Οπαδοί των Petljura, Bandera και Shuhevitch ξεκίνησαν εβραϊκά «πογκρόμ» στην Ουκρανία

Αργά το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου, το αντισημιτικό περιστατικό έλαβε χώρα στο Uman και ευτυχώς δεν εξελίχθηκε βίαια. Η ομάδα των Ουκρανών εθνικιστών εισέβαλε στη συναγωγή στον τάφο του Rabbi Nachman φωνάζοντας βλασφημίες για τους Εβραίους, πετώντας κομμάτια χοιρινού κρέατος στις εγκατάστασεις. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί παρέμειναν σε ένα δωμάτιο με την κεφαλή ενός γουρουνιού με μία σβάστικα χαραγμένη επάνω του.

Κάποιοι Εβραίοι κατάφεραν να διαφύγουν από το κτίριο και κάλεσαν την αστυνομία. Οι οπαδοί γέμισαν το χώρο με κόκκινη μπογιά, προφανώς συμβολίζοντας το αίμα του γουρουνιού.

Η αστυνομία έφτασε στο χώρο αφού οι ταραξίες είχαν ήδη αποχωρήσει. Προς το παρόν δεν υπάρχει πληροφορία για συλλήψεις για την αντισημιτική επίθεση.

Θυμίζουμε ότι ο ηγέτης του ΚΚ Ουκρανίας Petro Symonenko έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για τον κίνδυνο επανάληψης στην Ουκρανία, των πιο τραγικών και αιματηρών γεγονότων του παρελθόντος, των ναζιστικών επιθέσεων ενάντια στους Εβραίους, καθώς και στους αριστερούς και άλλους αντιφασίστες.

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο στην ιστοσελίδα του ΚΚ Ουκρανίας

COMMENTS