Ενημέρωση: Οι Συριακές Ειδικές Δυνάμεις αιχμαλώτισαν 14 αξιωματικούς της συμμαχίας των ΗΠΑ στο Χαλέπι

Updated: Syrian Special Forces captured 14 US Coalition officers captured in Aleppo

…από το Νότιο Μέτωπο

[ Update 19:42 US EST: Έχουμε κάποια επιβεβαίωση για το θέμα αυτό (Σ.Σ., των συλλήψεων των αξιωματικών της ΗΠΑ- Συμμαχίας) από δικές μας Συριακές πηγές. Οι αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι από τα 14 ονόματα που δημοσιεύτηκαν από το Σύρο βουλευτή μέσω του Facebook. Η εν λόγω έκθεση (report) των 14 αξιωματικών θα μπορούσε να είναι μια διαφορετική ομάδα, καθώς αυτή είχε συγκεκριμένα ονόματα.

Η δική μου έκθεσή (report) έχει μόνο τους αριθμούς και τις εθνικότητες … και την είδηση ότι δε “συλληφθήκανε” πραγματικά, αλλά συνομολογήθηκε ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών. Βλέπετε οι Μαροκινοί και οι Σαουδάραβες λείπουν από αυτούς τους αριθμούς (Σ.Σ., προφανώς και από τις εθνικότητες από τη λίστα που έχει στα χέρια του ο Αμερικανός ρεπόρτερ).

Οι Αμερικανοί αξιωματικοί είναι 22
Οι Βρετανοί είναι 16
Οι Γάλλοι 21
Οι Ισλαηλινοί 7
Οι Τούρκοι 62

Η λίστα των 14 ονομάτων που διέρρευσαν από το Σύρο βουλευτή δεν είναι τα πραγματικά ονόματα των αξιωματικών, είναι τα ονόματα κάλυμμα. Είναι συνήθης πρακτική  για όσους υπηρετούν σε μια μυστική αποστολή να χρησιμοποιούν μια ψεύτικη ταυτότητα. Αυτή είναι μια διαρροή που η MSM αγνοεί, καθώς αυτοί γνωρίζουν για όλες τις περιπτώσεις των συλληφθέντων αλλοδαπών αξιωματικών στη Συρία. Στη συνέχεια, όμως η Συρία σιώπησε, επίσης (Σ.Σ. προς ενημέρωση των αναγνωστών μας υπάρχει η είδηση ότι η Συρία διαπραγματεύεται, έχοντας ως διαπραγματευτικό ατού τους συλληφθέντες αξιωματικούς της ΗΠΑ – Συμμαχίας).

Από ό, τι μπορούμε να δούμε μέχρι τώρα, για να βγουν αυτά τα ξένα στελέχη έξω εξαρτήθηκε από τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και εκκένωσης (Σ.Σ., του Χαλεπίου) από τους τζιχαντιστές με σκοπό να αποτραπούν περαιτέρω απώλειες και μεγαλύτερη ζημιά. Επιπλέον, η Συρία και η Ρωσία απλά ήθελαν να ξεπεράσουν αυτό το γεγονός. Οι Ρώσοι έχουν ήδη κινηθεί για την πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός και την έναρξη των πολιτικών συνομιλιών με όλα τα κόμματα.

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να βάλει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στο τραπέζι των συνομιλιών και πρόκειται να πάρει (πάνω της) αυτές τις συνομιλίες, επομένως, δεν επρόκειτο να αφήσει η σύλληψη κάποιων αξιωματικών να “βιδώσουν” τα πράγματα. Θα δούμε ποια θα είναι η αντίδραση σε σχέση με τις συνομιλίες και που πηγαίνουν.. Μετά από αυτό θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά για να δούμε αν TOW και MANPAD πύραυλοι θα εμφανιστούν στο πεδίο της μάχης σύντομα ως μέρος μιας νέας τρομοκρατικής επίθεσης.

Και τέλος, ο Trump θα το ζυγίζει πραγματικά, είναι και αυτός ένας μπαλαντέρ στα σίγουρα …Gordon]

Συριακές Ειδικές Δυνάμεις

[ Editor’s Note: Λοιπόν, the doo doo  (ελληνιστί, τα σκ…) έχουν χτυπήσει τον ανεμιστήρα και τα πράγματα  έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αν αυτό είναι αλήθεια. Με αυτό εννοώ ότι θα πρέπει να ζητηθεί επιβεβαίωση από το γραφείο του αρμόδιου Συριακού Υπουργού Δικαιοσύνης . Κανείς δε φορτώνεται  αυτήν την ιστορία.

Ήμασταν καχύποπτοι λόγω της ανυποχώρητη στάσης του Κέρι, ότι στο Χαλέπι θα έπρεπε να έχουμε πρώτα μια κατάπαυση του πυρός, για να φτάσει η βοήθεια (Σ.Σ., το παιχνίδι που παιζόταν από την ΗΠΑ – Συμμαχία ήταν να υπάρξει κατάπαυση του πυρός για να ενισχυθούν ξανά οι τζιχαντιστές και να υπάρξει χρόνος για τους ξένους αξιωματικούς – συμβούλους, που τελικά συνελήφθησαν) και στη συνέχεια οι τζιχαντιστές θα έπρεπε να απομακρυνθούν. Αλλά αυτό βέβαια μύριζε όχι μόνο οι τζιχαντιστές να ανατροφοδοτηθούν, αλλά και να  φιλτράρουν ορισμένα βασικά πρόσωπα – κλειδιά.

Σίγουρα, μικρές ομάδες θα μπορούσαν να κρυφτούν στα καλά εφοδιασμένα και κρυμμένα υπόγεια κρησφύγετα για αρκετές εβδομάδες, να φύγουν αργότερα, αλλά αυτό εξακολουθεί να έχει ένα μεγάλο στοιχείο κινδύνου. Μπορείτε να φανταστείτε τα χρήματα, ως ανταμοιβή, που θα έβγαιναν έξω στο δρόμο για αυτά τα πλάσματα που θα “έμειναν πίσω”.

Έχει ήδη αναφερθεί ότι η συνήθης εκστρατεία εκρήξεων αυτοκτονίας της αγοράς του ελεύθερου Χαλεπίου αναμένεται να ξεκινήσει για να γνωρίζουμε όλοι ότι “δεν έχει τελειώσει ακόμα” τίποτα. Θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα ένα δύσκολο δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε πίσω στην κανονική εποχή, όπου το Χαλέπι θα μπορούσε να επιστρέψει στην ακμάζουσα εμπορική και τουριστική πόλη που ήταν … Jim W. Dean]

Ποιός κρύβεται πού;

Πρώτη έκδοση …17ης Δεκεμβρίου, 2016

Τουλάχιστον 14, υπό την Αμερικανική ηγεσία συμμαχία, στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν συλληφθεί από τις Συριακές Ειδικές Δυνάμεις σε ένα καταφύγιο στην πόλη του Χαλεπίου, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.

Το γεγονός φέρεται να έλαβε χώρα το πρωί της 16ης Δεκεμβρίου, 2016 (Voltaire.net):

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών σε Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 2016, στις 17:00 GMT, ενώ αξιωματικοί του ΝΑΤΟ συνελήφθησαν σήμερα το πρωί από τις Συριακές Ειδικές Δυνάμεις σε ένα καταφύγιο στην Ανατολική Χαλέπι».

Το 21stcenturywire.com δημοσίευσε επίσης μια λίστα με τα ονόματα των στρατιωτικών συμβούλων του συνασπισμού, που συνελήφθησαν στο Χαλέπι, επικαλούμενο ένα μέλος του Κοινοβουλίου της Συρίας:

Fares Shehabi, ένας εξέχων βουλευτής της Συρίας και επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Χαλεπίου έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αξιωματικών του Συνασπισμού στη σελίδα του στο Facebook στις 15 Δεκεμβρίου (τονισμός δικός μου, Σ.Σ., του δημοσιογράφου):

Mutaz Kanoğlu – Turkey
David Scott Winer – USA
David Shlomo Aram – Israel
Muhamad Tamimi – Qatar
Muhamad Ahmad Assabian – Saudi
Abd-el-Menham Fahd al Harij – Saudi
Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – Saudi
Ahmed Ben Naoufel Al Darij – Saudi
Muhamad Hassan Al Sabihi – Saudi
Hamad Fahad Al Dousri – Saudi
Amjad Qassem Al Tiraoui – Jordan
Qassem Saad Al Shamry – Saudi
Ayman Qassem Al Thahalbi – Saudi
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi – Moroccan.

Δημοσιογράφος της  Συρίας  που εδρεύει στη Δαμασκό, ο Χιλάλ Alcharifi, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα στο λογαριασμό του στο Facebook:

Πολύ επείγον
“Οι συριακές αρχές ήταν σε θέση, χάρη σε ασφαλείς πληροφορίες, να φτάσουν στην έδρα ανώτερων αξιωματικών της Δυτική περιφέρειας στο υπόγειο καταφύγιο μιας περιοχής του Χαλεπίου, και να τους συλλάβουν όλους ζωντανούς.
Μερικά ονόματα έχουν ήδη φιλτραριστεί και δοθεί σε δημοσιογράφους της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου και εμού.
Είδαμε
τις εθνικότητες (French, British, German, Israelis, Turks, Saudis, Moroccans, Qatari, etc.. etc) από αυτά τα καθάρματα και τις στρατιωτικές τους τάξεις. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η Συρία κατέχει αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο θησαυρό για τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τις χώρες που έχουν καταστρέψει”.

Νωρίτερα τον Δεκέμβριο,οι SF ήδη σημείωναν τις απελπισμένες προσπάθειες των ΗΠΑ να πιέσουν μια “διπλωματική λύση” στο Χαλέπι, που θα μπορούσε να δείξει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα έδειξε μια αναβλητικότητα στο χρόνο για να απεγκλωβίσει τους μισθοφόρους και τα μέλη ειδικών υπηρεσιών από την “τσέπη” του Χαλεπίου:

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπό Αμερικανική ηγεσία συμμαχία έχει στρατιωτικούς συμβούλους που δρουν ευρέως σε ολόκληρη τη Συρία, εκπαιδεύοντας και παρέχοντας βοήθεια προς τη λεγόμενη “μετριοπαθή αντιπολίτευση”, που ανοιχτά συνδέεται με την Αλ-Κάιντα, οι πρόσφατα εκθέσεις που εμφανίστηκαν είναι πιθανόν αληθινές.

Προς στιγμή, οι Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι που είχαν φθάσει επισήμως στη Συρία για την αποκατάσταση της μαχητικής ικανότητας της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης”, υποχώρησε από το Χαλέπι:

“Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν φτάσει στη Συρία, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη μαχητική  ικανότητα των μονάδων της “μετριοπαθούς αντιπολίτευσης”, υποχώρησε από το Χαλέπι, ανέφερε η εφημερίδα Izvestiya, επικαλούμενη δήλωση του Υπουργού Άμυνας Michael Fallon του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με το Fallon, 20 Βρετανοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές, οι οποίοι θα εκπαιδεύσουν τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που συμμετέχουν στον αγώνα κατά του τρομοκρατικού ισλαμικού κράτους (IS), έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους.

Η αποστολή των Βρετανών συμβούλων είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, πολύ πριν την ανακατάληψη του Χαλεπίου από τις Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις. Αρχικά, είχαν το καθήκον για να εκπαιδεύσουν νεοσύλλεκτους να διαχειρίζονται συνδυασμένα όπλα, καθώς και να τους διδάξουν τα βασικά στις στρατιωτικές πρώτες βοήθειες και στο Μηχανικό του στρατού. Ωστόσο, η κατάσταση άλλαξε και το έργο άλλαξε πάρα πολύ”.

COMMENTS