Θλίψη… Και μόνο θλίψη…

Αγαπητοί σύντροφοι της Σύνταξης του 902.gr

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναδημοσιεύσουμε το κείμενο της ανάρτησής σας, που αφορά στη «Νέα Σπορά», με ημερομηνία 28/11/2016 και ώρα ανάρτησης 11.51. Και αυτό δεν το κάνουμε με κάποια ιδιαίτερη ευχαρίστηση, γιατί μας προκαλεί ιδιαίτερη θλίψη, αλλά και γιατί, πέρα από τις άδικες κατηγορίες που διατυπώνετε σε βάρος μας, πέρα από το γεγονός ότι η «ένταση» του κειμένου δεν προδίδει τουλάχιστον τη «Νέα Σπορά», οπότε μάλλον πρέπει να αναζητήσετε ποιον προδίδει, υπάρχει και ένα θέμα ουσίας του λόγου. Του Κομμουνιστικού λόγου.

Δεν πιστεύουμε ότι ταιριάζει ο λόγος που εκφέρεται από το κείμενο για ένα Κομμουνιστικό portal. Και αυτό το θέμα δεν είναι αποκλειστικό σας θέμα. Είναι θέμα όλων όσων πιστεύουν και αγωνίζονται για την πραγματοποίηση των σκοπών και στόχων του ΚΚΕ.

Και δε μιλάμε για την «τύφλα» που μας αποδίδετε, επειδή είμαστε «αντι ΚΚΕδες», πολύ βαρύς χαρακτηρισμός που δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το κάνετε, γιατί η «Νέα Σπορά» έχει δώσει μάχη ενάντια σ’ όλους εκείνους, που μιλάνε εξ ονόματος του Κομμουνιστικού Κινήματος και θεωρούν το ΚΚΕ «τελειωμένο», παρά την κριτική στάση που κρατάει απέναντι στην ηγεσία του Κόμματος και στις θέσεις που αυτή διατυπώνει.

Το λέμε για το απαξιωτικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιείτε, πολύ περισσότερο που θεωρείτε ότι έχετε δικαιωθεί από το πως καλύψατε ένα βαρυσήμαντο γεγονός, όπως είναι ο θάνατος του Φιντέλ Κάστρο, έστω μέσα στα περιορισμένα χρονικά όρια, τα οποία επικαλείσθε.

Παραθέτουμε, λοιπόν, το κείμενό σας.


ΑΠΟΨΕΙΣ/ΣΧΟΛΙΑ

Δευτέρα 28/11/2016 – 11:51

Τυφλώνει…

Ότι ο αντι-ΚΚΕδισμός τυφλώνει έχει αποδειχτεί άπειρες φορές. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά. Ετσι λοιπόν τα «σαΐνια» της ιστοσελίδας «Νέα Σπορά» δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην πρόκληση και ανακάλυψαν μέσα στη τύφλωση και τη στραβομάρα τους οτι ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» υποτίμησε το γεγονός του θανάτου του Φ. Κάστρο. Ψέγει δε την εφημερίδα γιατί ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» δεν έχει αρθρογραφία κριτικής σε όσα έγραφαν οι εφημερίδες που κυκλοφόρησαν μαζί της την ίδια ημέρα, δηλαδή την Κυριακή! Πάλι καλά που δεν κάνουν κριτική γιατί δεν «προβλέψαμε» και το θάνατο του Φιντέλ…

Όμως ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» τυπώνεται γύρω στις 3.00-3.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης όλο το τιράζ του «Ριζοσπάστη» ήταν ήδη τυπωμένο.

Σε αντίθεση με τις μεγάλες εφημερίδες που έχουν πολύ μεγάλο τιράζ, ένθετα κ.λ.π και ετοιμάζονται μέχρι το πρωί του Σαββάτου, ο «Ριζοσπάστης» ήταν ήδη στο πρακτορείο.

Για να έχει την είδηση του θανάτου και την Ανακοίνωση της ΚΕ ο «Ριζοσπάστης» απέσυρε όλο το τιράζ του Κυριακάτικου φύλλου για την Αττική, έβγαλε Β’ έκδοση και ξανατύπωσε από την αρχή το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα σε ασφυκτικά περιθώρια και χρονοδιαγράμματα για την έκδοση της εφημερίδας.

Αυτά άραγε δεν τα γνωρίζουν; Όμως είπαμε ο αντι-ΚΚΕδισμός τυφλώνει και ζαλίζει τους φορείς του…


Μάλλον αγαπητοί σύντροφοι της Σύνταξης δεν προσέξατε τι γράψαμε και τι μας γράψατε ως απάντηση. Εμείς ζητήσαμε να έχετε στην κεντρική σελίδα του «Ριζοσπάστη» κάτω από το κεντρικό του θέμα μια αναγγελία ενός αφιερώματος, έστω δισέλιδου, για το Φιντέλ Κάστρο. Εσείς μας απαντάτε ότι αυτό ήταν αδύνατο, γιατί ο «Ρ» τυπώνεται στις ώρες που αναφέρετε.

Ταυτόχρονα, όμως, μας απαντάτε ότι αποσύρατε το «Ρ» από την Αττική και τον ξανατυπώσατε, ως Β’ Έκδοση, και έτσι συμπεριλάβατε και την είδηση για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Αφού ξανατυπώσατε το «Ρ», γιατί δε μειώθηκε κατά τι το κεντρικό θέμα του «Ρ», γιατί δε μπήκε το θέμα για το προσφυγικό στο μονόστηλο, που μπήκε η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, απλώς ως θέμα, και στη θέση του προσφυγικού να μπει η είδηση του θανάτου του Φιντέλ Κάστρο, αντί να «χαθεί» στο μονόστηλο; Ούτε αυτό μπορούσε να γίνει;

Όσο για τη 31η σελίδα, η μισή ήταν ρεπορταζιακού τύπου και η άλλη μισή (και σωστά) είχε την ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δε μπορούσε, όμως, στη θέση του ρεπορταζιακού τύπου κειμένου να υπάρξει ένα άλλο κείμενο, αντί να διαβάζουμε όσα γνωρίζαμε εκ των προτέρων, από το σύνολο του Τύπου και των ιστοσελίδων και να επιφυλαχτεί ο «Ρ» για ένα αφιέρωμα στο Φιντέλ Κάστρο, εφ’ όσον ήταν αδύνατον, κατά την απάντησή σας, να υπάρξει αφιέρωμα;

Και τώρα σε ορισμένα πιο πρακτικά θέματα.

Ο 902 προχώρησε σε αναρτήσεις για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο με την παρακάτω σειρά:

1. Πέθανε ο ιστορικός ηγέτης της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο

Σάββατο 26/11/2016 – 09:00 – Ενημέρωση: Σάββατο 26/11/2016 – 13:48

 

2. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο

Σάββατο 26/11/2016 – 11:11 – Ενημέρωση: Σάββατο 26/11/2016 – 12:42

 

3. Ο Δ. Κουτσούμπας για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο (VIDEO)

Σάββατο 26/11/2016 – 21:32

 

4. ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ

Μήνυμα προς την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο

Κυριακή 27/11/2016 – 09:15

 

5. Στην κουβανική πρεσβεία σήμερα το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Δευτέρα 28/11/2016 – 10:17 – Ενημέρωση: Δευτέρα 28/11/2016 – 10:30

 

6.Οι Κουβανοί αποχαιρετούν από σήμερα τον ηγέτη τους Φιντέλ Κάστρο

Δευτέρα 28/11/2016 – 10:45

 

Θέλουμε κατά συνέπεια να σας θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

Αν, υποθέσουμε, ότι για το «Ρ» δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος, για ένα δισέλιδο, όμως, δεν υπήρχε ούτε και για τον 902; Ο 902 είναι ένα ηλεκτρονικό Portal.

Παραπέρα. Γιατί οι συντάκτες του 902 και του «Ρ» από κοινού δεν ετοίμασαν ένα αφιέρωμα που να αναρτηθεί στον 902; Ούτε αυτό μπορούσε να γίνει; Το κάνανε όλες οι ιστοσελίδες ακόμη και πολλά blogs! Υπήρχε ο χρόνος. Ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο.

Σε όσα συκοφαντικά κυκλοφόρησαν για το Φιντέλ Κάστρο ο 902 ολόκληρο το Σαββατοκύριακο δεν είχε τη δυνατότητα να γράψει έστω μια απάντηση; Δεν είχε χρόνο;

Ο 902 μόλις ανάρτησε η «Νέα Σπορά» το κείμενό της βρήκε τον απαραίτητο χρόνο να απαντήσει και μόνο σ’ αυτήν; Δε νομίζει η Σύνταξη ότι είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη; Για τις συκοφαντίες που εκτοξεύονταν πανταχόθεν για το Φιντέλ Κάστρο δεν υπήρχε χρόνος, για τη «Νέα Σπορά» υπήρχε; Ακόμη και τώρα;

Και ένα ζήτημα ακόμη. Στο κείμενο του 902 κάτι λείπει. Λείπει η απάντηση για το εάν η Κούβα είναι σοσιαλιστική. Θα απαντηθεί αυτό το ερώτημα;

Και για να κλείσουμε το θέμα. Εμείς από την πλευρά μας δε θέλουμε να «δικαιωθούμε». Ας δικαιωθεί ο «Ρ» και ο 902. Ας προχωρήσουν λοιπόν σε ένα πλήρες αφιέρωμα για το Φιντέλ Κάστρο και ας απαντήσουν στους συκοφάντες του.

Όσο για τον αντιΚΚΕδισμό της «Νέας Σποράς» λίγο «φρένο» από την πλευρά της Σύνταξης του 902, και όχι μόνο, αυτό αφορά και την ηγεσία του Κόμματος, δε θα ήταν ανώφελη. Οι ύβρεις προδίδουν και στιγματίζουν. Και δε μας αφορούν. Η περπατησιά μας δεν έχει κανένα ψεγάδι.

COMMENTS