Βραβείο για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Αντλούμε την είδηση από τα αστικά ΜΜΕ και τις οικονομικές ιστοσελίδες. Το ΤΑΙΠΕΔ απέσπασε βραβείο από το περιοδικό «The European». Το συγκεκριμένο βραβείο το απέσπασε για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων! Με απλά λόγια, το ΤΑΙΠΕΔ απέσπασε ένα βραβείο, επειδή ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία. Τη «δουλίτσα» αυτή θα την κάνει για 99 χρόνια. Τόσα χρόνια προβλέπει η συμφωνία με το τρίτο μνημόνιο. Μια αριστερή κυβέρνηση του τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις «δουλίτσες της τις κάνει με συνέπεια! Για 99 χρόνια!

Μια ανάλυση των συνδρομητών του παραπάνω περιοδικού δείχνει αποκαλυπτικά για το ποιοι είναι αυτοί που παρακολουθούν τις οικονομικές εξελίξεις μέσω του συγκεκριμένου περιοδικού. Και το πιο περίεργο είναι ότι το περιοδικό δεν είχε προτείνει καμία σειρά υποψηφίων για το βραβείο που απονέμει. Το ΤΑΙΠΕΔ, λοιπόν, πήρε το βραβείο με την αξία του!!! Πιο λαϊκά, πήρε το βραβείο με τα τσαρούχια!

Αξίζει κανείς να ρίξει μια ματιά στα κριτήρια με βάση τα οποία ψήφισαν οι συνδρομητές: Στρατηγική Ανάπτυξης Εθνικής Οικονομίας, Εθνική Καμπάνια Προώθησης Ξένων Άμεσων Επενδύσεων, Ευκαιρίες Απασχόλησης, Αξιοπιστία Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων, Δημιουργία Εθνικής Αξίας, Εταιρική Διακυβέρνηση.

Τι να πούμε! Μας πήραν οι πάντες είδηση ότι ξεπουλάμε και ειδικότερα αυτοί που ενδιαφέρονται να μας αγοράσουν στη φτήνια και μας δίνουν και βραβεία! Βρήκε, λοιπόν, την ευκαιρία και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας και έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η διεθνής αναγνώριση του ΤΑΙΠΕΔ από το διακεκριμένο περιοδικό The European με το βραβείο “Global National FDI Program” για το 2016 αποτελεί μεγάλη τιμή για το Ταμείο και το στελεχιακό δυναμικό του. Η διεθνής οικονομική κοινότητα αναγνωρίζει με τον πιο απτό τρόπο τις προσπάθειες της χώρας μας να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, με μοχλό το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που εφαρμόζει το ΤΑΙΠΕΔ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η βράβευση αυτή είναι η απόδειξη ότι η δέσμευση της Ελλάδας να ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της έχει ήδη εμφανή αποτελέσματα μέσα από μια ολοκληρωμένη στρατηγική προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων»!!!

Καταλαβαίνουμε, επομένως, πως θα ανακτήσουμε τη διεθνή μας αξιοπιστία. Θα ξεπουλάμε εμείς τη δημόσια περιουσία της χώρας μας, θα την αγοράζουν οι ξένοι στο «μπιτ παρά» και με αυτόν τον τρόπο θα ανακάμψει η οικονομία και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης! Πως δεν το είχαμε καταλάβει τόσα χρόνια!

Μπορούμε τώρα να καταλάβουμε, επίσης, γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ελέγχει πλήρως και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας, αλλά και γιατί επιμένει στις αποκρατικοποιήσεις, που περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα και τσεκάρονται στις αξιολογήσεις.

Μερικές λεπτομέρειες για το περιοδικό: «Το The European βραβεύει επιχειρήσεις που ενισχύουν την οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη σε μια σειρά κλάδων και τομέων, όπως είναι οι άμεσες ξένες επενδύσεις, η ενέργεια, η τεχνολογία, οι τράπεζες και τα χρηματοοικονομικά σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ασία κ.ά. Οι διακριθέντες οργανισμοί έχουν αναγνωριστεί για την πρόοδο, την ανταγωνιστικότητα και τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στους τομείς δραστηριότητάς τους».

Όπως είναι φανερό δε μπορεί να έχει κανείς την οποιαδήποτε απορία για το ρόλο του περιοδικού ως διεθνή κράχτη του ιμπεριαλισμού και των μονοπωλίων για καθοριστικούς οικονομικούς τομείς στις διάφορες ηπειρωτικές περιοχές.

Και μερικές λεπτομέρειες για τον Στέργιο Πιτσιόρλα. Όποιος έχει αμφιβολία ότι ο συγκεκριμένος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι εφαρμόζει την πολιτική που του έχει υποδείξει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι ανανεωτικός και είναι νεοφιλελεύθερος διαπράττει μέγα λάθος. Ο άνθρωπος αυτός από τα νεανικά του χρόνια πάλευε για την ανανέωση του Κομμουνιστικού Κινήματος.

Ας θυμηθούμε τώρα τα λόγια του αείμνηστου Χαρίλαου Φλωράκη. «Όταν ακούω για ανανέωση με πιάνει μια ανατριχίλα». Εννοούσε την «ανανέωση» του τύπου των «ανανεωτών» που βρίσκονται στην κυβέρνηση και σε καθοριστικούς οργανισμούς όπως το ΤΑΙΠΕΔ.

COMMENTS