Από τη δραστηριότητα των Κομμουνιστικών Κομμάτων

«Οι ιδέες του Φιντέλ καθοδηγούν την οικοδόμηση του σοσιαλισμού»

cuba-cc

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Κούβας και της Κίνας ολοκλήρωσαν το δεύτερο Θεωρητικό Σεμινάριο στην Κουβανική πρωτεύουσα.

Πηγή: ICP, 9 Δεκ του 2016

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ολοκλήρωσαν το δεύτερο Θεωρητικό Σεμινάριο στην Αβάνα, πρωτεύουσα της Κούβας.

Η Granma αναφέρει ότι, η διήμερη συνεδρίαση άρχισε στις 6 Δεκεμβρίου στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (CCPCC).

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο επικεφαλής του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, Jose Ramon Balaguer υπογράμμισε τη σημασία του σεμιναρίου ως μια ευκαιρία να εργαστούν πάνω στις ιδέες του Φιντέλ Κάστρο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού.

Ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας, Guo Weimin δήλωσε ότι το σεμινάριο συνδέεται με τον αγώνα του Κόμματος σχετικά με τις τρέχουσες συνθήκες.

Το πρώτο θεωρητικό σεμινάριο (Σ.Σ. μεταξύ των δύο Κομμάτων) πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο, το 2014.


Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, Τουρκία

Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία:

«Καταδικάζουμε τις σκοτεινές επιθέσεις»

ambulans

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία (KP) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη μεγάλη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Φαίνεται ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν χθες έξω από το στάδιο της Besiktas.

Ο αριθμός των θυμάτων, που προσεγγίζει τους 30, (Σ.Σ., οι νεκροί μέχρι χθες ανέρχονταν τους 44) μπορεί να αυξηθεί τις αμέσως επόμενες ώρες.

Μοιραζόμαστε τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς τους οικείους και τους αγαπημένους των θυμάτων και ευχόμαστε υγεία στους τραυματίες.

Υπάρχει πολύ λίγη πληροφόρηση που δημοσιεύεται, για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση καθώς και για τις ταυτότητες των ατόμων που έκαναν την επίθεση. Είναι επίσης άγνωστο εάν οι αρχές και εκείνοι που διεξάγουν την έρευνα έχουν φθάσει σε βάθος σχετικά με την πραγματική εικόνα ή ακόμα και εάν θα το κάνουν.

Είναι φανερό ότι η επίθεση αποτελεί κομμάτι ενός σκοτεινού πολιτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός, οι πολίτες διώχνονται από την πολιτική. Οι αρχές και οι αξίες της πολιτικής αυτών των σκοτεινών δυνάμεων περιορίζονται συστηματικά σε ένα μπρα ντε φερ και μία αμοιβαία «αποστολή μηνυμάτων».

Όποιος κι αν είναι ο στόχος αυτών που αφαιρούν ζωές, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα προς τη μία ή την άλλη πλευρά.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα, καταδικάζει αυτήν τη σκοτεινή επίθεση, που προκάλεσε δεκάδες θύματα και εύχεται να είναι ο τελευταίος κρίκος των επιθέσεων που βαθαίνουν το σκοτάδι που η κοινωνία στην Τουρκία και όλο τον κόσμο προσπαθεί να ξεφύγει, και κάνει τους ανθρώπους όλο και περισσότερο να απομακρύνονται από αυτήν τη βρώμικη πολιτική”.

Κομμουνιστικό Κόμμα, Τουρκία

Η Κεντρική Επιτροπή

Πηγή: ICP, 11, Δεκεμβρίου 2016

Πηγή: https://www.kp.org.tr

Μετάφραση «Νέα Σπορά»

COMMENTS