Αναγκαίος πρόλογος για μια νέα πορεία

Εμπρός να κερδίσουμε τους Δήμους της Πάτρας, της Καισαριανής, της Ικαρίας, της Πετρούπολης και του Χαϊδαρίου.

Οι εκλογές της προηγούμενης Κυριακής μας φέρνουν μπροστά σ’ ένα σύνθετο πολιτικό τοπίο. Οι εξελίξεις προβλέπονται να είναι ιδιαιτέρως σημαντικές. Για όλα τα κόμματα. Γι’ αυτόν το λόγο αναπτύσσονται διάφοροι προβληματισμοί, για το πως θα διαμορφωθεί και θα κατασταλάξει το αστικό πολιτικό σύστημα, το ποια θα είναι η δυναμική του νέου δικομματισμού, ενώ, παράλληλα, εκφράζονται ανησυχίες, έως και έντονες, για το μέλλον του Κομμουνιστικού Κινήματος στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη.

Οι ευρωεκλογές, που μας φέρνουν μπροστά σε μια ευρύτερη εικόνα για την κατάσταση του Κομμουνιστικού Κινήματος στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρονται ως δείκτης της πορείας και της δυναμικής του Κομμουνιστικού Κινήματος. Μέρος αυτής της εικόνας είναι και η χώρα μας, όπου το ΚΚΕ έδωσε τη δική του εκλογική μάχη.

Η κατάθεση απόψεων “από τα κάτω” ήδη έχει αρχίσει. Η συζήτηση άνοιξε. Και θα λέγαμε πως μια τέτοια εξέλιξη ήταν αναμενόμενη και αναπόφευκτη. Αυτήν τη συζήτηση, όμως, την τροφοδοτεί ένα αίσθημα απογοήτευσης, δικαιολογημένο από μία άποψη και απολύτως κατανοητό.

Θέλουμε να ελπίζουμε πως η συζήτηση αυτή δε θα διεξαχθεί υπό το κράτος αυτής της απογοήτευσης, πως η ψυχραιμία και η περίσκεψη θα επιτρέψουν μια σε βάθος αντιμετώπιση των παραγόντων, που μας έχουν φέρει στη σημερινή κατάσταση του Κομμουνιστικού Κινήματος στη χώρα μας, αλλά και ευρύτερα στη Ευρώπη.

Θέλουμε να ελπίζουμε, επίσης, πως δε θα υπάρξουν “ώτα μη ακουόντων” και αφ’ υψηλού συμπεριφορές και στάσεις. Τα πράγματα είναι κρίσιμα για το Κομμουνιστικό Κίνημα, για το ΚΚΕ, ιδιαιτέρως μπροστά στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Θέλουμε, παραπέρα, να ελπίζουμε ότι αυτοί που πρέπει να καταλάβουν τις πρόσθετες δυσκολίες, που έχει να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ, στο άμεσο χρονικό διάστημα, και που θα παίξουν ρόλο για τη μελλοντική του πορεία, ότι πράγματι τις καταλαβαίνουν, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις που κατέχουν, αφού δεν κατανοούν ακόμη και “τα στοιχειώδη”.

Η “Νέα Σπορά” δε μπορεί παρά να έχει συμμετοχή σ’ αυτήν τη συζήτηση, που έτσι κι’ αλλιώς ανοίγει. Πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα, που η “Νέα Σπορά” δε δημοσιεύει.

Χρονικό διάστημα, που είναι ικανό να κριθούν όλοι, και η ίδια για το ουσιαστικό μέρος του πολιτικού λόγου που διατύπωσε, πάντα με υπευθυνότητα και περίσκεψη, στο πλαίσιο μιας μακρόχρονης οικονομικής και πολιτικής κρίσης, κατά την οποία η αστική τάξη κατέβαλε αγχώδεις προσπάθειες για τη στερέωση του αστικού πολιτικού συστήματος και τη διαμόρφωση ενός νέου δικομματισμού.

Ακριβώς επειδή η “Νέα Σπορά” κράτησε και κρατάει υπεύθυνη στάση, αξιολογεί ότι αυτήν τη στιγμή προέχει να κερδηθούν οι πέντε Δήμοι, που διεκδικούνται από τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Πάτρας, Καισαριανής, Ικαρίας, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, προέχει να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις εκλογές του Ιούλη, που δε θα θέτει σε αμφιβολία την ύπαρξη του Κόμματος.

Απευθύνει κάλεσμα προς τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στους άμεσους αυτούς στόχους του Κόμματος. Να κερδίσει τους πέντε Δήμους και να βγει ενισχυμένο στις βουλευτικές εκλογές.

Η “Νέα Σπορά” θα επανέλθει μετά τις βουλευτικές εκλογές στις 7 του Ιούλη και θα καταθέσει τη γνώμη της για όλες τις πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και γι’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα που δε δημοσίευε.

COMMENTS