χάνουν δευτερόλεπτο σε κάθε τους εμφάνιση να χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυά τους, να δίνουν την παράστασή τους στα βραδινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, να χρωματίζουν ανάλογα τη φωνή τους, να επιλέγουν το ύφος που θα αναγγείλουν τις ειδήσεις, τις κινήσεις του σώματός τους, …αυτοί που υμνολογούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, που επιβάλλει την πολιτική, που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες – μέλη της και που ο Σόιμπλε τη θέλει πιο σκληρή μετά το Brexit, … αυτοί …υπερασπίζονται τους συνταξιούχους!…

Φτύστε τους και ξαναφτύστε τους …«για να μην τους πιάσει το κακό μάτι»!…

COMMENTS