Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας – Για την καταδικαστική απόφαση στον σύντροφο Οκουγιάν

 

Προς τα αδελφά κόμματα και τους φίλους του ΚΚ Τουρκίας,

 

Ο Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών και 20 ημερών με βάση την κατηγορία ότι κατηγόρησε τον πρόεδρο Ερντογάν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2015. Το γεγονός ότι ο Κεμάλ Οκουγιάν δε θα εκτίσει την ποινή εφόσον καταβάλλει τη χρηματική ποινή που καθόρισε το δικαστήριο, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Το καταπιεστικό καθεστώς στην Τουρκία θέλει να τιμωρήσει και να φιμώσει τον σύντροφο, όπως χιλιάδες άλλους στην Τουρκία εξαιτίας της πολιτικής του δραστηριότητας.

Ο αριθμός των μελών της ΚΕ Κομμουνιστικού Κόμματος που φορτώθηκαν με ποινές φυλάκισης, συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου, εξαιτίας των πολιτικών τους κειμένων αυξήθηκε σε τέσσερεις. Σε εξέλιξη βρίσκονται κι άλλες αγωγές ενάντια στο ΓΓ Κεμάλ Οκουγιάν, τις οποίες η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όργανο εκβιασμού του συντρόφου μας στις οποίες μπορεί να καταφεύγει όποτε επιθυμεί.

Δε θα ήταν ορθό να τονιστεί υπέρμετρα η ποινή που επιβλήθηκε στον Οκουγιάν όταν δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή στην Τουρκία, η οποία έχει συστηματικά μεταμορφωθεί σε ένα γιγαντιαίο σωφρονιστικό ίδρυμα. Το ΚΚ Τουρκίας και η ηγεσία του κόμματος ασκούν σταθερά και με αυτοπεποίθηση τις πολιτικές τους δραστηριότητες. Αναμφισβήτητα, το ΚΚ Τουρκίας είναι ένα κόμμα που διαθέτει την απαραίτητη δύναμη και εμπειρία για να λάβει αποτελεσματικά πολιτικά οργανωτικά και νομικά μέτρα στην περίπτωση που επικρατήσει αυτή η «δικαστική» τρομοκρατία. Το ΚΚ Τουρκίας δε θα εθιστεί ποτέ σε μία κατάσταση όπου οι ηγέτες και τα μέλη του τιμωρούνται.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα κόμματα που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν περαιτέρω ενέργειες πέρα από τη δημοσίευση του θέματος στις εκδόσεις των αδελφών κομμάτων.

Πηγή: solidnet.org

 

COMMENTS