Ενάντια στην αντεργατική πολιτική

Όλοι στην απεργία

 

Η κυβέρνηση επαίρεται ότι στο πρόσφατο Eurogroup κατήγαγε μια «εθνική επιτυχία». Πολύ γρήγορα, όμως, αποκαλύφθηκε η απάτη της κυβέρνησης και το τι περιμένει τους εργαζόμενους της χώρας μας. Και δεν αποκαλύφθηκε το αδιέξοδο μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας και όλης της αστικής αντιπολίτευσης.

Το παιχνίδι της αστικής αντιπολίτευσης να τα «ρίχνει» στην κυβέρνηση και να αιτιάται μόνο αυτήν, ενώ ταυτόχρονα να αποσιωπά συστηματικά την ουσία της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πρέπει να περάσει. Ακόμη και αστικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν την εμμονή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην τήρηση των συμφωνιών του Αυγούστου του 2015, όπου η κυβέρνηση συνομολόγησε και υπέγραψε το Γ’ Μνημόνιο.

Η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Είναι και της κυβέρνησης, όπως είναι και της αστικής αντιπολίτευσης, γιατί πιέζει την κυβέρνηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και στην εφαρμογή των «μεταρρυθμίσεων», που προβλέπονται από το Γ’ Μνημόνιο και η κυβέρνηση το εφαρμόζει με την ψήφο της αστικής αντιπολίτευσης. Είναι αυτή η πολιτική που επιβεβαιώνεται και από το ανακοινωθέν του πρόσφατου Eurogroup και πρέπει να τηρηθεί «μέχρι κεραίας», μια πολιτική που εφαρμόζεται σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που δημιουργεί πλατιά δυσαρέσκεια στους εργαζόμενους.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει αυτήν την πολιτική είναι ο οργανωμένος, ενωτικός και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης – αστικής αντιπολίτευσης – Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να μη μπορέσει καμία άλλη δύναμη, και κυρίως η ακροδεξιά και τα φασιστικά κόμματα να εκμεταλλευτούν και να καρπωθούν τη δυσαρέσκεια των λαϊκών μαζών με την ψεύτικη αντισυστημική ρητορεία τους.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν και την απάντησή τους στις υποταγμένες εργοδοτικές και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στο Συνδικαλιστικό Κίνημα, που υπονομεύουν στην πράξη τους αγώνες των εργαζομένων και συμβάλλουν με τη στάση τους στην παραπέρα εξαθλίωσή τους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο. Μέσα από τη διεκδίκηση της επίλυσης των καυτών τους προβλημάτων, που τα προκαλεί και τα οξύνει η πολιτική που εφαρμόζεται, πρέπει να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους, την κοινωνική τους συμμαχία με τα μικρομεσαία μικροαστικά στρώματα και να θέσουν παράλληλα σε πρώτη γραμμή το αίτημα της αποδέσμευσης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό, στο δρόμο της διεκδίκησης της πολιτικής εξουσίας και της ανατροπής της αστικής τάξης και των κομμάτων της.

COMMENTS