Σφυριές – 8/2/2014

Λευκός οίκος…

Επικοινωνία είχε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν,

biden

Ο οποίος του έκφρασε  «την εκτίμησή του για τη Δημοκρατία της Κύπρου, ως βασικό εταίρο σε μια περιοχή ζωτικής σημασίας». Σε ανακοίνωσή, που ακολούθησε, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι  «ο αντιπρόεδρος επανέλαβε τη δέσμευσή μας για την εμβάθυνση της συνεργασίας με την Κύπρο για την προώθηση των αμοιβαίων συμφερόντων μας».

Βέβαια!!!… Αμοιβαία συμφέροντα λέγονται στη γλώσσα της διπλωματίας η ουσιαστική διχοτόμηση της Κύπρου και η ληστρική εκμετάλλευση των ενεργειακών της πόρων!!!…

Δηλώσεις Στουρνάρα…

Ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι «δεν θα χρειαστεί νέο πακέτο στήριξης»,

stournaras

την ίδια στιγμή, βέβαια, που αναγνωρίζει ότι υπάρχει χρηματοδοτικό κενό, την ίδια στιγμή, που δηλώνει ότι «έχουμε χρήματα», την ίδια στιγμή, που μιλάει ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μεγάλη έκπληξη»!!!

Μετά από αυτές τις δηλώσεις βάσιμα υποπτευόμαστε ότι μέρα – νύχτα θα δουλεύει ο Χρήστος Σταϊκούρας τα λογιστικά του για να φτάσει το πρωτογενές πλεόνασμα  στο ύψος – έκπληξη, που θέλει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ούτε Σοτομαγιόρ να ήτανε με τέτοια άλματα (λογιστικά, βέβαια …για να μην ξεχνιόμαστε)…

…η συνέχεια…

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Στουρνάρας ζητάει μόνο επιμήκυνση των δόσεων αποπληρωμής του δημόσιου χρέους. Σε τι βάθος χρόνου; Λέγεται για πενήντα χρόνια!!! Με λίγα λόγια η χώρα μας θα τελεί υπό εποπτεία (η άλλη πλευρά της ελεγχόμενης χρεοκοπίας) και χρεωμένη, σχεδόν, μέχρι το τέλος του 21ου  αιώνα!!!

Λαμπρά!!!… Λαμπρά!!!… και πάλι Λαμπρά!!!…

Και ο Σόιμπλε;…

Ο Σόιμπλε, λέγεται, ότι ετοιμάζει νέο χρηματοδοτικό πακέτο,

schauble

αυτό που δε χρειάζεται ο Γιάννης Στουρνάρας,  που θα φτάσει, λέγεται, τα 17δισ. και παραπέρα ετοιμάζει και νέο μνημόνιο. Τώρα, το νέο μνημόνιο θα προβλέπει επιμήκυνση για πενήντα χρόνια και μείωση επιτοκίων με αντισταθμιστικά μέτρα τις αναδιαρθρώσεις. Νέα οικονομικά μέτρα, λέγεται, ότι δε θα προβλέπει. Αλλά το «το καλό το παλληκάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι».

Υπάρχει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Όλα τα μέτρα μπορούν να περάσουν από εκεί!!!…

Μυρίζουν και εθνικές εκλογές;…

Ο Γιάννης Στουρνάρας αποκάλυψε το πόσο αντιστάθηκε στην τρόικα στον Μάριο Μόντι, τον Παπαδήμο της Ιταλίας, λέγοντας ότι «αν ακούγαμε την τρόικα θα είχαμε καταστραφεί»!!! Και η απόδειξη ήταν ότι αρνήθηκε νέα μέτρα, που του άφησε σε ένα «λογαριασμό» η τρόικα στην τελευταία επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα μας, γιατί η τρόικα «έχει πέσει πολλές φορές έξω στους υπολογισμούς της».

Αντιστασιακός ο Γιάννης Στουρνάρας!!!… Έδινε μάχες με την τρόικα!!!…  Σαν να μυρίζουν και εθνικές εκλογές;…

Είναι αλήθεια;…

Ποδοσφαιρικό αγώνα λέγεται ότι θα δώσει ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

nd

Με ομάδα των αστέγων!!!…

Και άστεγοι και νεοδημοκράτες;… Μπράβο σας!!!…

«Σημεία και Τέρατα»!!!…

«Δημοκρατικός διάλογος»…

Αληθεύει ότι η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά νοσηλεύεται στο Τζάνειο νοσοκομείο, μη έχοντας επαφή με το περιβάλλον, εξ αιτίας ενός έντονου  διαλόγου, που είχε με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, καθ’ ότι και οι δύο φέρονται πολιτικά να ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία;

Ξέρουν να λύνουν τις διαφορές τους στη Νέα Δημοκρατία!!!…

COMMENTS