Για ορισμένες επισημάνσεις των αναγνωστών μας

Λάβαμε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ορισμένες ερωτήσεις – επισημάνσεις σχετικά με το τελευταίο άρθρο της «Νέας Σποράς», το Γ’ Μέρος, της σειράς υπό τον τίτλο «Τουρκικές προκλήσεις».

Η κεντρική αναφορά αυτών των ερωτήσεων – επισημάνσεων δε αφορούν στη γενικότερη ανάλυση που γίνεται σε γεωστρατηγικό επίπεδο, ούτε στην ανάγκη η χώρα μας να αποδεσμευτεί από τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά, κυρίως, στο πως εντάσσεται η χώρα μας, με δοσμένες τις γενικότερες γεωστρατηγικές αντιθέσεις, στις περιφερειακές αντιθέσεις, έτσι όπως αυτές εκφράζονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ώστε, τελικά, να μπορέσει να αποδεσμευτεί η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα ερωτήματα αυτά είναι εύλογα και απασχολούν πολύ περισσότερο κόσμο, θα λέγαμε την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και ειδικότερα των εργαζομένων. Δεν είναι ότι αγνοούμε αυτά τα ερωτήματα, ούτε αποφεύγουμε να τα απαντήσουμε.

Απλώς θέλουμε να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι έχουμε ορισμένες «εκκρεμότητες» στην αρθρογραφία μας (λόγω της επικαιρότητας που ήταν ιδιαίτερα σημαντική και δε μπορούσαμε να μην τη σχολιάσουμε), που αφορούν στα καθήκοντα του Κομμουνιστικού Κινήματος μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή μας, που φαίνεται σαν κουβάρι ανεπίλυτων αντιθέσεων. Την αρθρογραφία αυτήν την είχαμε ξεκινήσει αλλά προσωρινά τη σταματήσαμε. Όπως θα επανέλθουμε και θα συνεχίσουμε και την αρθρογραφία μας για την ανασυγκρότηση του Εργατικού Κινήματος.

Με την έννοια αυτή θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στα ερωτήματα – επισημάνσεις των αναγνωστών μας και πως εντάσσεται η χώρα μας σ’ αυτές τις αντιθέσεις στις οποίες αναφέρονται.

Διευκρινίζουμε και πάλι ότι δεν υπάρχουν ερωτήματα ή και αντίθετες γνώμες ως προς την ανάγκη και την αμεσότητα του αιτήματος της αποδέσμευσης της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Το ζήτημα που ενδιαφέρει είναι το πως θα πετύχει η χώρα μας την έξοδο απ’ αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στο πλαίσιο του συστήματος των αντιθέσεων που αναπτύσσονται.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες μας για την επικοινωνία που είχαν μαζί μας.

COMMENTS