Όχι στην καπηλεία αγώνων, θυσιών και οραμάτων

Οι εφημερίδες «Αυγή», «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ» με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο», και του Left.gr διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν «εκδρομή τιμής και μνήμης» στη μαρτυρική Μακρόνησο!

Τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης την πρόβαλαν και τα αστικά ΜΜΕ σημειώνοντας την ιδιαίτερη βαρύτητα, που απέδωσε σ’ αυτήν η Κουμουνδούρου! Στην εκδήλωση προσήλθαν υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Διευκρινίζουμε ότι δεν προσήλθε ο πρωθυπουργός ή υπουργοί και στελέχη που ανήκουν στους ΑΝΕΛ.

Η Μακρόνησος έχει καταγραφεί στη νεότερη ιστορία της χώρας μας και στη λαϊκή συνείδηση ως το νησί που εξορίστηκαν και μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές αγωνιστές. Έχει έναν ιερό και συμβολικό χαρακτήρα, για τους αγώνες των κομμουνιστών και του ΚΚΕ, για το τίμημα, που κατέβαλαν οι κομμουνιστές και το ίδιο το ΚΚΕ, στην πάλη τους ενάντια στην ξενική Κατοχή και την ντόπια αντίδραση, ενάντια στο φασισμό, για τη λαοκρατία, την πρόοδο και το σοσιαλισμό.

Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση προσπαθούν να καπηλευτούν τους αγώνες του ΚΚΕ και των κομμουνιστών αγωνιστών, που με περίσσευμα ανιδιοτέλειας και ηρωισμού αντιμετώπισαν το Γερμανικό και Ιταλικό ιμπεριαλισμό, την Αγγλοαμερικάνικη ιμπεριαλιστική επέμβαση με το όπλο στο χέρι και το ίδιο τους το αίμα. Και είναι διπλή η πρόκληση, όταν έχει προηγηθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ αποδίδοντας τιμές στο ΝΑΤΟ, στον ίδιο το Ντόναλντ Τραμπ, που, κατά τον Αλέξη Τσίπρα, μάχεται για το καλό των λαών, έστω και με «διαβολικό» τρόπο!

Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σ’ έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να περισώσει ό,τι μπορεί από την κατάπτωσή του στη λαϊκή συνείδηση, γεγονός που το γνωρίζει πολύ καλά η ηγεσία του. Γι’ αυτό δε διστάζει να πραγματοποιήσει μια διπλή κίνηση:

Από τη μια, αναζητάει στηρίγματα και τα «καλά λόγια» απ’ όσους τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση τους καθόριζε ως πολιτικούς του αντίπαλους. Στο ιδρυτικό του συνέδριο ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για έξοδο από το ΝΑΤΟ και την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων. Μιλάει για το Σοσιαλισμό. Σήμερα εισπράττει και τη στήριξη και τα καλά λόγια. Είναι το αποτέλεσμα της ολοκληρωτικής του μετάλλαξης από ένα κόμμα του μικροαστικού σοσιαλισμού σ’ ένα κόμμα καθαρά αστικό πλέον.

Από την άλλη δεν έχει κανένα φραγμό στο να «βουτήξει» στην ιστορία των κομμουνιστών και του ΚΚΕ, να καπηλευτεί ακόμη και την ιστορία της Μακρονήσου, επιδιώκοντας την πολιτική του αναβάπτιση, αλλά, ταυτόχρονα, συμβάλλοντας στον αποπροσανατολισμό του εργαζόμενου λαού και στον ιστορικό αναθεωρητισμό. Επομένως μόνο τυχαία δε μπορεί να ήταν η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει πολιτικά να εκμεταλλευτεί το ιστορικό παρελθόν του Κομμουνιστικού Κινήματος.

Μόνο που υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα, που αφορά στο πως μια ανίσωση θα μετατραπεί σε μια εξίσωση: Από τη μια οι τιμές στον Τραμπ και στο ΝΑΤΟ, από την άλλη οι τιμές στη Μακρόνησο. Οι μεν πρώτες είναι γνήσιες οι δε δεύτερες είναι κάλπικες.

Και κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει τη γνησιότητα των τιμών προς το Τραμπ και το ΝΑΤΟ, γιατί είναι «επί τη παλάμη». Το παιχνίδι αυτό το ξέρουν να το παίζουν πολύ καλά οι ιμπεριαλιστές. Προπληρώνεις.

COMMENTS