Στο αρχείο και με συνοπτικές διαδικασίες

Στο αρχείο πάει η πολύκροτη υπόθεση προσπάθειας εξαγοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, με βάση τις καταγγελίες των Παύλου Χαϊκάλη και Πάνου Καμμένου. Στο πόρισμά ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος ισχυρίζεται ότι  «δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος».

Την ίδια στιγμή ορισμένα ΜΜΕ παίρνουν σαφή θέση με κύρια άρθρα τους και αναφέρουν ότι το πόρισμα αποδεικνύει το «πώς στήθηκε η δύσοσμη αλλά και φαιδρή αυτή  ιστορία με πρωταγωνιστές και εμπνευστές τους ίδιους τους καταγγέλοντες».

Και συνεχίζουν: «Φιλαράκια και συνεργάτες στο ίδιο κόμμα, υπό την υψηλή προστασία του αρχηγού, ο ένας παρακολουθούσε και κατέγραφε τον άλλο με το φόβο του αλληλοεκβιασμού και όλοι μαζί με την αγαστή συνεργασία δυστυχώς της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάφεραν το κύμα της λάσπης και της συνωμοσιολογίας, να κατακλύσει τη χώρα. Είναι κατάντια για το πολιτικό μας σύστημα που ο κ.Καμμένος και η παρέα του για πολλοστή φορά, με μυθεύματα, θεωρίες συνωμοσίας, ανυπόστατες  καταγγελίες και  μεθοδεύσεις από ένα σκοτεινό παρελθόν, αναγορεύονται σε ρυθμιστές της πολιτικής μας ζωής. Με μόνο στόχο να επιβιώσουν πολιτικά, δηλητηριάζουν το δημόσιο βίο, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ηθικής σήψης και πολιτικής τρομοκρατίας για να πετύχουν το στόχο τους. Ανυπόληπτοι βουλευτές, καιροσκόποι της πολιτικής, που επιβιώνουν μέχρι σήμερα καλλιεργώντας συνωμοσίες και σκευωρίες, έχουν καταφέρει να παγιδεύσουν την πολιτική ζωή σε ένα φαύλο κύκλο λασπομαχίας, που υποβιβάζει και τους πολιτικούς και τους πολίτες».

Από την πλευρά μας, βέβαια, δεν έχουμε κανένα στοιχείο για να ισχυριστούμε το οτιδήποτε για το πώς είναι ή δεν είναι στημένη αυτή η υπόθεση. Αυτό, όμως, που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι, όταν κάποιος – από τα ΜΜΕ – μιλάει για στημένη υπόθεση, στο πλαίσιο των αλληλοεκβιασμών και αλληλοπαρακολουθήσεων συγκεκριμένων προσώπων, γιατί, ταυτόχρονα, δε διερωτάται για το πώς πάει αυτή η υπόθεση στο αρχείο;

Ο αλληλοεκβιασμός και η αλληλοπαρακολούθηση μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων με αντικείμενο τη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ένα αδιάφορο γεγονός, που το μόνο πράγμα που φέρνει στην επιφάνεια είναι η σαπίλα του πολιτικού συστήματος της χώρας και ως υπόθεση πρέπει να πάει στο αρχείο;

Ανεξάρτητα από το τι πραγματικά έχει συμβεί ή δεν έχει συμβεί με τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πλευρά μας παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά: «Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος».

Και κάτι άλλο που επίσης είναι χαρακτηριστικό για την κυρίαρχη αστική πολιτική: «Επίσης, μετά την προεδρική εκλογή, μπορούμε να διευρύνουμε το κυβερνητικό σχήμα, με τη συμμετοχή και άλλων προσώπων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή προοπτική της Χώρας, ώστε η επόμενη φάση να μας βρει πιο ενωμένους».

Αυτή η πρόσκληση για το «μετά» είναι μια «πολιτισμένη» πρόταση εξαγοράς της ψήφου υποστήριξης του υποψήφιου Προέδρου με υπουργικές θέσεις ναι ή όχι; Ή καθαγιάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας με ανάλογες προσκλήσεις η «Ευρωπαϊκή προοπτική»; Αναδεικνύει τη σαπίλα του πολιτικού συστήματος ναι ή όχι;

Και φυσικά μια τέτοια πρόσκληση δε χρειάζεται κανένα πόρισμα, γιατί δεν έχει ανάγκη να τεθεί ή να μην τεθεί στο οποιοδήποτε αρχείο. Η Ευρωπαϊκή προοπτική δεν πάει στο αρχείο για την αστική τάξη της χώρας μας. Επομένως καλώς έγινε η πρόσκληση!

Υπάρχει, όμως, και ένα άλλο «αρχείο». Η λαϊκή συνείδηση, που καταγράφει και δε της ξεφεύγει τίποτα απ’ όσα γίνονται. και τα αξιολογεί. Και κάποια στιγμή η λαϊκή αφύπνιση θα στείλει στο «αρχείο» όλους εκείνους που υποκλίνονται στην Ευρωπαϊκή προοπτική της αστικής τάξης.

COMMENTS