Τα ερωτήματα παραμένουν

Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τη στάση της αστυνομίας στα γεγονότα της 15ης του Ιούλη. Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση έρχεται λίγο καθυστερημένα και δημιουργεί και νέα ερωτηματικά. Γιατί τώρα;

Ίσως μια εξήγηση είναι τα όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη γνωστή συνέντευξη στον κομματικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε, αυτή η είδηση διέρρεε, ότι οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν επιδίδονταν σε γκράφιτι στον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου. Τώρα μετά τον πρωθυπουργό έρχεται και ο αρμόδιος υπουργός και βεβαιώνει ότι οι συλληφθέντες αλλοδαποί πήραν μέρος στα γεγονότα της 15ης του Ιούλη. Στη «Νέα Σπορά» υπάρχει η σχετική ανάρτηση.

Ο υπουργός, όμως, και με την ανακοίνωση που εξέδωσε, δε μας διαφωτίζει σε τίποτα και εξακολουθεί να μην απαντάει στα επίμαχα ερωτήματα, που έχουν τεθεί.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Γιάννη Πανούση:

1.Οι συλλήψεις έγιναν διότι η απρόκλητη ρίψη μολότοφ έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών που ειρηνικά διαμαρτύρονταν.

2.Οι συλληφθέντες δικάστηκαν και τέσσερις από αυτούς καταδικάστηκαν σε ποινές από 6 μήνες έως 3 χρόνια με αναστολή, ενώ για τους άλλους ορίστηκε τακτική δικάσιμη και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

3.Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν πολλοί αλλοδαποί για τους οποίους η δικαιοσύνη θα αποφανθεί στις 25-9-2015.

4.Το Υπουργείο έχει ήδη διατάξει ΕΔΕ για τη διερεύνηση τυχόν παραπτωμάτων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

5.Σε περίπτωση που κάποιος συλληφθείς έχει τραυματισθεί όλη την αποκατάσταση της υγείας του θα αναλάβει το Υπουργείο, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, ούτε για τους δύο που ζήτησαν προφορικά ιατρική εξέταση και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο χωρίς να διαπιστωθεί κάτι ή να καταγγελθεί από τους προσαχθέντες βίαιη συμπεριφορά.

Το Υπουργείο προσπαθεί να ελέγξει κάθε τυχόν εκτροπή των αστυνομικών δυνάμεων αλλά περιμένει και από τους πολίτες να καταγγέλλουν αυτούς που προκαλούν επικίνδυνα επεισόδια (με βόμβες μολότοφ εμπλουτισμένες με πέτρες και σίδερα) και όχι να ανέχονται ή να συγκαλύπτουν αυτούς που εγκληματούν, να τους χαρακτηρίζουν κοινωνικούς αγωνιστές, να αμφισβητούν τη Δικαιοσύνη και να πιέζουν να μη συλλαμβάνονται όσοι ασκούν βία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όπως διαπιστώνουμε οι συλληφθέντες αλλοδαποί παραπέμπονται να δικαστούν στις 25/9/2015, χωρίς να αναφέρεται με ποιο κατηγορητήριο.

Παρ’ όλα αυτά δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι ο Γιάννης Πανούσης αγνοεί τα όσα μέχρι τώρα διακινούνται ως δημοσιογραφικές πληροφορίες. Γι’ αυτά «σιγή ιχθύος» εκ μέρους του υπουργού. Ούτε καν να τις διαψεύσει!

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν και είναι και σοβαρά. Και ειδικά για μια κυβέρνηση: «Για πρώτη φορά Αριστερά»!

Όσο γι’ αυτούς που «προκαλούν τα επεισόδια»…

Ελάτε κ. υπουργέ!…

Πριν γίνετε υπουργός τους αποκαλούσατε, στις τηλεοπτικές σας εμφανίσεις, ως «γνωστούς άγνωστους»!

Τώρα, που γίνατε υπουργός, τι πάθατε;…

Απώλεια μνήμης;…

COMMENTS